Social Icons

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Επιστήμονες συρρίκνωσαν καρκινικό όγκο με μαγνητικό κράνος


Επιστήμονες συρρίκνωσαν καρκινικό όγκο με μαγνητικό κράνος

Με μία εντελώς καινούργια μέθοδο θεραπείας, επιστήμονες κατάφεραν να συρρικνώσουν επιτυχώς έναν θανατηφόρο καρκινικό όγκο από το κεφάλι ασθενούς, με χρήση ενός μαγνητικού κράνους.


Η είδηση που δημοσιεύτηκε σε ξένα ειδησεογραφικά sites μας έκανε εντύπωση, καθώς όπου ακούμε μαγνητικές «συσκευές υγείας» πιστεύουμε ότι είναι συνολικά σκουπίδια στα οποία δεν πρέπει να σπαταλάτε τα χρήματά σας. Αλλά επιστήμονες από το Χιούστον των ΗΠΑ αντίκρουσαν αυτόν τον γενικό κανόνα, βάζοντας στο κεφάλι ασθενή ένα μαγνητικό κράνος που συρρίκνωσε σημαντικά έναν θανατηφόρο όγκο στον εγκέφαλο του, χωρίς καμία επεμβατική χειρουργική επέμβαση. Όλα από την άνεση του σπιτιού του ασθενούς.

Η εν λόγω μελέτη ξεκίνησε με έναν ασθενή να πάσχει από γλοιοβλάστωμα, τον πιο θανατηφόρο από τους καρκίνους του εγκεφάλου. Ο ασθενής πέρασε ήδη τις τυπικές και ακραίες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της ριζικής αφαίρεσης με χειρουργείο, της χημειοακτινοθεραπείας και της πειραματικής γονιδιακής θεραπείας, και δυστυχώς, καμία από αυτές δεν ήταν επιτυχημένες στη πάθησης του.

Μέσω μιας διαδικασίας εγκεκριμένης από τον FDA (τον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων), γνωστής ως θεραπεία για παρηγορητική χρήση, οι ερευνητές επιχείρησαν μια νέα μέθοδο χρησιμοποιώντας ταλαντευόμενα μαγνητικά πεδία. Ο ασθενής φόρεσε ένα κράνος με περιστρεφόμενους μόνιμους μαγνήτες, με τα ταλαντευόμενα μαγνητικά πεδία να δημιουργούνται σε συγκεκριμένα προφίλ συχνότητας και μοτίβα χρονισμού.

Στην αρχή, ο ασθενής φορούσε το κράνος για δύο ώρες υπό επίβλεψη ειδικού, προτού μετακομίσει στο σπίτι του και το φορέσει έως και έξι ώρες με τη βοήθεια της γυναίκας του. Για την ιστορία, δυστυχώς, ο ασθενής πέθανε λόγω άσχετου τραυματισμού, περίπου ένα μήνα μετά την θεραπεία. Αλλά ο θάνατός του επέτρεψε στους επιστήμονες να δουν από κοντά τα αποτελέσματα.

Η οικογένεια επέτρεψε απλόχερα στους ερευνητές να κάνουν αυτοψία για να δουν από πρώτο χέρι πόσο καλά λειτούργησε η θεραπεία. Και όπως αποδείχθηκε, ο όγκος συρρικνώθηκε κατά 31%. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το αποτέλεσμα ήρθε χωρίς χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία, οι μελλοντικές εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας είναι κάτι ελπιδοφόρο.

Αλλά όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ιατρικές ανακαλύψεις, χρειάζονται περισσότερες εξετάσεις, μαζί με επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα. Ωστόσο, εάν οι επιστήμονες μπορούν να επαναλάβουν τα αποτελέσματα με επιτυχία, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα και λιγότερο επεμβατική θεραπεία για μερικούς από τους χειρότερους καρκίνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative