Social Icons

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Κύμα αγάπης για τα παιδιά του ήρωα εθελοντή πυροσβέστη


Κύμα αγάπης για τα παιδιά του ήρωα εθελοντή πυροσβέστη
Κύμα αγάπης για τα παιδιά του ήρωα εθελοντή πυροσβέστη

Συγκινούν τα τελευταία λόγια του σε φίλο του: «Με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω»
Μία εβδομάδα συμπληρώνεται σήμερα απότον άδικο χαμό του 38χρονου εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όταν από τους πρώτους έτρεξε εκεί για να βοηθήσει στην κατάσβεση της τρομερής πυρκαγιάς...

Εκείνο το πρωινό, λίγο πριν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες, είχε μιλήσει με τον αδελφικό του φίλο Ορφέα Καλαφάτη και τον είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να σπεύσει στο μέτωπο της φωτιάς. «Να προσέχεις» του είπε ο φίλος του κι εκείνος πριν φύγει του απάντησε: «Με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω».

«Αντλούσε δύναμη και αγάπη από το να βοηθάει. Κάπως έτσι, το τελευταίο διάστημα με τις φωτιές ο Βασίλης πήγαινε τα πρωινά... Στο μέλλον να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε όλη αυτή την αγάπη, όλη αυτή την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια στην προσπάθεια, δεν θέλουμε να σβήσει αυτό το φως…» λέει ο φίλος του.

Η αυτοθυσία

Η αυτοθυσία του νεαρού εθελοντή, που καταγράφηκε ως ο πρώτος νεκρός του πύρινου εφιάλτη που σάρωσε πολλές περιοχές της χώρας, έχει συγκινήσει ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ αμέτρητοι είναι αυτοί που είτε τον γνώριζαν είτε όχι, από την πρώτη στιγμή αποφάσισαν με δωρεές και δράσεις να σταθούν δίπλα στην οικογένεια που άφησε πίσω του ο ήρωας πυροσβέστης: τη νεαρή σύζυγό του Έλλη και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Ο Βασίλης Φιλώρας θεωρούνταν από πολλούς ως ο καλύτερος χειριστής drones στην Ελλάδα και μάλιστα τα κατασκεύαζε μόνος του για τον Ελληνικό Στρατό, την ΕΡΤ και την Πολιτική Προστασία. Ήταν ένας άνθρωπος της προσφοράς, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη κοινωνική ευαισθησία, πρόθυμος κάθε φορά να βοηθήσει με ανιδιοτέλεια οπουδήποτε υπήρχε ανάγκη.

Οι φίλοι του, που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο έφυγε ξαφνικά από κοντά τους «το φιλαράκι τους», κατέβασαν τις φωτογραφίες προφίλ τους στα socialmedia και στη θέση τους ανέβασαν το σύνθημα «Billmyhero» σε έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς τον άνθρωπο που και η πολιτεία πλέον τιμά ως ήρωα.

Το συγκλονιστικό σκίτσο 

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατός του, τα socialmedia πλημμύρισαν με φωτογραφίες του Βασίλη ,ενώ συγκλονιστικό ήταν το σκίτσο που έφτιαξε για τον 38χρονο ο σχεδιαστής Χρήστος Κουφόπουλος με τον τίτλο: «Παρών».

Σπαρακτικά τα λόγια των φίλων και συνεργατών του

«Ο δικός μας Βασίλης, ο πρώτος νεκρός των πυρκαγιών, δεν ήταν ήρωας. Ήταν το χαμογελαστό παλικάρι της διπλανής πόρτας, και έκανε αυτό που οφείλαμε όλοι μας. Αφήνοντας παιδιά και δουλειά, έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του, τρέχοντας ως εθελοντής στην πυρκαγιά της Πάρνηθας, για να συνδράμει με ανιδιοτέλεια όπου υπήρχε ανάγκη. Στην πύρινη μάχη για τη ΖΩΗ, στερήθηκε τη δική του ζωή, στις 6/8/21, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Περιμένουμε από την Πολιτεία να δείξει με τη σειρά της την αλληλεγγύη της, στηρίζοντας έμπρακτα τα δυο παιδιά και την οικογένειά του».

Λίγο αργότερα γινόταν γνωστή η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για απονομή σύνταξης στην οικογένειά του: «Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του. Η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον, για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους, ο Βασίλης» είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός κατά το υπουργικό συμβούλιο. Απόφαση εξέλαβε και η Βουλή που θα «υιοθετήσει» τα δύο ανήλικα τέκνα του 38χρονου εθελοντή πυροσβέστη μετά από πρόταση της Όλγας Γεροβασίλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι όταν ένα γυμνό καλώδιο από κατεστραμμένο στύλο της ΔΕΗ έπεσε επάνω του. Είχε διακομιστεί στο ΚΑΤ σε κρίσιμη κατάσταση όπουδιασωληνώθηκε,αλλά δυστυχώς εξέπνευσε λίγο αργότερα. Η κηδεία του Βασίλη Φιλώρα έγινε την περασμένη Τρίτη, δημοσία δαπάνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πάολα και Καρράς στηρίζουν την οικογένεια του εθελοντή

Τα τελευταία 24ωρα είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που καταθέτουν χρήματα στο λογαριασμό της συζύγου του, προκειμένου να βοηθηθούν η ίδια και τα δύο τους παιδιά.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που προσφέρουν τη βοήθειά τους στην οικογένεια του 38χρονου είναι και η Πάολα με τον Βασίλη Καρρά. Οι δύο τραγουδιστές αποφάσισαν να δώσουν μέρος των εσόδων από τη συναυλία που θα πραγματοποιούσαν στην Πάργα στην οικογένεια του εθελοντή πυροσβέστη, Βασίλη Φιλώρα.

Σε σχετική της ανάρτηση, η τραγουδίστρια έγραψε: «Μετά τα τραγικά γεγονότα, που συνέβησαν στη χώρα μας και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι. Έτσι λοιπόν μέρος της αμοιβής του Βασίλη Καρρά και της Πάολα από την αποψινή συναυλία στα @asteria_live_parga, θα δοθεί απευθείας αύριο στην οικογένεια του άτυχου εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα. Όλοι μαζί μπορούμε!».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

parapolitika.gr




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative