Social Icons

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Λαμία, 5/8/2021.

Ανακοίνωση


Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όσους επλήγησαν και πλήττονται από τις πυρκαγιές της τελευταίας περιόδου…..Στους πυροσβέστες, που δίνουν, με αυταπάρνηση, δύσκολες μάχες, με λειψά μέσα….σαφώς λιγότεροι από όσους χρειάζονται.

Αντιλαμβανόμαστε την oργή και την αγανάκτηση των κατοίκων της Βόρειο-κεντρικής Εύβοιας, που τα τελευταία χρόνια πληρώνουν βαρύ το τίμημα της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας και υποδομών, σε κάθε μεγάλη κακοκαιρία και σε πυρκαγιές, όπως αυτές που ζούμε τούτες τις ημέρες..

Νοιώθουμε τον ίδιο θυμό…. την ίδια αγανάκτηση με όλους εκείνους, που βλέπουν - κάθε φορά - να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής, το περιβάλλον και η προοπτική των παιδιών μας….. Όταν το εκμεταλλευτικό μας σύστημα ισχυρίζεται, πως η επιστήμη και η τεχνολογία προχωράνε ταχύτατα, αλλά τα επιτεύγματά τους δεν μπορούν, με σωστές προβλέψεις και υποδομές να προστατεύσουν τα αποτελέσματα της ανθρώπινης εργασίας….. Όταν ο δασικός πλούτος της Χώρας αφήνεται απροστάτευτος στην κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου και κάθε λογής καταπατητών.

Για αυτό τον λόγο μας παρουσιάζουν τις φυσικές καταστροφές σαν κάτι το αναπόφευκτο, συγκαλύπτοντας πως το πραγματικό ενδιαφέρον τους δεν είναι η προστασία του λαού, αλλά τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Αυτή την στιγμή, με την πύρινη λαίλαπα να απειλεί ολόκληρο το Βόρειο τμήμα του νησιού, προέχει να σταματήσει η επέκταση της φωτιάς, χωρίς θύματα και άλλες καταστροφές…. Προέχει η άμεση παροχή βοήθειας σε όσους επλήγησαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγης, διατροφής και νερού.

Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ θεωρούμε σαν απολύτως αναγκαία μέτρα :

· Τον καλύτερο και πρακτικά αποτελεσματικότερο συντονισμό των υπηρεσιών που εμπλέκονται…..

· Την ορθολογικότερη αξιοποίηση της αεροπυρόσβεσης.

· Την άμεση ενίσχυση του προσωπικού που δρα στο πεδίο της πυρκαγιάς, με στελέχη και μέσα….. την πρόβλεψη για την μετακίνηση και διάθεση εφεδρειών.

· Την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

· Την εξασφάλιση στέγης και τροφής σε όσους έχασαν τα σπίτια τους.

· Την άμεση προετοιμασία για την ταχύτερη δυνατή καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών, προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες….. Να δοθεί προτεραιότητα σε κατοικίες, δίκτυο ρεύματος και ύδρευσης….. Στην συντήρηση των ζώων…. Στην διάσωση παραγωγικών μονάδων της περιοχής.

Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστεύαμε και πιστεύουμε, πως, τέτοια σοβαρά γεγονότα, δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητα…. Ο λαός οφείλει να ζητά εξηγήσεις από την εκάστοτε εξουσία, να βγάζει πολιτικά συμπεράσματα και να διεκδικεί όσα δικαιούται και του ανήκουν.

Οφείλει να απευθυνθεί στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, που λειτουργούν συμπληρώνοντας και συγκαλύπτοντας ο ένας τον άλλον και να ζητήσει εξηγήσεις :

ü Πώς εφαρμόστηκε το πολυσέλιδο κείμενο της πολιτικής προστασίας ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ, που είχατε προωθήσει…. Πώς εφαρμόστηκε, συγκεκριμένα, στην περίπτωση των πυρκαγιών στην Βόρειο-κεντρική Εύβοια;…. Πώς εξηγείτε τα αποτελέσματα, που σίγουρα δεν ικανοποιούν.

ü Τι συγκεκριμένες ενέργειες είχαν γίνει για την δασοπροστασία της συγκεκριμένης περιοχής;….. Είχαν απομακρυνθεί το αποτελέσματα προηγούμενων καταστροφών, που λειτούργησαν ως προσάναμμα;…. Είχαν συντηρηθεί οι δασικοί δρόμοι;…. Είχαν ανανεωθεί οι ζώνες πυροπροστασίας….. Υπήρχε πρόβλεψη για συγκέντρωση νερού σε κομβικά σημεία; Τι οικονομικοί πόροι διατέθηκαν ;

ü Τι ενέργειες είχαν γίνει για την εξασφάλιση επαρκούς αριθμού δασοπυροσβεστών, για την συντήρηση των μέσων που διαθέτουν τα δασαρχεία;

Με αυτές τις σκέψεις, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Σ απευθύνεται σε κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια της Στερεάς καλώντας την να εκφράσει την ενεργό συμπαράσταση στους πληγέντες με τον πιο συγκεκριμένο τρόπο…. Να ευαισθητοποιηθεί για τα ζητήματα της πολιτικής Προστασίας, διεκδικώντας ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και προστασία των αποτελεσμάτων της ανθρώπινης εργασίας.

ΛΑΜΙΑ 5 Αυγούστου 2021

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative