Social Icons

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Κουβανή δασκάλα μουσικής: Ζήτησε κανείς ανθρωπιστική βοήθεια για την Florida που έχει 37.895 νεκρούς μέχρι τώρα;


Κουβανή δασκάλα μουσικής: Ζήτησε κανείς ανθρωπιστική βοήθεια για την Florida που έχει 37.895 νεκρούς μέχρι τώρα;


Η πρωταρχική ανθρωπιστική βοήθεια για την Κούβα είναι η άρση του εμπάργκο και όχι σαν αυτή την “βοήθεια ” που δόθηκε στον Παναμά, στην Γιουγκοσλαβία, στην Αϊτή, Ιράκ, Λιβύη και αλλού γράφει η Marianne Alvarez, Κουβανέζα δασκάλα μουσικής στην σελίδα της στο ΦΒ και αναδημοσιεύεται στον Σουηδοκουβανικό Σύνδεσμο.
“Που ήταν όλοι αυτοί που μιλάνε για “ανθρωπιστική βοήθεια” όταν οι ΗΠΑ σταμάτησαν κινέζικο εμπορικό πλοίο που ήταν γεμάτο υγειονομικό υλικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Κούβα;

Που ήταν όταν ο Τραμπ απαγόρευσε την οικονομική βοήθεια στις οικογένειες στο νησί από τους συγγενείς τους στο εξωτερικό, όταν δυνάμωσε το απάνθρωπο εμπάργκο μέσα σε μια παγκόσμια κρίση και σε μια συνεχιζόμενη δολοφονική πανδημία; Όταν απαγόρευσε την αγορά αναπνευστήρων απο αμερικάνικες εταιρείες;

Που ήταν όταν οι ΗΠΑ σταματούσαν τα πετρελαιοφόρα στον δρόμο για την Κούβα;

Που ήταν όταν ο λαός τους είχε μεγάλη ανάγκη;

Η πρωταρχική ανθρωπιστική βοήθεια για όλους τους Κουβανούς είναι η συνολική άρση του εμπάργκο. Αν δεν συμφωνείς με αυτό τότε δεν είσαι ανθρωπιστής ή δεν θέλεις να βοηθήσεις.

Μήπως είναι οι ίδιοι άνθρωποι που φώναζαν σε υψηλούς τόνους όταν η Κούβα βοήθησε το Εγγλέζικο κρουαζιερόπλοιο με τους μολυσμένους από Covid-19 όταν κανείς άλλος δεν ήθελε να βοηθήσει…

Εμείς οι Κουβανοί είμαστε αλληλέγγυοι. Δεν χρειαζόμαστε κάποιο οπορτουνιστικό “ανθρωπιστικό” διάδρομο με φανερές πολιτικές επιδιώξεις όταν χιλιάδες αδέλφια σε όλο τον κόσμο λειτουργούν σαν διάδρομος χωρίς καμία απαίτηση προβολής.

Υπάρχουν οργανώσεις αλληλεγγύης που επί χρόνια στέλνουν βοήθεια και δωρεές στην Κούβα και που χωρίς διακοπή συνεχίζουν και εν μέσω πανδημίας.

Υπάρχουν προγράμματα και οργανώσεις, εκκλησίες και ομάδες Κουβανών που είναι τελείως ελεύθερα και ανοιχτά σε όλους. Αν θέλεις να βοηθήσεις γιατί δεν ζητάς επαφή με αυτές τις οργανώσεις;

Γιατί τώρα αντιδρούν και ετοιμάζουν πλακάτ και πανό και το παίζουν ήρωες ενώ ταυτόχρονα είναι συνένοχοι για τις μεγαλύτερες επιθέσεις ενάντια στο νησί μας;

Από την Ιταλία, τον Καναδά, τα Κανάρια, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Παναμά έχουν στείλει πραγματική ανθρωπιστική βοήθεια. Από φάρμακα, σύριγγες και χρήματα. Και συνεχίζουν να γεμίζουν και να στέλνουν τα κοντέινερ. Κάνουν ελιγμούς για να αποφύγουν τα χιλιάδες εμπόδια που τους αναγκάζει το εμπάργκο για να φτάσει το φορτίο στα κουβανέζικα λιμάνια.

Σε όλους αυτούς στέλνουμε τα ειλικρινά μας ευχαριστήρια.

Κουβανή δασκάλα μουσικής: Ζήτησε κανείς ανθρωπιστική βοήθεια για την Florida που έχει 37.895 νεκρούς μέχρι τώρα;
Κάθε χαμένη ζωή πονάει. Πονάει να βλέπεις σε τι κατάσταση βρίσκονται τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Η έλλειψη εξοπλισμού πονάει. Όμως είμαστε μακράν από το να είμαστε η χειρότερη χώρα της περιοχής.

Αν και θεωρώ πως οι αριθμοί δεν είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας όσον αφορά ανθρώπους είναι ώρα να δούμε μερικά στοιχεία για αυτούς που μας ωθούν στο χάος και στην αταξία.
  • Η περιοχή Miami Dade με 2.717.000 κατοίκους έχει 504.000 κρούσματα και 6.472 νεκρούς, το 1,28% από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
  • Στην Florida με διπλάσιο πληθυσμό από την Κούβα έχει 37.895 νεκρούς. Έχει κανείς ζητήσει ανθρωπιστική βοήθεια για την Florida;
  • Στην Μαδρίτη με 6.752.000 κατοίκους έχει 739.000 κρούσματα και 15.469 νεκρούς, το 2,09% των κρουσμάτων.
  • Το Ριο ντε Τζανέιρο με 6.748.000 κατοίκους έχει μέχρι στιγμής 973.000 κρούσματα και 56.321 νεκρούς (5,78%).
  • Η αστική περιοχή της Χιλής με 7.112.808 κατοίκους έχει 661.000 κρούσματα και 17.377 νεκρούς (2,62%).
Θα μπορούσα να συνεχίσω με παραδείγματα από την περιοχή και τον βιομηχανικό κόσμο όπου η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι καταστροφική αλλά κανείς δεν ζήτησε ανθρωπιστική βοήθεια γι’ αυτό.

Στην Κούβα μέσα σε ένα χρόνο αντιμετωπίζουμε την πανδημία χωρίς την κατάρρευση του συστήματος Υγείας και με 11.333.483 κατοίκους έχουμε 218.396 κρούσματα και 1.431 νεκρούς (0,65%).

Δεν έχω περισσότερα να προσθέσω.

Η Κούβα δεν εκπληρώνει καμία προϋπόθεση κατά τα κριτήρια του ΟΗΕ που να απαιτούν ανθρωπιστική παρέμβαση.

Για όσους δεν ξέρουν, η ανθρωπιστική βοήθεια δίνεται με την βία…Δεν υπάρχει κάποια κατάσταση πολέμου και είμαστε μακράν της κακής αντιμετώπισης της πανδημίας. Γιαυτό δεν παρασύρομαι σε αφελείς ηλιθιότητες και ενορχηστρωμένες καμπάνιες.

Έχουμε πολλά παραδείγματα από “ανθρωπιστικές” επεμβάσεις που κατέληξαν σε στρατιωτικές επεμβάσεις καθοδηγούμενες από οικονομικά συμφέροντα.

Κυβερνήσεις που καθαιρέθηκαν και χιλιάδες νεκρούς, παρά της εξαγγελίες του ΟΗΕ για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Τα είδαμε στην Γιουγκοσλαβία, Παναμά, Αϊτή, Ιράκ, Λιβύη για να αναφέρω μερικά.

Ποιός κρυβόταν πίσω άμεσα ή έμμεσα όλων αυτών των “ανθρωπιστικών” παρεμβάσεων;

Ο ίδιος όπως πάντα, που δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε και τώρα ενδιαφέρεται για την υγεία μας. Καθαρός κυνισμός και οπορτουνιστικός ιμπεριαλισμός.

Αρνούμαι να με εκμεταλλευτούν. Όλη η βοήθεια είναι καλοδεχούμενη και η ευγνωμοσύνη μας θα είναι παντοτινή.

Οι αποστολές των ομάδων αλληλεγγύης δεν έχουν σταματήσει. Αυτή είναι η πραγματική βοήθεια. Βρίσκουν πάντα τρόπους για να φτάσουν στον προορισμό. Είναι ο μόνος ανθρωπιστικός διάδρομος μέχρι τώρα.

Οι οργανώσεις υπάρχουν, οι μέθοδοι υπάρχουν, οι δρόμοι υπάρχουν. Αν θέλει κανείς να βοηθήσει τα αδέρφια του στην Κούβα το κάνει με την καρδιά του και χωρίς σκοπιμότητες Η Κούβα χρειάζεται την συμμετοχή όλων.

Σταματήστε να ποζάρετε στα κοινωνικά δίκτυα, εδώ μιλάμε για να σωθούν ζωές.

Κούβα αγωνίσου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative