Social Icons

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Όλοι και όλες στη συναυλία αλληλεγγύης του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ


Όλοι και όλες στη συναυλία αλληλεγγύης του  αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Δεν είναι πανηγύρι. Οι κινητοποιήσεις που έχουμε κάνει 20 μήνες, έχουν συγκινήσει εργαζόμενους από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, έχουν εμπνεύσει με αισιοδοξία όλη την εργατική τάξη.

Έχουν συγκινήσει και έχουν εμπνεύσει γιατί:

· Έχουν στοιχεία ενότητας των ίδιων των εργαζομένων. Ενότητας μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο, στα μεταλλεία και στην έδρα, μεταξύ «παλιών και νέων», εργαζομένων στις εργολαβίες και εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Τους αγώνες μας τους παρακολουθεί όλη η εργατική τάξη. Έχουν φέρει αποτέλεσμα γιατί :

· Δεν είναι μύθος ότι αρχικά πραγματοποίησαν πολύ μεγαλύτερες περικοπές και κάτω από την πίεση των αγώνων, επέστρεψαν ένα κομμάτι από αυτές. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μπορούν να το αποδείξουν αυτό συγκρίνοντας το εξοφλητικό μισθοδοσίας του Μάρτη του 2020 με του Μάρτη το 2021.

· Δεν είναι μύθος ότι η ειδική διαχείριση, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, προσπάθησε να περπατήσει σε απολύσεις των εργαζομένων στις εργολαβίες, να μας βγάλει σε διαθεσιμότητα. Δεν υπάρχει ιστορική στιγμή στη ΛΑΡΚΟ όπου να έχουν συρρικνώσει την παραγωγή στο 15% των δυνατοτήτων της και να μην έχουν περάσει απολύσεις (εργολαβίες το 2009), διαθεσιμότητες (δεκαετία του 90), απολύσεις σε μόνιμο προσωπικό (δεκαετία του 80).

Οι αγώνες, η αλληλεγγύη, έχουν βάλει «φρένο» στα σχέδια της Κυβερνησης. Μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει και είμαστε μέσα στις δουλειές μας.

· Δεν είναι ουτοπία ότι ο νόμος που ψήφισαν για τη ΛΑΡΚΟ σε ένα βαθμό δεν τον έχουμε αφήσει να εφαρμοστεί στην πράξη. Ο νόμος λέει ότι «οι εργαζόμενοι θα απολυθούν χωρίς αποζημίωση». Οι υπουργοί μας λέγανε ότι «δεν θα πάρετε μία, δεν προβλέπεται σε εταιρείες που έχουν πτωχεύσει». Τώρα μας λένε ότι « θα σας αποζημιώσουμε με βάση το νόμο του 2012».

Δεν θέλουμε χάρη, αλλά ούτε και τους χαρίζουμε το «καρβέλι που είναι ζυμωμένο με το αίμα και τον ιδρώτα μας».

Αυτούς είχαμε και έχουμε εργοδότες και πολιτικούς προϊστάμενους. Αυτοί υπερχρέωσαν συνειδητά τη ΛΑΡΚΟ, μέχρι και σήμερα (με ειδική διαχείριση) συνεχίζουν, την πτώχευσαν και την εκποιούν χωρίς να διασφαλίζουν τη λειτουργία της.

20 μήνες, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με τις καταλήψεις, τις γενικές συνελεύσεις, τις απεργίες, τις στάσεις εργασίας, τα συλλαλητήρια, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας και τις ανακοινώσεις, τα έχουμε καταφέρει. Μείναμε όρθιοι σε μία μάχη που δίνουμε απέναντι στην Κυβέρνηση, όλες τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση, όλα τα κόμματα που τη στηρίζουν, σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του κλάδου, μεγαθήρια οικονομικών συμφερόντων.

Αυτό είναι κατάκτηση. Είναι κατάκτηση που πρέπει να τη διατηρήσουμε και να τη διευρύνουμε γιατί μπήκαμε στην τελική ευθεία.

Στη διατήρηση και διεύρυνση αυτής της κατάκτησης πραγματοποιείται, αφιλοκερδώς από τους λαϊκούς καλλιτέχνες, αυτή η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης.

Με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και όσων είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα μας, θα στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση που λέει ότι «δεν ενδιαφέρεται κανένας για τη ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις γιατί το μόνο που θέλουν είναι απασχόληση με 600 ευρώ».

Η συμμετοχή είναι η απάντηση.

Η συμμετοχή είναι η αφετηρία για τις σκληρές μάχες που έχουμε μπροστά μας για τη διασφάλιση της δουλειάς και του μόχθου μας.

Ευχαριστώντας από καρδίας των Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και τους καλλιτέχνες, καλή αντάμωση στην συναυλία.

Θα συνεχίσουμε αυτόν το δίκαιο και τίμιο αγώνα μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διεκδικούμε:

· Nα συνεχίσει η ΛΑΡΚΟ να λειτουργεί ενιαία.

· Nα εργαζόμαστε σε αυτή και όταν μας έρθει η ώρα να συνταξιοδοτηθούμε, να μας καταβληθεί ο μόχθος μιας ολόκληρης ζωής.

Βήμα πίσω δεν κάνουμε από αυτό.

Ένας για όλους και όλοι για έναν

Όλοι και όλες στη συναυλία αλληλεγγύης του  αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative