Social Icons

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Πρόστιμο 260.000 ευρώ σε γαλακτοβιομηχανία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα


Πρόστιμο 260.000 ευρώ σε γαλακτοβιομηχανία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα
Πρόστιμο 260.000 ευρώ σε γαλακτοβιομηχανία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα

Πρόστιμο 260.000 ευρώ, ένα από τα υψηλότερα πρόστιμα για παραβάσεις προϊόντων ΠΟΠ που έχουν επιβληθεί ποτέ, υπέβαλε σε γαλακτοβιομηχανία η Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αφορμή υπόθεση παραγωγής και διακίνησης προϊόντων της σε αγορά του εξωτερικού με την ένδειξη ΦΕΤΑ ΠΟΠ για τα οποία δεν είχαν τηρηθεί οι προδιαγραφές παραγωγής προϊόντος.
Το ως άνω πρόστιμο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της πολιτικής βούλησης του ΥΠΑΑΤ Σπήλιου Λιβανού και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για διεξαγωγή εντατικών ελέγχων για την ποιότητα των τροφίμων, ιδιαίτερα δε εκείνων που φέρουν τις ενδείξεις ΠΟΠ, καθώς αποτελούν αντιπροσωπευτικά προϊόντα της ελληνικής παραγωγής. 

Οι έλεγχοι διεξάγονται πάντα κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας και με στόχο την προστασία τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών. Πολιτική βούληση που αποδεικνύεται περαιτέρω από την συγκρότηση των Επιτροπών Εξέτασης Παραβάσεων που δεν συνεδρίαζαν τα τελευταία χρόνια.

Στην περίπτωση των καταγγελιών για τη φέτα, η Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με ευσυνειδησία, επαγγελματισμό και προσήλωση στην νομιμότητα, αφού εξέτασε λεπτομερώς τα στοιχεία που συγκέντρωσε κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, προχώρησε στην επιβολή προστίμου βάσει των άρθρων 12 & 13 της ΚΥΑ 261611/2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση εξετάζονται και καταγγελίες για τα παραβάσεις σχετιζόμενες με τα ισοζύγια γάλακτος στην παραγωγή της φέτας, επί των οποίων αναμένεται η έκδοση απόφασης.

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative