Social Icons

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Το lockdown τελείωσε αλλά ο Χαρδαλιάς προειδοποιεί …..


Το lockdown τελείωσε αλλά ο Χαρδαλιάς προειδοποιεί …..Πρώτη μέρα… χωρίς lockdown, αλλά ο κορονοϊός είναι ακόμα ανάμεσά μας, όπως μας «υπενθύμισε» ο ΕΟΔΥ, ανακοινώνοντας 2.188 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, με την Αττική να καταγράφει τα 1.077 εξ αυτών και την Θεσσαλονίκη 215

Την ίδια «υπενθύμιση» έκανε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19, το απόγευμα της Παρασκευής, 14.05.2021.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κέρκυρας, της Ορεστιάδας, της Σκιάθου, του Αγρινίου, του Μεσολογγίου, της Ικαρίας, της Πάτμου, της Νάξου, της Καρπάθου και του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου για συνέπεια και τήρηση των υγειονομικών κανόνων και πρωτοκόλλων, λέγοντας πως κάτοικοι και επισκέπτες αυτών των περιοχών πρέπει «να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα».

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε έμφαση στην ανάγκη να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς όπως ανέφερε, «μπορεί σταδιακά να κάνουμε βήματα προς την κανονικότητα, δεν θα πρέπει όμως να σταματήσουμε να είμαστε πολύ επιμελείς και να τηρούμε απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα».

«Ο ιός βρίσκεται ανάμεσά μας και κάθε απροσεξία μας δρα προς όφελός του, όπως καλά πλέον γνωρίζουμε. Το αποδεικνύουν και τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, καθώς η επιδημιολογική εικόνα ορισμένων περιοχών δείχνει σημεία επιδείνωσης, τα οποία μας προβληματίζουν ιδιαίτερα», επισήμανε.

«Μπαρούτι» για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Απαντώντας σε ερώτηση με τυχόν «προνόμια» που μπορεί να δοθούν στους εμβολιασμένους έναντι των ανεμβολίαστων πολιτών ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε: «Δεν αντιλαμβάνομαι την αναφορά περί προνομίων. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Κανένας πολίτης δεν στερείται κανένα δικαίωμα. Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα του εμβολιασμού κι αυτό το δικαίωμα μπορούν να το ασκήσουν οποιαδήποτε στιγμή εκείνοι θέλουν. Ταυτόχρονα ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί.

Γνωρίζουμε όμως όλοι και αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους που εμπεριέχει μία τέτοια απόφαση για τους υπόλοιπους πολίτες που πρέπει, αν μη τι άλλο, να προφυλαχθούν από την ό,ποια διασπορά του ιού. Ας είμαστε προσεκτικοί όταν κάνουμε αναφορές περί ρατσιστικών δεδομένων και ρατσιστικών προσεγγίσεων», ενώ προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα, είναι ελευθερία όπως και ο μη εμβολιασμός είναι δικαίωμα. 
«Προσωπικά θα μου επιτρέψετε να μείνω πιστός στην άποψη ότι η ελευθερία και το δικαίωμα του καθενός από εμάς σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας όλων των υπολοίπων. Κι όταν αυτά αφορούν στη δημόσια υγεία νομίζω ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό, ακόμα πιο εμφατικό να δώσουμε προσοχή», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τι αλλάζει με την άρση του lockdown….

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε όσα ισχύουν από σήμερα στις μετακινήσεις και σε δραστηριότητες που σταδιακά επανεκκινούν. Συγκεκριμένα:

* Επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Υπενθυμίζεται ότι για τις ακτοπλοϊκές ή αεροπορικές μετακινήσεις προς τα νησιά -με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα - είναι υποχρεωτική η προσκόμιση:
  • είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση,
  • είτε αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών,
  • είτε rapid test 24 ωρών,
  • είτε self-test 24 ωρών,
  • είτε βεβαίωση νόσησης, που θα ισχύει από 2 έως 9 μήνες μετά τη νόσηση.
Ο έλεγχος θα διενεργείται από τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες και υπόχρεοι είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες 5 ετών και άνω.

Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για διενέργεια διαγνωστικού τεστ για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις με αυτοκίνητο σε όλη την επικράτεια από τον γενικό πληθυσμό.

Πηγή: Newsit.gr



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative