Social Icons

Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Αν. Φθιώτιδα: Βιάστηκε να ανοίξει την ταβέρνα του και το πλήρωσε ακριβά


Αν. Φθιώτιδα: Βιάστηκε να ανοίξει την ταβέρνα του και το πλήρωσε ακριβά

Η ανυπομονησία του κόσμου και τα πρόστιμα που συνεχίζουν να πέφτουν μέχρι το άνοιγμα…


Αποτελεί κοινό μυστικό ότι αρκετές επιχειρήσεις εστίασης (καφέ - φαγητό) σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο του click away ή του delivery συχνά πυκνά σερβίρουν και πελάτες εντός του καταστήματος, ανεβάζοντας τους αριθμούς των προστίμων που παρουσιάζει καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. επιμένει σε ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού πραγματοποιώντας και τη Μεγάλη Παρασκευή 96.893 ελέγχους και βεβαιώνοντας 696 παραβάσεις αλλά και εννέα (9) συλλήψεις.
Η μία (1) από αυτές, όπως και τα εννέα (9) πρόστιμα αφορούν κατάστημα εστίασης στην Ανατολική Φθιώτιδα, όπου επενέβη το ΑΤ Στυλίδας μετά από καταγγελία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης στον οποίο επεβλήθη και το πρόστιμο των 5.000 ευρώ, καθώς και από 300 ευρώ σε οκτώ πελάτες που είχαν σερβιριστεί.
Ενδεικτικά και στην υπόλοιπη Ελλάδα είχαμε αρκετές περιπτώσεις παραβίασης αναστολής λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 εργαζόμενους για παραβίαση περιορισμού κίνησης,
- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε παντοπωλείο για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Πελοπόννησο,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης,
- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών.

Στα Ιόνια Νησιά, σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ – μπαρ για εξυπηρέτηση πελατών πέραν του ωραρίου λειτουργίας.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη 3 ατόμων για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή προστίμου 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ουζερί για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 5 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 4 άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Ένα άλλο κομμάτι των παραβάσεων - προστίμων, αφορά τις λεγόμενες διωτικές συναθροίσεις ή κορωνοπάρτι. Αποτελεί «φαινόμενο» κι αυτό της ανυπομονησίας του κόσμου, ειδικά των νέων που έχουν περιοριστεί προκειμένου, κυρίως, να προστατεύσουν τις μεγαλύτερες ηλικίες .

Το τελευταίο 24ωρο βεβαιώθηκε παράβαση μόνο στο Νότιο Αιγαίο, με σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε υπαίθριο χώρο.
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.791 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.903 άτομα.

Τέλος σημειώνουμε ότι για παραβίαση των μέτρων περιορισμού μετακίνησης στη Στερεά επιβλήθηκαν 55 πρόστιμα, ενώ για μη χρήση μάσκας 8.

lamiareport.gr

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative