Social Icons

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Περιφέρεια Στερεάς : Αντικατάσταση αδειών οδήγησης ψηφιακά και σε 3 βήματα


Περιφέρεια Στερεάς : Αντικατάσταση αδειών οδήγησης ψηφιακά και σε 3 βήματα
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και άλλες επτά  Περιφέρειες της χώρας εντάχθηκαν από την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 στην ψηφιακή πλατφόρμα για τις άδειες οδήγησης, την οποία έχουν δημιουργήσει τα συναρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών – Μεταφορών.

Μετά την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης, οι πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μπορούν πλέον να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για:
  • Αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγησης.
  • Έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής.
Πιο αναλυτικά, η διαδικασία γίνεται σε 3 βήματα:

1Ο ΒΗΜΑ: Οι πολίτες εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών https://drivers-vehicles.services.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet. Καταχωρούν ψηφιακά την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ μπορούν και να προβούν στην πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου.

2Ο ΒΗΜΑ: Οι Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποστέλλουν ψηφιακά όλα τα στοιχεία στη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΑΕΑ).

3Ο ΒΗΜΑ: Οι πολίτες καλούνται να παραλάβουν το νέο έντυπο αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου ή ζητώντας να τους αποσταλεί με courier.

Μετά την εφαρμογή της νέας διαδικασίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών – Μεταφορών συνεργάζονται, προχωρούν σε ένα ψηφιακό άλμα και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ακολουθεί το παράδειγμά τους.

»Η νέα διαδικασία είναι απολύτως αναγκαία εν καιρώ πανδημίας, αλλά και απολύτως χρήσιμη γενικά για τον πολίτη. Εξυπηρετείται ψηφιακά, αντί να ταλαιπωρείται στις γνωστές “ουρές” για την κατάθεση φυσικού φακέλου και την ολοκλήρωση χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

»Τεράστιο είναι το όφελος και για τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας, οι οποίες εξοικονομούν πολύτιμες εργατοώρες και μπορούν πλέον να απασχολήσουν το στελεχιακό δυναμικό τους σε πιο παραγωγικές διαδικασίες».

ilamia.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative