Social Icons

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Εύοσμος: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή χωρίς το self test


Εύοσμος: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή χωρίς το self testΣυνελήφθη το απόγευμα η μητέρα του μαθητή από τον Εύοσμο, η οποία υπέβαλε μήνυση κατά των υπευθύνων του 1ου ΓΕΛ επειδή αρνήθηκαν να δεχθούν τον γιο της χωρίς να έχει προσκομίσει το απαραίτητο έγγραφο αυτοδιάγνωσης για κορονοϊό.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test.

Εισαγγελική έρευνα για ψευδή δημοσιεύματα, που αναφέρουν πως μαθητές που βγαίνουν δεύτερη φορά θετικοί σε self test “θα οδηγούνται σε δομές covid”


Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθενται σειρά ψευδών ειδήσεων που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, σχετικά με την διαδικασία των αυτοδιαγνωστικών τεστ νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19, που πρέπει να κάνουν οι μαθητές.

Τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρουν ψευδώς πως αν ένας μαθητής κάνει το self test και βγει δεύτερη φορά θετικός, θα οδηγείται σε «δομή covid», κάτι που δεν προβλέπεται πουθενά στην σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ), η οποία αναφέρει λεπτομερώς την διαδικασία που ορίζεται, με δωρεάν έλεγχο εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή, περιορισμό στο σπίτι μέχρι τον επανέλεγχο και εφαρμογή του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος έχει την λοίμωξη.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ενημερώθηκε για τα ψευδή δημοσιεύματα και κινητοποιήθηκε άμεσα, δίνοντας εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Εντολή της εισαγγελέως στον εισαγγελικό λειτουργό που θα χειριστεί την έρευνα, είναι να εντοπίσει τα επίμαχα δημοσιεύματα και να διακριβώσει αν και από ποιους έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

atexnos.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative