Social Icons

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Τεράστια απάτη: Πώς βρίσκουν το PIN στην πιστωτική κάρτα


Τεράστια απάτη: Πώς βρίσκουν το PIN στην πιστωτική κάρταΗ πιστωτική κάρτα αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο, για αυτό και θα πρέπει να το κρατάμε ασφαλές. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις καταγεγραμμένων απατών που έγιναν μέσω διαδικτύου. Εαν δε προσέξουμε μπορούμε να έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως η κλοπή ενός μεγάλου ποσού.
Οι πιστωτικές κάρτες είναι το όπλο μας στις online αγορές, ωστόσο πάντα όποτε την χρησιμοποιούμε νιώθουμε ανασφαλείς.

Σύμφωνα με έκθεση ερευνητών του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ της Μεγάλης Βρετανίας, αρκούν μόλις έξι δευτερόλεπτα για να σπάσουν οι κωδικοί των πιστωτικών καρτών και να παραβιαστεί το ιστορικό διαδικτυακών αγορών. Η ομάδα των ερευνητών ονόμασε την διαδικασία που ακολουθείται «Επίθεση Κατανεμημένης Μαντεψιάς».

Η τεχνική που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Η τεχνική είναι απλή. Ο κακόβουλος χάκερ βρίσκει τυχαίους αριθμούς και προσπαθεί να μαντέψει τους
συνδυασμούς κωδικών, τις ημερομηνίες λήξης των καρτών και τους τριψήφιους κωδικούς στο πίσω μέρος των πιστωτικών.

Στην συνέχεια χρησιμοποιεί τους κωδικούς σε σειρά διαδικτυακών τοποθεσιών πληρωμής και σταδιακά φτάνει στην πηγή. Το συγκλονιστικό στοιχείο είναι πως χρειάζονται μόνο μερικές προσπάθειες για να λυθεί το παζλ.

Οι περισσότερες πιστωτικές ισχύουν για 60 μήνες, άρα το να βρεις την ημερομηνία λήξης απαιτεί μόλις 60 προσπάθειες. Ο κωδικός στο πίσω μέρος της κάρτας είναι λίγο πιο δύσκολος, αλλά όχι τόσο ώστε να σταματά τους χάκερ.

Χρειάζονται περί τις 1000 προσπάθειες για να ανακαλυφθεί. «Αν μοιράσεις την προσπάθεια σε 1000 ιστοσελίδες ένας κωδικός θα βρεθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

Σύμφωνα με τον Dr. Martin Emms, έναν από τους συγγραφείς της έκθεσης, δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτεί κάποιος πλήρως από τις επιθέσεις, μόνο να κάνει βήματα μερικού ελέγχου του κινδύνου. «Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να μην σε χακάρουν είναι να βάλεις τα χρήματα του στο στρώμα», λέει ο ίδιος αστειευόμενος και τονίζει πως «δεν είναι κάτι που θα σύστηνα».

Πολλές τράπεζες έχουν εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης 24/7 που έχουν σχεδιαστεί για την ανίχνευση μιας απάτης και γενικότερα για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση μιας πιστωτικής κάρτας. Ωστόσο είναι σημαντικό να διαβάζετε τις λίστες με τις συναλλαγές σας τόσο online όσο και στο χαρτί που σας αποστέλλει η τράπεζα. Αν εντοπίσετε κάτι ύποπτο, καλέστε άμεσα την τράπεζά σας.



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative