Social Icons

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΣΟΥΝ ΤΗN ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΩΡΛ


ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΣΟΥΝ ΤΗN ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΩΡΛ

  Αθήνα 13 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την προσοχή όσων πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα, εφιστούν οι Ω.Ρ.Λ, γιατί μπορεί να «βοηθήσουν» άθελα τους στην εξάπλωση της πανδημίας απο COVID 19!

Για το λόγο αυτό η αλλεργική ρινίτιδα δεν πρέπει να αξιολογείται μέσω τηλεϊατρικής ή τηλεφώνου , αλλά με κλινική εξέταση, με τη διενέργεια δοκιμών δέρματος ή ειδικής δοκιμής IgE ορού.

Κι αυτό γιατί τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας, ενδέχεται να αλληλεπικαλύπτονται με αυτά του κορονοιού, καθώς πολλά είναι κοινά!

Παράλληλα όμως όσοι γνωρίζουν ότι πάσχουν από χρόνια αλλεργική ρινίτιδα θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την θεραπεία τους, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να θέτουν αυτήν την κατηγορία ασθενών σε κίνδυνο σοβαρής επιπλοκής κατά τη διάρκεια μιας λοίμωξης με COVID ‐ 19.«Αντίθετα, η μη ελεγχόμενη αλλεργική ρινίτιδα σε ένα άτομο μπορεί να αυξήσει την εξάπλωση της νόσησης από COVID 19» αναφέρει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος κ. Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ .

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗΣ ΡΙΝΤΙΤΔΑΣ


Αξίζει να τονιστεί πως μερικά συμπτώματα του κορονοιού είναι όμοια με αυτά της αλλεργικής ρινίτιδας και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ασθενείς που πανικοβάλλονται και ζητούν να κάνουν διαγνωστικά τεστ.

Για το λόγο αυτό οι Ω.Ρ.Λ συστήνουν οι ασθενείς να συμβουλεύονται πρώτα τον γιατρό τους αν έχουν μερικά από τα παρακάτω συμπτώματα που προκαλεί η αλλεργική ρινίτιδα.

Συγκεκριμένα τα βασικά συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας είναι:


Ø Φτέρνισμα: Έντονο και συχνό φτέρνισμα ,το πρωί ή όταν το άτομο εκτίθεται σε χώρους όπου υπάρχει υψηλή συγκέντρωση στο υπεύθυνο αεροαλλεργιογόνο (κήποι ή πάρκα για τις γύρες, αποθήκες, γυμναστήρια για μύκητες και ακάρεα),

Ø Φαγούρα-Κνησμός στο φάρυγγα, στα αυτιά, στη μύτη,.

Ø Μπούκωμα μύτης- Ρινική συμφόρηση: Επηρεάζει συχνά την όσφρηση, αλλοιώνοντας και τη γεύση καθώς αυτές οι δύο αισθήσεις είναι στενά συνδεδεμένες,

Ø Επηρεασμός ακοής. Σε κάποιους ασθενείς επηρεάζει και την ακοή, προκαλώντας την αίσθηση ότι έχουν βουλωμένα αυτιά. Αυτό συμβαίνει διότι ένα τμήμα του αυτιού επικοινωνεί με την μύτη, με αποτέλεσμα την παραπάνω αίσθηση.

Ø Ρινική καταρροή: Έκκριση διάφανης βλέννας , σε αρκετή ποσότητα.

Συχνά η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να συνδεθεί με:

Ø Αλλεργική επιπεφυκίτιδα

Ø Οπισθορινική καταρροή

Ø Βήχα

Ø Ροχαλητό

Ø Κόπωση, κεφαλαλγία ή πονοκέφαλο

Ø Συχνές ωτίτιδες

Ø Ιγμορίτιδα

Ø Ρινικούς πολύποδες

ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ

Στη χώρα μας λόγω τις τελευταίες 20 ημέρες λόγω των συχνών καιρικών αλλαγών η αλλεργική ρινίτιδα βρίσκεται σε έξαρση και ταλαιπωρεί δεκάδες χιλιάδες παιδιά και ενήλικες!

Βασικός κανόνας σε όσους έχουν υπέρμετρη ευαισθησία να αποφεύγουν τη γύρη, τη χλόη, την σκόνη, τις τρίχες και τα φτερά οικιακών πτηνών.

« Το πρόβλημα της αλλεργικής ρινίτιδας έχει παγκόσμιες διαστάσεις καθώς τους τελευταίους 12 μήνες 17,6 εκατομμύρια ενήλικες και 6,6 εκατομμύρια παιδιά διαγνώστηκαν θετικοί στην πάθηση» προσθέτει ο κ Αρτόπουλος.

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι φλεγμονή της βλεννογόνου της μύτης λόγω υπέρμετρης ευαισθησίας στη γύρη, τη χλόη, τη σκόνη, τις τρίχες και τα φτερά οικιακών ζώων. Συχνά εμφανίζεται μαζί με την αλλεργική επιπεφυκίτιδα και το άσμα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗΣ ΡΙΝΙΤΙΔΑΣ


Η διάγνωση της αλλεργικής ρινίτιδας γίνεται με βάση το ιστορικό του ασθενή και την αντικειμενική εξέταση. Οι δερματικές δοκιμασίες νυγμού(skin prick tests) που δίνουν αποτέλεσμα σε 15-20 λεπτά και οι αιματολογικές εξετάσεις για την μέτρηση ολικής ανοσοσφαιρίνης E και ειδικών ανοσοσφαιρινών Ε μπορούν να εντοπίσουν το υπεύθυνο αλλεργιογόνο, ώστε να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες αποφυγής αλλά και να οριστεί η διάρκεια της θεραπείας.

Συνήθως για τη θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας χορηγούνται:


Ø Αντιισταμινικά

Ø Αποσυμφορητικά

Ø Ενδορινικά στεροειδή

Ø Αντι-λευκοτριενικά

Ø Ανοσοθεραπεία

Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να είναι όλο το χρόνο εφόσον τα αερο-αλλεργιογόνα υπάρχουν πάντα, όπως συμβαίνει με τα ακάρεα της σκόνης ή με τα επιθήλια ζώων ή εποχική λόγω της γύρης των δέντρων και των χόρτων που υπάρχει στην ατμόσφαιρα μόνο κατά την ανθοφορία.

www.artopoulos.com.gr, Τηλ. 6937673736
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΣΟΥΝ ΤΗN ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΩΡΛ


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative