Social Icons

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Χανιά – Υπόθεση γηροκομείου: Απίστευτες μαρτυρίες και καταγγελίες – Πού στρέφονται οι νέες έρευνες


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά, με τις καταγγελίες συγγενών θανόντων και πρώην εργαζομένων να πληθαίνουν, ενώ οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται πλέον και στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσαν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν εκεί.

Πρώην εργαζόμενη στη δομή καταγγέλλει πως πολλοί ήταν εκείνοι που πέθαναν από πνιγμό, επειδή βιαζόντουσαν για να τους ταΐσουν. «Πάρα πολλούς θανάτους είδα εγώ. Τώρα τι να σας πω. Γύρω στα 25-30 άτομα ήταν σίγουρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμένα ήταν το χειρότερο αυτό, όταν ήταν να φάνε. Μέσα σε μισή ώρα να ταΐσεις 60 άτομα για να προλάβεις να τους ξαπλώσεις. Και με το ζόρι τους ταΐζαμε όλο το πιάτο. Δηλαδή στους καταθλιπτικούς, που ξέρετε δεν έχουν όρεξη ή στους ανοιακούς που έπρεπε να περιμένεις να μασήσουν, πολλές φορές και είχαμε και περιπτώσεις που υπέκυψαν άνθρωποι», αποκάλυψε η ίδια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για υποσιτισμό και κακομεταχείριση των τροφίμων, μίλησε σε τοπικό, ειδησεογραφικό ιστότοπο και η ανιψιά ηλικιωμένου, που εισήλθε στο δομή το 2017. «Τους έβριζαν, τους χτυπούσαν στα χέρια και τους έδεναν στο κρεβάτι για ασήμαντο λόγο. Είχαν κάτι δίσκους που είχαν μια θέση για φαγητό που ούτε μωρό δεν χορταίνει. Θυμάμαι τις ηλικιωμένες όταν πήγαινα στα δωμάτια να μου ζητούν νερό. Μου έλεγαν “πεινάω, σήκωσέ με, σκέπασέ με”. Όταν τον πήγαμε στο γηροκομείο (σ.σ. τον θείο της) ήταν γύρω στα 100 κιλά και έγινε σκελετός.

 Έχασε τουλάχιστον 30 με 40 κιλά. Υποσιτίζονταν οι άνθρωποι. Ήθελε να φύγει. Μου έλεγε “πάρε με από εδώ. Πάρε με να πάμε σπίτι», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας «Του πηγαίναμε φαγητό, γιατί εκεί ήταν κάτι δίσκοι με μερίδες που δεν φτάνουν ούτε για μικρό παιδί, με φρούτο μισό πορτοκάλι. Με μια φέτα ψωμί. Ξαφνικά άρχισαν να μου ζητούν χρήματα για να του δώσουν σίδηρο και αίμα. Όταν τους ρώτησα γιατί, μου είπαν ότι είχε πέσει ο αιματοκρίτης του. Τελικά τον πήραμε από εκεί μετά από περίπου ένα χρόνο, λόγω της κατάστασης. Και τα χρήματα που μας ζητούσαν, ενώ ξεκινήσαμε από 750 ευρώ, με τα φάρμακα μας ζητούσαν όλο και περισσότερα και ξεπεράσαμε το χιλιάρικο».
 
Χορηγούσαν ηρεμιστικά

Η μητέρα του κ. Δημήτρη Παρδαλάκη έζησε για τρεις μήνες στο γηροκομείο των Χανίων και σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τον ίδιο, της άλλαξαν τη φαρμακευτική αγωγή, χωρίς να τον έχουν ενημερώσει.

«Δεν έτρωγε όταν την πήρα. Στις 90 μέρες που έκατσε, έχασε γύρω στα 15 κιλά. Είχε άρνηση στο φαγητό. Μετά ψαχτήκαμε λίγο παραπάνω από έναν γιατρό και είδα στον ΑΜΚΑ της ότι έπαιρνε φάρμακα που δεν τα είχε πάρει ποτέ στη ζωή της, ψυχοφάρμακα, ακόμα και στεντόν» καταγγέλλει ο ίδιος στον ΣΚΑΪ.
 

Δήλωση απορρήτου υπέγραφαν οι εργαζόμενοι


Έμπαιναν υγιείς και έβγαιναν καταθληπτικοί, ισχυρίζεται γυναίκα που εργαζόταν στο εν λόγω οίκο και μίλησε στον ΣΚΑΪ. «Αν βγαίνανε ποτέ. Μας είχαν βάλει να υπογράψουμε το απόρρητο, να μην μιλήσουμε για το τι συμβαίνει εκεί. Βίωσα την υποκρισία, το ψέμα, πάρα πολλά ψέματα στους συγγενείς. Ειδικά μετά που σταμάτησαν τα επισκεπτήρια, λόγω κορωνοϊού, μεταμορφώθηκαν σε τέρατα όλοι», πρόσθεσε.
 
Ψέματα στους συγγενείς για την υγεία των τροφίμων

Η κυρία Μαρία Παπαδάκη, μιλώντας στα Μέσα και αναφερόμενη στην περίπτωση του πατέρα της, έκανε λόγο για σωρεία ψευδών. Όπως χαρακτηριστικά είπε, της απαγόρευαν να τον δει, προφασιζόμενοι πως ήταν ώρα ξεκούρασης και τη διαβεβαίωναν ότι η υγεία του ήταν σε άριστη κατάσταση.

«Οι άνθρωποι αυτοί ευθύνονται, διότι – θεωρώ- ο πατέρας μου υπέστη έκθεση σε βαριά, σωματική βλάβη. Την πρώτη φορά που πήγα, κατά την ημέρα εισαγωγής του, μου είπαν πως είχα φτάσει αργά και δεν μπορούσα να τον δω. Στο πρώτο επισκεπτήριο μου είχαν πει ότι η κακή του εικόνα ήταν αποτέλεσμα της άνοιας και της αδυναμίας του να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον», είπε η κ. Παπαδάκη.

Καθώς η εξήγηση που της δόθηκε δεν την κάλυψε τότε, η ίδια ξανά πήγε την επόμενη ημέρα. Όπως περιέγραψε, όταν η υπεύθυνη την είδε από τις κάμερες, βγήκε έξω και της είπε πως και πάλι δεν μπορούσε να δει τον πατέρα της λόγω ότι οι ηλικιωμένοι είχαν αποσυρθεί για ξεκούραση.

«Έχοντας κακό προαίσθημα, την απώθησα και πλησίασα στη τζαμαρία που είναι η τραπεζαρία. Είδα την πατέρα μου να κάθεται δεμένος, σε πολύ κακή κατάσταση, σαν να μην είχε επαφή με το περιβάλλον. Ζήτησα να τον βγάλουν έξω. Ρώτησα γιατί ήταν έτσι και επανέλαβαν εξαιτίας άρνησης στο νέο περιβάλλον. Ρητά με διαβεβαίωσαν πως έχαιρε άκρας υγείας, τα ζωτικά σημεία του ήταν άριστα, ήταν απύρετος και είχε άριστο οξυγόνο. Δεν με έπεισαν αυτά και ζήτησα τη διακομιδή του στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Παρά τις αντιδράσεις που συνάντησε, επέμεινε και έτσι εκδόθηκε από τη δομή παραπεμπτικό, στο οποίο αναφερόταν πως ο ηλικιωμένος είχε 36,1 πυρετό, 97% οξυγόνο και θα μεταφερόταν κατά δήλωση των συγγενών του.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την κ. Παπαδάκη, ο διασώστης του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε διαπίστωσε πως ήταν εμπύρετος και με οξυγόνο στο 85%. «Φτάνοντας στο νοσοκομείο, μετά από 4 λεπτά, οι γιατροί είπαν ότι είχε 41 πυρετό και πέθαινε. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους του. Δεν ξανασηκώθηκε ποτέ, πήρε μία καθοδική πορεία που οδήγησε στον θάνατό του 1,5 μήνα μετά», κατέληξε.

Όπως καταγγέλλει η κ. Παπαδάκη, η οποία έχει μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμιση, ο μέσος όρος θανάτων στους οίκους ευγηρίας κυμαίνεται στο 20%. Όμως, στη δομή των Χανίων ανέρχεται σε 136%.
 
Καταγγελία για μεταβίβαση και πώληση ακινήτου

Δικηγόρος συγγενούς μίας ευκατάστατης ηλικιωμένης, που έζησε στο γηροκομείο από το 2013 μέχρι τον θάνατό της το 2017, κατήγγειλε στο Flashnews ότι της υφάρπαξαν ακίνητο, στο οποίο βρίσκονταν πολύτιμα αντικείμενα, κοσμήματα, λίρες, κτλ και εν συνεχεία το πούλησαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ηλικιωμένη, που έπασχε από άνοια, εξουσιοδότησε την ιδιοκτήτρια της δομής να πουλήσει την οικία που είχε σε κεντρικό σημείο των Χανίων.

Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται άρση του τραπεζικού απορρήτου τόσο της ηλικιωμένης, όσο και της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιοι από τους ηλικιωμένους να μην είχαν κληρονόμους και ο θάνατος τους να προέκυψε από ενέργειες που δεν δικαιολογούνται. Επίσης, οι αστυνομικοί ψάχνουν και αμφισβητούμενες δωρεές, που έγιναν σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί κάτι που να οδηγεί σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο νέων εκταφών θανόντων, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου τους.

Πηγή: Καθημερινή
atexnos.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative