Social Icons

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΔΙΝΕΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ


Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης
Αθήνα 6 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΊΟΥ ΤΎΠΟΥ

Λύση με θεαματικά αποτελέσματα ,δίνει την τελευταία δεκαετία η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας ,στην αντιμετώπιση των παθήσεων του αγκώνα, που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας, σε ολόκληρο τον κόσμο!

Το κέρδος από την εξέλιξη αυτή είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πασχόντων, εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία ασφάλισης αλλά και δεκάδες δις δολάρια στην παγκόσμια οικονομία, από τις χαμένες εργατοώρες!

«Πρόκειται για επανάσταση καθώς η αντιμετώπιση των τριών βασικών παθήσεων του αγκώνα (επικονδυλίτιδα, ωλένια, νευρίτιδα, χρόνια αρθροπάθεια) είναι οριστική» αναφέρει ο διαπρεπής Χειρουργός Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού , Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού.
Σημαντικό ρόλο στην οριστική αντιμετώπιση των τριών αυτών παθήσεων του αγκώνα, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι η έγκαιρη διάγνωση. Σε αντίθετη περίπτωση ο ασθενής θα ταλαιπωρείται για χρόνια, ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύει να χάσει οριστικά την λειτουργία του χεριού του!

Για το λόγο αυτό οι επιστήμονες συνιστούν με τη εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται τον ορθοπεδικό τους.

ΕΞΩ ΕΠΙΚΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ

Η έξω επικονδυλίτιδα (tennis elbow) εκδηλώνεται με:

  • Άλγη διαξιφιστικά στον αγκώνα επιδεινούμενα με την χρήση του άκρου ,
  • Aιμωδίες (μούδιασμα) που αντανακλούν συχνά προς το μπράτσο ή το πήχυ, ενώ κάποια στιγμή εγκαθίσταται σχεδόν ανικανότητα εκτέλεσης χειρωνακτικής εργασίας και έκπτωση μυϊκής ισχύος.
Η πάθηση σήμερα αντιμετωπίζεται με «αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες αιμοπεταλίων».

«Η εφαρμογή της θεραπεία με τους ενέσιμους αυτόλογους παράγοντες τα τελευταία χρόνια προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα καθώς εκτοπίζει το χειρουργείο και βάζει οριστικό τέλος στους βασανιστικούς και χρόνιους πόνους » τονίζει ο κ Ιγνατιάδης,

Μετά την έγκαιρη διάγνωση της πάθησης ο γιατρός παίρνει αίμα από τον πάσχοντα και μετά απο ειδική επεξεργασία τον εγχύνει στο σημείο του μεγίστου πόνου ή γύρω από αυτό .Για την αντιμετώπιση της πάθησης μπορεί να χρειασθούν 1-3 συνεδρίες ,ενώ η διαδικασία εφαρμογής δεν ξεπερνά τα 20-25 λεπτά.

ΩΛΕΝΙΑ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΚΩΝΑ

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κάθε χρόνο παθαίνουν μερική παράλυση δακτύλων και παλάμης εξαιτίας του συνδρόμου της Ωλένιας Νευρίτιδας!

Θύματα του συνδρόμου είναι άνθρωποι παραγωγικής ηλικίας ( 30 με 60χρόνων), κυρίως αυτοί που κάνουν χειρωνακτική εργασία αλλά και δουλειά γραφείου (πληκτρολόγηση).

«Εκτός από το σημαντικό πρόβλημα υγείας που προκαλεί στους εργαζόμενους το σύνδρομο της ωλένιας νευρίτιδας έχει και σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγική διαδικασία καθώς οι πάσχοντες είναι μειωμένης απόδοσης» εξηγεί ο κ Ιγνατιάδης

ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:

Το βασικό σύμπτωμα της ωλένιας νευρίτιδας είναι πόνος στον αγκώνα ή μούδιασμα κυρίως στο μικρό δάκτυλο και τον παράμεσο.

Η εμφάνιση των δυο αυτών συμπτωμάτων θα πρέπει να βάλει σε υποψίες τον εργαζόμενο πως κάτι συμβαίνει και θα πρέπει άμεσα να απευθυνθεί σε ορθοπεδικό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μικροχειρουργική( μη τραυματική) τεχνική σε συνδυασμό με το είδος του συνδρόμου όταν γίνεται με σωστή μετεγχειρητική αγωγή δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Αν δεν υπάρξει χειρουργική αντιμετώπιση του συνδρόμου τότε θα αρχίζει να εμφανίζεται και μυϊκή ατροφία, δηλαδή να αδυνατίζουν οι μύες μεταξύ των μετακαρπίων και να διαγράφονται έντονα τα μετακάρπια οστά απογυμνωμένα από μύες, ενώ μπορεί αργότερα να χαθεί και ο έλεγχος των δυο μικρών (τελευταίων) δακτύλων.

ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΘΡΟΠΑΘΕΙΑ ΑΓΚΩΝΑ

Η άρθρωση του αγκώνα μπορεί να καταστραφεί η να υποστεί σοβαρή ζημιά από διάφορους παράγοντες, όπως:
  • Πρωτοπαθείς Εκφυλιστικές Οστεοαρθροπάθειες ή Ρευματοειδείς Αρθρίτιδες,
  • Παλαιοί βαρείς τραυματισμοί από τροχαία, εργατικά η αθλητικά ατυχήματα,
  • Τα κατάγματα ,
  • Τα εξαρθρήματα
ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΚΩΝΑ

Η αντικατάσταση της κατεστραμμένης άρθρωσης με ενδοπρόθεση Τιτανίου ομοιάζουσα με «ρουλεμάν». Η εγχείρηση διαρκεί 1,5 ώρα και η κινητοποίηση του αγκώνα είναι σχεδόν άμεση με προστασία λειτουργικού για 2-3 εβδομάδες και κατόπιν φυσικοθεραπείας.

Συνήθως οι περισσότερες αρθροπλαστικές γίνονται σε νεότερους ασθενείς που συνήθως έχουν τραυματισθεί ανεπανόρθωτα ή έχουν αναπτύξει μετατραυματικές αρθρίτιδες αγκώνα!

Οι περισσότερες αυτών των περιπτώσεων αφορούν βαριές ανίατες καταστάσεις αγκυλωμένων ή δύσκαμπτων και επώδυνων αγκώνων , ή χειρουργημένων ανεπιτυχώς που δεν κόλλησαν ή ρευματικών αγκώνων με υπερβολικό άλγος και περιορισμό κίνησης.

Οι άνθρωποι που συνήθως αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την άρθρωση του αγκώνα είναι χειριστές κομπρεσέρ ή παρομοίων εργαλείων με πρόκληση κραδασμών ή παίκτες χάντμπολ ή κρίκετ ή μποξέρ κ,λ,π.

Μοντέλα Ολικής Αρθροπλαστικής Αγκώνα
  • Κλασικός Τύπος για φθορά χόνδρου η περιορισμένα οστικά ελλείμματα , ο οποίος είναι ο πιο συχνά εφαρμοζόμενος τύπος.
  • Ειδικές μεγαπροθέσεις για μεγάλα οστικά ελλείμματα, βαριές οστεομυελίτιδες και νεοπλάσματα οι οποίες γίνονται σπάνια.
www.ignatiadismicrohand.eu,  www.microhand-ortho-spine.gr,

τηλ. 210 6974280, κιν. 6944251529.




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative