Social Icons

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Στυλίδα: Επίσκεψη κλιμάκιου του ΚΚΕ στην Λαϊκή Αγορά Στυλίδας


Στυλίδα: Επίσκεψη κλιμάκιου του ΚΚΕ στην Λαϊκή Αγορά Στυλίδας
Κλιμάκιο της Κ.Ο. Στυλίδας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Γραμματέα της Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ, Αντριάνα Μπαφούτσου, επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου τη Λαϊκή αγορά Στυλίδας και ενημέρωσε τους πολίτες μοιράζοντας υλικό, σχετικό με την εκρηκτική που είναι η κατάσταση στο νομό μας τις τελευταίες μέρες με τα κρούσματα κορωνοϊού να είναι σε έξαρση και τις δομές Υγείας να είναι σε αδιέξοδο.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΛΑΟΥ

ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο νομό μας τις τελευταίες μέρες με τα κρούσματα κορωνοϊού να είναι σε έξαρση και τις δομές Υγείας να είναι σε αδιέξοδο. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στη Λοκρίδα με την πλειοψηφία στη Μαλεσίνα, όμως κρούσματα υπάρχουν σε όλη τη Φθιώτιδα σε εργοστάσια, s/m, εργαζόμενους σε δήμους κ.α. Η κατάσταση στις δομές Υγείας με πρώτο το Νοσοκομείο Λαμίας είναι τραγική.

Αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Λαμίας έχουν γεμίσει όλα τα κρεβάτια στο τμήμα Covid στο πέτρινο κτίριο και η ΜΕΘ Covid που έχει 12 κρεβάτια. Το Νοσοκομείο δίνει εξιτήριο σε ασθενείς Covid πριν την ώρα τους γιατί έχουν γεμίσει τα κρεβάτια για να μπουν άλλοι ασθενείς και σε ασθενείς με κορωνοϊό που έχουν ανάγκη σε νοσηλεία τους λένε να μην νοσηλευτούν καν, να πάνε σπίτι τους με οξυγόνο.

Στυλίδα: Επίσκεψη κλιμάκιου του ΚΚΕ στην Λαϊκή Αγορά Στυλίδας
Όλα αυτά όμως είναι πολύ επικίνδυνα γιατί κανένα σπίτι δεν μπορεί να είναι νοσοκομείο ώστε να έχει ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και υποδομές τη στιγμή που οι ασθενείς έχουν ανάγκη από φροντίδα, παρακολούθηση και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να υπάρξει επιπλοκή. Μάλιστα στέλνονται και περιστατικά στη Λάρισα που και πραγματική λύση δεν είναι αλλά και εκεί πολύ περιορισμένος αριθμός μπορεί να πάει.

Το αίσχος τον ελλείψεων ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας σε γιατρούς και νοσηλευτές συνεχίζεται, μιλάμε για τουλάχιστον 90 θέσεις ακάλυπτες και το προσωπικό του Νοσοκομείου με απίστευτη εντατικοποίηση και στα όρια της εξάντλησης. Οι ανάγκες στο τμήμα Covid καλύπτονται με επικουρικούς είτε με προσωπικό άλλων κλινικών στο οποίο γίνεται κλήρωση για να μεταφερθούν στο τμήμα Covid στο πέτρινο κτίριο. Αυτό θα πει πραγματικά η υγεία του λαού σε λοταρία. 
Αυτό όμως, όχι μόνο αποδυναμώνει άλλες κλινικές από προσωπικό που ούτως ή άλλως δεν επαρκούσε αλλά αυξάνει και τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού σε άλλους ασθενείς του Νοσοκομείου που δεν έχουν κορωνοϊό.

Το «Νοσοκομείο μιας νόσου» μπορεί να χαρακτηρίσει και το Νοσοκομείο Λαμίας καθώς μια σειρά από ραντεβού, εξετάσεις, θεραπείες, χειρουργεία έχουν πάει πολύ πίσω. Τα δε υποστελεχωμένα και με λειψή υποδομή Κ.Υ. του Νομού, έχουν να βγάλουν πέρα και τη διενέργεια τεστ και τον εμβολιασμό, όλα αυτά όμως με το ίδιο προσωπικό.

Διάχυτη είναι η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το λαό της Φθιώτιδας και ιδιαίτερα στη Λοκρίδα καθώς τα μέτρα για πιο σκληρό Lock Down δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση λύση στο πρόβλημα, όταν όλα αφήνονται στην ατομική ευθύνη και οι υπόλοιποι όροι της ζωής του λαού παραμένουν ίδιοι, όταν δεν παίρνονται μέτρα σε χώρους δουλειάς, σε ΜΜΜ, σε σχολεία, όταν δεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας.

Όλη αυτή η κατάσταση μόνο οργή γεννά. Το 2021 υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, η παραγωγικότητα της εργασίας μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού σε πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση. Αυτό που το εμποδίζει είναι ότι η υγεία είναι εμπόρευμα. 
Η υγεία του λαού σκοντάφτει στα κέρδη των καπιταλιστών. Η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας, η υποβάθμισή του δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης της υγείας. 

Απλώς η διαχείριση της πανδημίας δεν γίνεται με κριτήριο τις ανάγκες του λαού αλλά με κριτήριο τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου, την ανάκαμψη από την καπιταλιστική κρίση. Αν ήταν κριτήριο οι ανάγκες του λαού θα είχαν επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας εν μια νυκτί, θα χρηματοδοτούσαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Απεναντίας από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα η κυβέρνηση ψήφισε 100 νομοσχέδια, πολλά από αυτά για την άμεση ή έμμεση ενίσχυση του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας και μείωσε τον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία κατά 572 εκατομμύρια. 
Αντί να επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και να στηρίξει το -υπό κατάρρευση-δημόσιο σύστημα υγείας με επιπλέον προσωπικό, η κυβέρνηση το αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο, μεταφέροντας γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας να στελεχώσουν ιδιωτικές κλινικές. 

Ο δημόσιος τομέας στο έλεος δηλαδή και ο ιδιωτικός να θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας και μάλιστα με κρατική στήριξη. Οι επιλογές αυτές έχουν ταξικό πρόσημο, εκφράζουν ξεκάθαρα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η όποια διεκδίκηση του λαού για τα δικαιώματά του στην υγεία, τη μόρφωση, την εργασία αντιμετωπίζεται με καταστολή αφού η καταστολή πάει χέρι-χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα στην προσπάθεια να μπει φίμωτρο στο λαό. 
Καλούμε το λαό της Φθιώτιδας να κάνει τη δυσαρέσκεια και την οργή του δύναμη αγώνα διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

Διεκδικούμε:


• Εδώ και τώρα γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
• Ενίσχυση του Γ.Ν. Λαμίας και των δομών Π.Φ.Υ. με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και επαρκή υλικοτεχνική υποδομή. Να υπάρχει ξεχωριστά επαρκές προσωπικό για την κλινική Covid.
• Επίταξη της ιδιωτικής κλινικής της Λαμίας και άλλων ιδιωτικών δομών του Νομού.
• Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δημιουργία κινητών μονάδων για ανθρώπους με προβλήματα υγείας ή δυσκολίες μετακίνησης.

• Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε χώρους δουλειάς, ΜΜΜ, σχολεία.
• Τεστ σε όλο τον πληθυσμό και όχι δειγματοληπτικά σε περιοχές με μεγάλη διασπορά.
• Μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς.
• Μέτρα προστασίας ώστε να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία με ασφαλείς συνθήκες.
• Να ανοίξουν εδώ και τώρα τα τμήματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Λαμίας.
• Αύξηση δρομολογίων των ΜΜΜ.


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative