Social Icons

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Ψυχές στα αζήτητα – “Εξαφανίστηκαν” 18.000 ανήλικα προσφυγόπουλα στην Ευρώπη μέσα σε δύο χρόνια


Ψυχές στα αζήτητα – “Εξαφανίστηκαν” 18.000 ανήλικα προσφυγόπουλα στην Ευρώπη μέσα σε δύο χρόνιαΣυνταρακτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως έρευνα του Γκάρντιαν σχετικά με την τύχη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φτάνουν στην Ευρώπη από καθημαγμένες χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, μεταξύ Γενάρη 2018 και Δεκέμβρη 2020, πάνω από 18000 ανήλικοι χάθηκαν μετά την άφιξή τους σε κάποια χώρα της γηραιάς ηπείρου, αριθμός που αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 17 παιδιά ανά ημέρα.

Μόνο μέσα στο 2020 εξαφανίστηκαν 5768 παιδιά σε πάνω από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γερμανία. Από αυτά τα παιδιά, 1 στα 6 φαίνεται σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία να ταξίδευε μόνο του και να είχε ηλικία κάτω των 15 ετών. Σχεδόν το 90% αυτών των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων ήταν αγόρια.

Στην πλειονότητά τους, τα παιδιά αυτά προέρχονταν από το Μαρόκο, την Αλγερία, την Ερυθραία, τη Γουινέα και το Αφγανιστών. Με δεδομένο ότι χώρες όπως η Ισπανία, το Βέλγιο και η Φινλανδία παρέδωσαν στοιχεία μόνο μέχρι το τέλος του 2019, ενώ η Δανία, η Γαλλία και η Βρετανία δεν παρείχαν κανένα στοιχείο στην έρευνα, οι πραγματικοί αριθμοί αυτοί μπορεί να είναι πολύ υψηλότεροι.

Οργανώσεις δικαιωμάτων των παιδιών, σημειώνουν ότι οι ανήλικοι πρόσφυγες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στη βία, την εκμετάλλευση και το τράφικινγκ, καταδεικνύοντας τα τεράστια κενά της “πολιτισμένης” Ευρώπης στην προστασία αυτής της ιδιαίτερα ευαίσθητης ομάδας, αν όχι την ανοχή των μηχανισμών διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού μπροστά στα κυκλώματα εκμετάλλευσης των κατατρεγμένων, κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα των παιδιών.

Ενδεικτική, αλλά καθόλου μεμονωμένη, είναι η περίπτωση 60 παιδιών από το Βιετνάμ που εξαφανίστηκαν από ολλανδικά καταφύγια προσφύγων και φαίνεται να προωθήθηκαν από δουλεμπόρους για καταναγκαστική εργασία σε αγροκτήματα κάνναβης και στούντιο νυχιών.

Σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης το 2015, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν περάσει τις ευρωπαϊκές ακτές, με 3700 να έχουν χάσει τη ζωή τους επισήμως ή να αγνοούνται προσπαθώντας να διασχίσουν τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα των χωρών υποδοχής.

katiousa.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative