Social Icons

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας - Την Παρασκευή 16/4 όλοι οι εργαζόμενοι, ο λαός της Φθιώτιδας να δώσει απάντηση


Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας - Την Παρασκευή 16/4 όλοι οι εργαζόμενοι, ο λαός της Φθιώτιδας να δώσει απάντηση
12 Απριλίου 2021 

Δεν πάει άλλο! Εδώ και τώρα μέτρα στήριξης των εργαζομενών και του λαού. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Όλοι στο συλλαλητήριο που καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας την Παρασκευή 16 Απρίλη στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Οι ώρες που χάνονται είναι ανθρώπινες ζωές! Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο έγκλημα.

Το δημόσιο σύστημα υγείας δουλεύει στο «κόκκινο», η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουν ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι σε μεγάλους κινδύνους. 

 Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ένα χρόνο και μετά την έναρξη της πανδημίας, βλέπουμε τις ΜΕΘ γεμάτες, ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία, δεκάδες θανάτους. Το ίδιο το νοσοκομείο, έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε «νοσοκομείο μιας νόσου», αφήνοντας μία σειρά νοσούντες από άλλες ασθένειες στον «αέρα», αναγκάζοντας τους να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τους. Τα ΚΥ της επαρχίας του νομού συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένα, χωρίς το επαρκή προσωπικό.

Την ίδια ώρα, οι χώροι δουλειάς είναι ξέφραγο αμπέλι, αποτελούν το βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορονοϊου. Οι μεγαλοεργοδότες, με την πλάτη της κυβέρνησης, αρνούνται να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί θεωρούνται κόστος. Είναι δεκάδες πλέον οι εργασιακοί χώροι, ιδιαίτερα μεγάλα εργοστάσια και super market στο Νομό μας που το ένα κρούσμα φέρνει το άλλο, καθώς ο κάθε εργοδότης αποφασίζει «κατά το δοκούν» για το αν και τι μέτρα θα πάρει, ώστε να έχει την λιγότερη δυνατή χασούρα. 

Σε μία σειρά εργασιακούς χώρους, βλέπουμε εργοδότες να βγάζουν σε αναγκαστικές άδειες συναδέλφους, να μην γίνονται απολυμάνσεις σε εργασιακούς χώρους, να καλούνται εργαζόμενοι να πληρώνουν οι ίδιοι τα τεστ τους κάθε βδομάδα. Τώρα πρέπει να καταλάβουμε την δύναμη μας, δεν θα τους αφήσουμε, να μετατρέψουν τον Νομό σε Βόρεια Ιταλία. Ήδη καθημερινά μετράμε τις απώλειες συνανθρώπων μας. ΦΤΑΝΕΙ.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια επικίνδυνη πολιτική. Μόνο ο αγώνας μας μπορεί να την σταματήσει. Αδιαφορεί για την υγεία του λαού, δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας, αδιαφορεί πλήρως για τις συνθήκες υγιεινής και προστασίας στους χώρους δουλειάς. Δεν θα τους αφήνουμε άλλο να παίζουν με την ζωή μας. Δεκάδες συνάδελφοι μας, στοιβάζονται για να μεταφερθούν στους χώρους δουλειάς τους με τα λεωφορεία. 

Τα σχολεία ανοίγουν, όπως κλείσανε, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, με 25 μαθητές στις τάξεις και με μόνο μέτρο τα self-test, φορτώνοντας στην «ατομική ευθύνη» και στην πλάτη της κάθε οικογένειας ακόμα και τη διάγνωση της νόσου! Από την άλλη χώροι όπως το στρατόπεδο της Λαμίας, μετατρέπονται σε βόμβες εστίας κορονοϊου έχοντας ξεπεράσει τα 80 κρούσματα.

Η ελπίδα μας βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα μας!


Χωρίς τη δράση μας το προηγούμενο διάστημα, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης – εργοδοσίας, οι παρεμβάσεις των υγειονομικών, των εργατικών σωματείων, είναι αυτά που σήμερα φοβούνται, και γι’ αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να μας φιμώσουν.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.

Μας θέλουν μακριά από τον αγώνα, να πάψουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Όπου δεν τους βάζουμε φρένο, η εργοδοσία ξεσαλώνει, τα δικαιώματα μας καταπατούνται. Η εντατικοποίηση της δουλείας, τα ωράρια λάστιχο, η απλήρωτη εργασία, δεν μας αξίζουν. Το εργατικό δυστύχημα με το θάνατο του συναδέλφου μας στην ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, έχει την υπογραφή της πολιτικής που μας θέλει «σκλάβους».

Αυτή την πολιτική ενισχύει και μέσα στην πανδημία η ίδια η κυβέρνηση, ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων και τις στοχεύσεις της ΕΕ. Η επόμενη μέρα που μας ετοιμάζουν μας γυρνάει αιώνες πίσω. Θέλουν να φορτώσουν σε εμάς και τις οικογένειες μας τα σπασμένα της νέας τους κρίσης, για να μη χάσουν ούτε ευρώ οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες. Μας ετοιμάζουν ένα αύριο χωρίς δικαιώματα. 

Τολμούν και συζητούν για 10ωρη εργάσιμη μέρα αντί του 8ωρου, χωρίς αμοιβή για τις δύο επιπλέον ώρες υποχρεωτικής εργασίας, 135 χρόνια μετά τον αγώνα των εργατών στο Σικάγο την 1η Μάη, μας λένε να ζήσουμε χειρότερα από τότε, γιατί έτσι πρέπει. Προσπαθούν να επιβάλλουν την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας σε μεγάλους και κρίσιμους για το κεφάλαιο κλάδους και χώρους δουλειάς, προωθώντας συνολικά το χτύπημα των συνδικάτων που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα μέσα στους χώρους δουλειάς. Παίρνουν πρόσθετα μέτρα που οδηγούν σε παραπέρα μείωση του μέσου μισθού.

Αυτά τα μέτρα δεν θα τα πάρουν, ούτε μέσα στην πανδημία, ούτε πιο μετά. Δεν θα τους αφήσουμε. Τώρα Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Διεκδικούμε:


Ø Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Άμεση επίταξη της Πολυκλινικής Λαμίας για την κάλυψη των αναγκών.

Ø Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Ø Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς. Πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας. Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των μισθών για τους εργαζόμενους που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.

Ø Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό.

Ø Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων και όλων των ΠΝΠ.

Ø Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα! Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Ø Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά σκέψη για αλλαγή του 8ώρου.

Ø Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική- λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Ø Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ø Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα Πανεπιστημίων και σχολείων, δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού.

Ø Να παρθεί πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο των Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη, που εντείνει την καταστολή, υπονομεύει τις ανάγκες των φοιτητών και βάζει νέους φραγμούς στην εκπαίδευση.

Ø Καμία σκέψη για δημιουργία πειραματικών σχολείων στο Νομό, που δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων.

Την Παρασκευή 16/4 όλοι οι εργαζόμενοι, ο λαός της Φθιώτιδας να δώσει απάντηση. Καλούμε σωματεία, φορείς, τώρα να πάρουν αποφάσεις για την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.

Η Διοίκηση

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative