Social Icons

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ξέρετε τι θα πει επίταξη; -Τα ημίμετρα είναι έγκλημα εις βάρος των ασθενών


Ξέρετε τι θα πει επίταξη; -Τα ημίμετρα είναι έγκλημα εις βάρος των ασθενών
Την ώρα που δεκάδες ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και τα ασθενοφόροα κάνουν ουρά έξω από τα εφημερεύοντα νοσοκομεία, η κυβέρνηση προχωρά σε ημίμετρα και αφήνει ακόμα και τώρα στο απυρόβλητο τις δομές της ιδιωτικής υγείας, τους κλινικάρχες και τα κέρδη τους.

Στην αρχή για την κυβέρνηση, η επίταξη ήταν απαγορευμένη λέξη, για ιδεολογικούς και όχι μόνο λόγους.

Μετά προχώρησαν σε μια καρικατούρα επίταξης -σαν αυτή που στήριζε η αξιωματική αντιπολίτευση- δίνοντας παχυλές αποζημιώσεις στα ιδιωτικά μονοπώλια της υγείας, επιβεβαιώνοντας πως η αστική τάξη είναι η πλέον κρατικοδίαιτη. Δικό της είναι το κράτος, όπου θέλει δίνει τα λεφτά. Σιγά μην τα σπαταλήσει για να γεννά νοσοκομεία, γιατρούς και λεωφορεία για την πλέμπα.

Στη συνέχεια, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας ουσιαστικά επίταξη του δημόσιου τομέα, για να καλύψει τα κενά των ιδιωτικών κέντρων υγείας που “προσφέρονταν” να βοηθήσουν, αρκεί να τους έστελναν για νοσηλεία πρακτικά υγιείς ασθενείς που θα ήταν έτοιμοι για εξιτήριο.

Τώρα βλέπουμε το τελευταίο επεισόδιο μιας παρωδίας, που μπορεί να ήταν απλώς κωμική, αν δεν αφορούσε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Η κυβέρνηση προχωρά σε επίταξη των ιδιωτών γιατρών, αφού πρώτα τους έδωσε περιθώριο να παρουσιαστούν οικειοθελώς. Αφήνει όμως στο απυρόβλητο τις δομές της ιδιωτικής υγείας, τη στιγμή που δεκάδες ασθενείς περιμένουν στη λίστα αναμονής για να μπουν σε ΜΕΘ, ενώ τα ασθενοφόρα κάνουν ουρά έξω από τα νοσοκομεία! Ακόμα και τώρα, με τόσο τραγικές εικόνες και την απειλή να ζήσουμε ακόμα χειρότερες, η κυβέρνηση βάζει ως ύψιστη προτεραιότητα τους κλινικάρχες και τα κέρδη τους.

Ο Κικίλιας λέει πως πήρε αυτή την απόφαση, γιατί «το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε».

Οι κομμουνιστές απέδειξαν με το προσωπικό τους παράδειγμα (βλέπε Λαμπρούλης) πως είναι πρόθυμοι να ριχτούν στη φωτιά και να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να βοηθήσουν. Το προσωπικό παράδειγμα όμως δεν αρκεί, όταν δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο από το περιβόητο “επιτελικό κράτος”. Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης έχει ξεφτίσει προ πολλού. Με τη ρημάδα την κρατική ευθύνη θα γίνει ποτέ τίποτα;

Αναρωτιέται κανείς αν είναι πιο τραγική η πολιτική που έκλεισε νοσοκομεία και άφησε χιλιάδες κενά υγειονομικών στο ΕΣΥ ή αυτή που το αφήνει τώρα στον αναπνευστήρα, να ασφυκτιά και να λυγίζει από το βάρος, όχι μόνο εξαιτίας του ιού, αλλά και της συνειδητής επιλογής να μην ενισχυθεί ουσιαστικά! Στην ουσία η μία είναι συνέχεια της άλλης, πτυχές του ίδιου νομίσματος που το υπηρέτησαν πιστά οι κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης -πράσινης, γαλάζιας, ροζ, και σε κάθε περίπτωση μαύρης για τον λαό που την υφίσταται.

Οι ΜΕΘ δεν είναι απλές κλίνες και μερικοί υπεύθυνοι γύρω τους. Χρειάζεται ειδικευμένο προσωπικό για να λειτουργήσουν. Το προσωπικό, όμως, έχει δεμένα τα χέρια, στον πόλεμο κατά του ιού, αν δεν του δίνουν πολεμοφόδια, αν το αφήνουν έκθετο και απροστάτευτο. Εφόσον η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να αξιοποιήσει το διάστημα που κέρδισε από την υπεύθυνη στάση όλων μας, το ελάχιστο που υποχρεούται να κάνει αυτή τη στιγμή, που βρισκόμαστε στο και πέντε, είναι να επιτάξει τις δομές και το ειδικευμένο προσωπικό του ιδιωτικού τομέα. Και να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις γιατρών και υγειονομικών, αφήνοντας στην άκρη το βρόμικο επιχείρημα ότι… “δεν υπάρχουν”.

Οτιδήποτε άλλο θα είναι ημίμετρα επικοινωνιακού τύπου και δε θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα! Οτιδήποτε άλλο δεν είναι απλώς ιδεοληψία μιας νεο-φιλελεύθερης κυβέρνησης, αλλά έγκλημα σε βάρος των ασθενών που μένουν εκτός ΜΕΘ και των δικών μας ζωών!

katiousa.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative