Social Icons

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος της Οίτης!!


Συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος της Οίτης!!
Λαμία, 9/3/2021

Συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος της Οίτης!!

Με πρόσφατες αποφάσεις η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αξιολόγησε τις αιτήσεις και προχώρησε στην έκδοση των Αδειών Παραγωγού για τους τέσσερις αιολικούς σταθμούς στις θέσεις "ΠΥΡΓΟΣ", "ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ 1", "ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ 2" και "ΜΑΚΡΥΡΑΧΗ" της Οίτης! Αυτό σημαίνει ότι αγνόησε προκλητικά όλες τις αντιδράσεις, όλες τις αιτιάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Λαμίας και Δελφών, τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής, καθώς και τις γνωμοδοτήσεις των επιστημόνων, που τεκμηριώνουν γιατί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Οίτη αποτελεί τεράστιο και ανεπανόρθωτο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Όσες όμως αποφάσεις κι αν πάρουν, τους λέμε ότι «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο». Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν! Οι αντιδράσεις είναι οργανωμένες και άμεσες. Η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης απευθύνει έκκληση σε όλους τους φορείς, τις αρμόδιες Αρχές, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και επιστήμονες να ενεργήσουν προς κάθε κατεύθυνση, συμβάλλοντας στον αγώνα για τη σωτηρία του βουνού μας.

Οι περιφερειακοί και τοπικοί φορείς, η Περιφέρεια και οι Δήμοι Λαμιέων και Δελφών οφείλουν να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για να κάνουν τις ενδικοφανείς προσφυγές, όπως ορίζει το άρθρο 11 παρ. 7 του Νόμου 4685/2020, δηλώνοντας εμπράκτως την αντίθεση που έχουν εκφράσει στα συγκεκριμένα σχέδια.

Οι βουλευτές και τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν μπορούν πια να σφυρίζουν αδιάφορα. Δεν μπορούν να σιωπούν μπροστά στην καταστροφή! Η Οίτη δεν είναι το οποιοδήποτε βουνό! Η καταστροφή της θα έχει άμεσες και έμμεσες συνέπειες σε όλους. Το βάρος της ευθύνης διαβαθμίζεται ανάλογα και οι εξελίξεις ξεπερνάνε πια τη λογική μας.

Δείτε εδώ τις αποφάσεις της ΡΑΕ:

https://diavgeia.gov.gr

https://diavgeia.gov.gr

https://diavgeia.gov.gr

https://diavgeia.gov.gr


http://mountain-oiti.blogspot.com

e-mail: driokolaptis1@gmail.com


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative