Social Icons

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Δήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Δήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης  στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
ΔΗΛΩΣΗ της Λ.Σ. στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας
Με αφορμή τη συχνή συζήτηση θεμάτων γύρω από την αδειοδότηση εγκατάστασης και λειτουργίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκές συστοιχίες και υδροηλεκτρικά έργα), ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, θεωρούμε πολιτικά σκόπιμο να σημειώσουμε :

· Τα θέματα αυτά έχουν κοινωνικό-πολιτική σημασία και ταξική διάσταση αφού εξυπηρετούν σχεδιασμούς και συμφέροντα αντίστοιχα του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε.

· Σε αυτό το σύστημα, τα όποια μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος παίρνονται ή θα παρθούν, δεν μπορεί να περιορίσουν την κερδοσκοπική δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων.· Η δήθεν καλύτερη ερμηνεία των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, τα όποια διοικητικά μέτρα και η δήθεν χωροταξική διευθέτηση των παρεμβάσεων των μονοπωλίων είναι αναποτελεσματικά και απλά καλλιεργούν αυταπάτες.

· Μοναδική λύση στο πρόβλημα είναι ο ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα φορέας, παραγωγής, διανομής και διαχείρισης της ενέργειας, στην προοπτική ενός διαφορετικού δρόμου εξέλιξης της κοινωνίας μας, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Σχεδιασμός και δραστηριότητες αντίστοιχες των λαϊκών αναγκών, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη πολιτική αντίληψη, που εξηγεί τη σταθερή αντίθεσή μας στην καπιταλιστική εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η θέση μας είναι εντελώς διαφορετική από όσα - υποκριτικά - λένε οι εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων, που, υπακούοντας στις οδηγίες της Ε.Ε., ψήφισαν τους νόμους, αλλά και από τους λεγόμενους οικολόγους, που θεωρούν πως η καπιταλιστική εκμετάλλευση μπορεί να σεβαστεί το περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, θέτουμε στην κρίση του λαού την συνολική μας θέση, αγωνιζόμενοι πλάι του για να αποτρέψουμε τη συνεχιζόμενη επέκταση κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τομέα της ενέργειας.


ΛΑΜΙΑ 17 Μάρτη 2021


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative