Social Icons

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ι.Τ.Υ.Ε. «Διοφάντος»


Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ι.Τ.Υ.Ε. «Διοφάντος»Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ι.Τ.Υ.Ε. «Διοφάντος»

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «Διόφαντος» είναι ερευνητικός και τεχνολογικός φορέας για την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται με την έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για τα σχολεία και έχει αναλάβει τη διοίκηση και διαχείριση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, του μεγαλύτερου δικτύου χρηστών στη χώρα, την πλατφόρμα MySchool, καθώς και τις πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης e-class και e-me.
Το Ι.Τ.Υ.Ε. είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας.
Τους τελευταίους μήνες, έχουν εμφανιστεί διάφορα προβλήματα στη λειτουργία του Ι.Τ.Υ.Ε., τα οποία κορυφώθηκαν και ήρθαν στην επιφάνεια αυτές τις ημέρες με τις παραιτήσεις του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του.
 
Ορισμένα από τα προβλήματα που αναδείχθηκαν ήταν ότι δεν έχει εγκριθεί εδώ και δύο χρόνια ο Εσωτερικός Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας του εν λόγω φορέα, που ρυθμίζει διάφορα θέματα όπως το οργανόγραμμα, τη στελέχωσή του με αναγκαίο προσωπικό, την κατοχύρωση δικαιωμάτων του προσωπικού που ήδη απασχολείται κ.α. Την ίδια στιγμή, παραμένει, διαχρονικά και με όλες τις κυβερνήσεις, το πρόβλημα του μόνιμου προσωπικού, αφού η πλειοψηφία των εργαζομένων εργάζεται με συμβάσεις έργου, πολλές φορές λίγων μηνών. 

Τα προβλήματα αυτά ενίσχυσαν τις φήμες για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση μέρους ή ακόμα και ολόκληρου του Οργανισμού.
Η ευθύνη για όλη αυτήν την κατάσταση είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης και της ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η δυσλειτουργία του Ι.Τ.Υ.Ε. βάζει σε μεγάλο κίνδυνο λειτουργίες των σχολείων που είναι ζωτικής σημασίας. Οι λειτουργίες αυτές αφορούν από την παραγωγή και τη διανομή των σχολικών βιβλίων μέχρι την υποστήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, της πλατφόρμας MySchool, και του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, συστήματα με τα οποία δουλεύουν καθημερινά τα σχολεία.

Καμία έκπληξη δε θα μας προκαλέσει, αν η Υπουργός Παιδείας, μετά την «επιτυχία» των παγουρίνων και της μάσκας σε κλειστά σχολεία, κερδίσει τον τίτλο προκατόχου της, «η Υπουργός της φωτοτυπίας και του CD».
Η κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), η παραχώρηση σε ιδιώτες και σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους βασικών λειτουργιών του Δημόσιου σχολείου (Cisco, Microsoft, Έπαφος κτλ.), τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που όλο και περισσότερο παρεμβαίνουν στο δημόσιο σχολείο, αναδεικνύουν τη σημασία του δημόσιου χαρακτήρα που πρέπει να έχει η εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολο της. 

Μόνο έτσι, μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του Δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών και των μαθητών και όχι τα κέρδη και τα συμφέροντα των ιδιωτών. Η εμπειρία του τελευταίου χρόνου, των ειδικών συνθηκών της καραντίνας, απέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις και τα προβλήματα.

Απαιτούμε:


• ενίσχυση σε πόρους και υλικό όλων των ψηφιακών λειτουργιών των σχολείων (εξ αποστάσεως, διοικητικές εργασίες, δίκτυα, συνδέσεις κλπ.),
• η παραγωγή, η έκδοση και η διανομή των σχολικών βιβλίων να γίνεται με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικών επιχειρήσεων
• πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες της απρόσκοπτης λειτουργίας του Ι.Τ.Υ.Ε.
• άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Ι.Τ.Υ.Ε.
• ούτε σκέψη για την πλήρη ιδιωτικοποίηση μέρους ή όλου του οργανισμού

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2021



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative