Social Icons

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Στυλίδα: Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Στυλίδας


Στυλίδα: Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Στυλίδας

Οι θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στα θέματα της ημερησίας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας την Τρίτη 2 Μαρτίου και ώρα 3 μ.μ.

Στο 1ον θέμα ψηφίσαμε ΌΧΙ

Στα θέματα του τεχνικού προγράμματος, προϋπολογισμού και ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης επί της αρχής και στο σύνολο τα καταψηφίζουμε γιατί εκφράζουμε την αντίθεση μας στην ιεράρχηση προβλημάτων και έργων καθώς και στις πηγές εσόδων, ποιος δηλαδή κάθε φορά καλείται να πληρώσει το μάρμαρο.

Το μέγεθος των αναγκών και των προβλημάτων της περιοχής είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τις προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα πολλά γράφονται για εντυπωσιασμό και δεν υλοποιούνται και τα περισσότερα από αυτά που υλοποιούνται πέφτουν στις πλάτες των δημοτών.

Εμείς διαφωνούμε με την μη πρόβλεψη έργων υποδομής στήριξης και ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή μας που είναι κατά κύριο λόγο αγροτική περιοχή επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση τα χαρακτηρίζει μη επιλέξιμα και δεν τα χρηματοδοτεί.

Μοιράζει όμως πακτωλό χρημάτων για ανακατασκευές πλατειών ,για την δημιουργία μονοπατιών περιπάτου στις κορυφές βουνών , για την εκμετάλλευση ωκεανών και μια σειρά άλλων έργων που δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Επίσης κάθετα διαφωνούμε με το ότι οι δήμοι δεν έχουν το δικαίωμα οι ίδιοι να ιεραρχήσουν τι έργα θα επιλέξουν και που θα αξιοποιήσουν τις χρηματοδοτήσεις ,αλλά αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχοποιούν την δράση των δήμων με το να χρηματοδοτούν μόνο τα επιλέξιμα έργα με μια οριζόντια πολιτική για όλους τους δήμους, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Για τους λόγους αυτούς καταψηφίσαμε το θέμα.

Στο 2ον θέμα στην πρόταση αιρετών για συμμετοχή σε Επιτροπή ψηφίσαμε ΛΕΥΚΌ. 

Οι αιρετοί ως εκλεγμένοι, απολογούνται στον λαό, η δε πρόταση τους για την συγκεκριμένη Επιτροπή είναι πολιτική επιλογή και ευθύνη της παράταξή τους.

Στο 3ον θέμα ΝΑΙ

Στο 4ον θέμα ψηφίσαμε ΟΧΙ

Έχουμε καταθέσει και άλλες φορές την αντίθεση μας στον τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ,ιδιαίτερα δε από την μετατροπή του ΦΟ.Δ.Σ.Α. (Φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων) από φορέα διαδημοτικής συνεργασίας σε ανώνυμη εταιρία (Α.Ε.) που με στόχο το κέρδος σταματάει επί της ουσίας να είναι επιχείρηση κοινής ωφελείας και ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στους εργολάβους που τροχίζουν τα δόντια τους για τον χρυσό που κρύβεται, κατά γενική ομολογία, πίσω από την εκμετάλλευση των απορριμμάτων και έχουμε καταψηφίσει κάθε φορά, τα ζητήματα που αφορούν αυτή την διαχείριση. Έτσι και σήμερα καταψηφίσαμε το θέμα και επαναπροβάλλαμε την θέση της ΛΑΪΚΉΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ότι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων πρέπει να γίνεται από αμιγώς δημόσιο ενιαίο φορέα που θα ενεργεί με κεντρικό εθνικό σχεδιασμό και θα λειτουργεί μακριά από το κέρδος και τους ιδιώτες και θα υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και σεβασμό στο περιβάλλον .Καταψηφίσαμε για τους προαναφερθέντες λόγους.

Στο 5ον θέμα ψηφίσαμε ΟΧΙ

Το θέμα έρχεται στον απόηχο των απωλειών ανθρώπων και καταστροφής περιουσιών κατά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις όπου για ακόμα μια φορά κυριάρχησε το “μπάχαλο” ασυνεννοησίας μεταξύ των ανευθυνοϋπεθύνων, η έλλειψη προστασίας των πληττόμενων περιοχών και κατοίκων.

Αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά η σοφία της παροιμίας “όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει” και ότι χωρίς δαπάνες χωρίς συντήρηση και εκσυγχρονισμό δικτύων και εγκαταστάσεων χωρίς σωστή και επαρκής επάνδρωση, εξοπλισμό και ετοιμότητα των υπηρεσιών , θα ξαναέχουμε πάλι τα ίδια και χειρότερα.

Κανενός δήμου και καμίας περιφέρειας, ΔΕΗ, Πυροσβεστικής υπηρεσίας τα μέτρα ή τα σχέδια δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα, όσο θα παραμένει ο κίνδυνος της ΒΑΒΕΛ, να είναι όλοι αρμόδιοι και κανένας υπεύθυνος, ο πολυκερματισμός αρμοδιοτήτων μόνο προβλήματα θα δημιουργεί.

Η σωστή αντιμετώπιση προϋποθέτει την δημιουργία ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΈΑ που με κεντρική αρμοδιότητα ,ευθύνη και σχεδιασμό, με εξασφάλιση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων , επάνδρωση και εξοπλισμό θα επιλαμβάνεται για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων
και την πρόληψη και αποτροπή καταστροφών. 

Σε αυτή την βάση καταψηφίσαμε το θέμα.


Τα θέματα:

Θέμα 1 : Αναμόρφωση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης Δήμου Στυλίδας έτους 2021
Θέμα 2 : Ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης ακινήτου στην κοινότητα Πελασγίας
Θέμα 3 : Απόδοση χρηματοδότησης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών Σχολικών Επιτροπών έτους 2021
Θέμα 4 : Αξιοποίηση και εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου «ΚΛΙΜΑΚΙΟ 746 ΠΒΜ» ιδιοκτησίας Ταμείου Εθνικής Άμυνας
Θέμα 5 : Σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού του Δήμου Στυλίδας με την κωδική ονομασία ΒΟΡΕΑΣ

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS



ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOKtarget="_blank">ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative