Social Icons

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Κούβα: Ένας χρόνος πανδημία. Ο Φιντέλ ζει, εμπνέει και οικοδομεί


Κούβα: Ένας χρόνος πανδημία. Ο Φιντέλ ζει, εμπνέει και οικοδομείΓράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης

Άρθρο της Granma για την πανδημία στην Κούβα.

“Λίγο περισσότερο από δύο μήνες αφότου η πανδημία έγινε μέρος της ιστορίας του πλανήτη, η Κούβα δεν είχε ακόμη καταγράψει ούτε ένα κρούσμα.
Τώρα, ακριβώς ένα χρόνο μετά την εμφάνιση των πρώτων ασθενών στην εθνική μας επικράτεια, δεν είχαμε ούτε μια στιγμή επανάπαυσης στη μάχη κατά του COVID-19.

Από τον προηγμένο κόσμο λαμβάναμε τρομακτικές εικόνες: συγκλονισμένοι βλέπαμε νοσοκομεία και νεκροτομεία, μαρτυρίες συντετριμμένων, πόνο, καλυμμένα πρόσωπα, χωρίς φιλιά, χωρίς αγκαλιές, φυσική απόσταση.Ένα βρετανικό κρουαζιερόπλοιο με μολυσμένους από τον ιό επιβάτες, που χρειάζονταν ασφαλές λιμάνι και κάποιο τρόπο να στείλει τους ασθενείς στην χώρα τους, απορρίφθηκε από άλλες κυβερνήσεις. Ήταν η Κούβα, με αγάπη για την ζωή, που ανέλαβε την επιχείρηση που φοβόταν οι άλλοι.

Δεν ήταν έκπληξη για τον κόσμο όταν είδε την εικόνα του μηνύματος να εμφανίζεται στό το κατάστρωμα του πλοίου που έγραφε: Ευχαριστώ, Κούβα.
Πολύ λιγότερο για τους ανθρώπους μας. Εξοικειωμένοι με την αλληλεγγύη και την ικανοποίηση που μας δίνουν οι καλές πράξεις, η χειρονομία φαινόταν εντελώς φυσική.

Ούτε καν έκπληξη που είδε ηγέτες των θεσμικών μας οργάνων να εμφανίζονται στην τηλεόραση για να μιλήσουν στους ανθρώπους καθώς εξαπλώθηκε η επιδημία. Κανείς δεν αμφέβαλε ότι η ιατρική περίθαλψη για όλους τους Κουβανούς θα ήταν εγγυημένη, φυσικά δωρεάν, ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνθήκες που προκλήθηκαν από έναν σκληρό αποκλεισμό κατά της χώρας μας.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ταξιαρχίες του Henry Reeve βρίσκονται σε απομακρυσμένους τόπους για να αποκαταστήσουν την υγεία σε τόσους πολλούς πολίτες του κόσμου.

Η Κούβα κάνει σήμερα πρωτοσέλιδα στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης με τα πέντε υποψήφια εμβόλια της, ένα πραγματικό επίτευγμα που έχει επιτευχθεί χωρίς κανένα άλλο κίνητρο παρά να νικήσει την πανδημία, λόγω μιας αδιαμφισβήτητης αλήθειας.

Ούτε αυτή η επιτυχία είναι έργο της τύχης.

Αυτή η μαγεία σφυρηλατήθηκε από έναν άνθρωπο που σκέφτηκε τα πάντα και κράτησε περισσότερο από 60 χρόνια.
Η ιστορία δεν μας επιτρέπει να πούμε ψέματα. Ο Φιντέλ ζει, εμπνέει και οικοδομεί”.

Πηγή: informacion@granmai.cu
march 11, 2021 10:03:31





  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS



ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative