Social Icons

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Τα ριάλιτι… ο καθρέπτης μας


Τα ριάλιτι… ο καθρέπτης μας

Τα ριάλιτι… ο καθρέπτης μας

Στον εγκλεισμό ή lockdown, όπως συνηθίζεται να το λένε οι περισσότεροι, κάποια «φαινόμενα», αν μας επιτρέπεται η χρήση της λέξης, ήρθαν για να μείνουν! Ένα τέτοιο «φαινόμενο» είναι και τα λεγόμενα ριάλιτι (reality), που βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος φαίνεται να «ριζώνουν» στις ζωές μας.

Εξάλλου, ποιος είναι αυτός που δεν έχει παρακολουθήσει, έστω και για λίγα λεπτά, κάποιο ριάλιτι; Είτε αυτό λέγεται Survivor, Big Brother ή τα πιο light, μουσικά ριάλιτι, από περιέργεια ή από επιλογή, έχουν «κλέψει» χρόνο (πιθανά θα συνεχίσουν να το κάνουν) από τη ζωή όλων μας. Κατά αυτόν τον τρόπο γεμίζουμε τις στιγμές μας, «τρεφόμαστε» με αυτά τα τηλεοπτικά προγράμματα, γιατί κάτι πρέπει να κάνουμε! Ή μήπως δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος;

Κι εδώ είναι που αυτή η τηλεοπτική «πραγματικότητα» μας κλείνει το μάτι. Αρεσκόμαστε να απολαμβάνουμε αυτές τις εικόνες, αυτούς τους ήχους μήπως γιατί μας είναι οικείες; Η απάντηση είναι θετική. Πόσο φανερό είναι πια! «Κοιτάζοντας» καλύτερα και πιο προσεκτικά τον «κόσμο» των ριάλιτι, βλέπουμε κάτι πολύ γνωστό. Σα να είμαστε μπροστά σε καθρέπτη, βλέπουμε εμάς τους ίδιους, τους φίλους μας, τους γνωστούς μας και τους αγνώστους, ένα ακριβές είδωλο της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς αυτή την αλήθεια. Τα αγαπημένα ριάλιτι μικρών και μεγάλων, αποτελούν ξεκάθαρα μια μικρογραφία της κοινωνίας.  Άνθρωποι με διαφορετικούς χαρακτήρες, με διαφορετικές εμπειρίες και κίνητρα, κινούμενοι ή και ζώντας, ανάλογα με τους κανόνες του κάθε ριάλιτι, στον ίδιο χώρο, αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους, ανταλλάσσουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους, μοιράζονται στιγμές, «αγαπιούνται» και «μισιούνται». Και όλοι μαζί και ταυτόχρονα ο καθένας μόνος του, όλοι ανεξαιρέτως, να κυνηγούν το όνειρό τους.


Τα ριάλιτι… ο καθρέπτης μας
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάτι μας θυμίζει αυτός ο αγώνας για την εκπλήρωση του ονείρου! Γι’ αυτό δεν αγωνιζόμαστε όλοι μας; Τα όνειρα είναι για να εκπληρώνονται λένε οι ειδικοί για την ψυχική υγεία και εμείς, γεμάτοι ελπίδα, ακολουθούμε το δρόμο αυτό, μέχρι να φτάσουμε στην ευτυχία.

Με τις πολλές αποχρώσεις της τελευταίας (της γλυκιάς ευτυχίας) και με τη γνώση πως το περιεχόμενο της ευτυχίας ορίζεται με τον τρόπο που θέλει ο καθένας, το όνειρο του καθενός δεν έχει απαραίτητα, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, την ίδια μορφή με το όνειρο του άλλου.

Μόνο που, σε αυτό το σημείο, η ίδια η ζωή μας κουνάει το δάχτυλο και μας υπενθυμίζει πως, κακά τα ψέματα, αλλά σήμερα, παραφράζοντας μια γνωστή έκφραση, την ευτυχία την κάνουν τα χρήματα! Πόσο φρικτή ακούγεται στα αυτιά μας η πρόταση αυτή αλλά τελικά πόσο αληθινή τείνει να γίνει!

Είτε πρόκειται για το μαγικό «κόσμο» των ριάλιτι, είτε για την πραγματικότητα της ζωής μας, το χρήμα είναι το πολυπόθητο έπαθλο, έχει γίνει πλέον το υπέρτατο «αγαθό»! Δεν έχει σημασία αν κάποιοι το επιθυμούν για να το χρησιμοποιήσουν ως μέσο επιβολής ή αν αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωση για τους πολλούς. Το χρήμα είναι στην κορυφή στη λίστα με τα όνειρα, με όλους εμάς, ως θεατές και «θεάματα» ταυτόχρονα, να κρίνουμε και να κρινόμαστε, να πολεμούμε και να πολεμιόμαστε, σα σε ριάλιτι δίχως τέλος!

Απόφοιτος ΜΜΕ Παντείου Πανεπιστημίου





  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS



ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative