Social Icons

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Στυλίδα: Απάντηση του Δήμου Στυλίδας στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Φούντα Κωνσταντίνο...


Στυλίδα: Απάντηση του Δήμου Στυλίδας στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Φούντα Κωνσταντίνο...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύριε δημοτικέ σύμβουλε, αρμόδιε για την καθαριότητα και ανακύκλωση του Δήμου Στυλίδας επί θητείας του κ. Γκλέτσου, επειδή μάλλον ενοχληθήκατε από το γεγονός ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ζήτημα της ανακύκλωσης, αναρτήσατε στην ιστοσελίδα του Stylida. com ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απόσυρση του απορριμματοφόρου ανακύκλωσης μετά βεβαίως τη διαπίστωση ότι για πρώτη φορά πιστώθηκαν χρήματα από την ανακύκλωση στο Δήμο.

Θα έπρεπε βέβαια να γνωρίζετε από τη θέση την οποία υπηρετήσατε για τόσα χρόνια και με τόσο μεγάλη επιτυχία ότι:
· Η καταβολή των 10 ευρώ ανά τόνο ανακύκλωσης είναι ξεκάθαρα ανεξάρτητη των ΜΠΛΕ κάδων, διότι οι ΜΠΛΕ κάδοι δίνονται δωρεάν κάθε χρόνο από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων και μόνο.

· Η μόνη συμφωνία μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης που μπορεί να επιτευχθεί, αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης ή στην παραχώρηση ενός απορριμματοφόρου. Επομένως δεν αποτελεί ζήτημα συμφωνίας η προμήθεια των μπλε κάδων που δήθεν εσείς πετύχατε.

· Η δε «εκτόξευση» της ανακύκλωσης επί των ημερών σας, που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας η οποία μάλιστα οφειλόταν στην κυκλοφορία του απορριμματοφόρου της ανακύκλωσης με τους διακριτούς επιχρωματισμούς είναι μάλλον μυθοπλασία. Και τούτο, γιατί απλούστατα το όχημα αυτό δεν κυκλοφόρησε σχεδόν ποτέ, οπότε μην του χρεώνετε την τεράστια «αύξηση» της ανακύκλωσης στο Δήμο. Απόδειξη περί αυτού αποτελεί ο παρακάτω πίνακας κατανάλωσης καυσίμων του συγκεκριμένου απορριμματοφόρου που σας παραθέτουμε και είναι στη διάθεσή σας.

· Επιπλέον, θεωρούμε ότι πρόκειται περί σύγχυσης, ίσως και λόγω της ώρας που συντάξατε το δελτίο τύπου, αν θεωρείτε ότι ο Δήμος προσέλαβε εργαζομένους καθαριότητας λόγω της χρήσης του εν λόγω απορριμματοφόρου.

· Τέλος, για να μην κουράζουμε τους αναγνώστες, σας υπενθυμίζουμε εκ νέου, ότι τα έξοδα για το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο το οποίο παρέμεινε όλα αυτά τα έτη στις εγκαταστάσεις του Συνεργείου της Στυλίδας παροπλισμένο ήταν 5.664 ευρώ (για τα δώδεκα χρόνια ακινησίας: τα τέλη κυκλοφορίας 300 ευρώ το χρόνο και η ασφάλεια 172 ευρώ το χρόνο).

Συμπερασματικά λοιπόν, κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, υπήρξε τεράστια απώλεια εσόδων συμπεριλαμβανομένων και των ανταποδοτικών, τα οποία είναι πολύ περισσότερα από ότι αρχικά υπολογίσαμε και ο καθένας μπορεί πολύ εύκολα με τα νέα αριθμητικά δεδομένα να βγάζει τα συμπεράσματά του.

Αφού λοιπόν εσείς ως υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος, δεν μπορείτε να επικροτήσετε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τον περιορισμό μιας σπατάλης για ένα αναξιοποίητο όχημα που επιβάρυνε το Δήμο μας, την οποία πιθανόν να μην είχατε εκτιμήσει κατά τη διάρκεια της θητείας σας, θα ήταν μάλλον φρόνιμο να σιωπήσετε. Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Παραθέτουμε τον ακόλουθο πίνακα :

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΚΗΗ 2725
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΚΗΗ 2725
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Δήμου Στυλίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative