Social Icons

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝΟ Δήμος Λόκρων έχει χαρακτηριστεί ως «περιοχή υψηλού κινδύνου» και απο το Σάββατο 27.02.2021 ζούμε την επιβολή αυστηρών μέτρων. Η Δημοτική Αρχή και η Κυβέρνηση, «βάζοντας σε λειτουργία το πλυντήριο» της «ατομικής ευθύνης», μας καλούν να αντιμετωπίσουμε την έξαρση της Πανδημίας με αυτό τον τρόπο.

Αντί εδώ και τώρα να παρθούν πραγματικά ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού της περιοχής μας, η κυβέρνηση και ο δήμος έθεσαν αυστηρά μέτρα για ολόκληρο το δήμο και σε ξεχωριστή – πιο αυστηρή – καραντίνα ένα χωριό, τη Μαλεσίνα, η λογική 'πονάει χέρι - κόψει χέρι' αυτό είναι το ημίμετρο που επέλεξαν. Δεν απαντάν με αυτό τον τρόπο τι θα γίνεται με τη διαχείριση των κρουσμάτων μέσα στη Μαλεσίνα, καλούν τον κόσμο και ιδιαίτερα όσους έχουν νοσήσει να τα «βγάλουν πέρα μόνοι τους» (Το μέτρο αυτό εκτός των άλλων θα δημιουργήσει δυσχέρειες και στη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ μιας και πολλοί κάτοικοι της Μαλεσίνας εργάζονται εκεί με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή και το εισόδημα τους).Τα δεκάδες τοπικά ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ που εφαρμόστηκαν ως τώρα ανά την Ελλάδα απέδειξε η ίδια η ζωή ότι είναι ανεπαρκή. Αυτό που θα πρέπει να γίνει άμεσα είναι ότι θα πρέπει να αναληφθεί η κρατική ευθύνη για να προστατευθεί ο λαός της περιοχής.

Τι έπρεπε άμεσα να να κάνουν; Έπρεπε να κάνουν μοριακά τεστ σε ολόκληρο τον πληθυσμό, ταυτόχρονα και ακαριαία να διαθέσουν επαρκές υγειονομικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της κατάστασης και να στελεχώσουν με πλήρη τρόπο όλα τα ιατρεία του δήμου – όχι μόνο το Κ.Υ Αταλάντης. Δεν έκαναν τίποτα από αυτά, γιατί τόσο το Κ.Υ Αταλάντης είναι υποστελεχωμένο, όσο και γιατί δεν υπάρχει καμιά αξιόλογη υποδομή.

Ακόμη, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τους μεγάλους χώρους δουλειάς, για τα σχολεία, θα πρέπει να γίνονται άμεσα γρήγορα και δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Η συνεχής επίκληση από τη μεριά της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής της ατομικής ευθύνης δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες που έχουν.

Η αλήθεια είναι ότι:


Η κυβέρνηση, η περιφέρεια και ο δήμος: Δεν πήραν μέτρα ώστε οι μεγάλες επιχειρήσεις να κάνουν υποχρεωτικά επαναλαμβανόμενα τεστ. Δεν φρόντισε σε κάθε τοπική κοινότητα να επανδρωθούν και να εξοπλιστούν το Κέντρο Υγείας και τα Ιατρεία. Δεν θέλει να επιτάξει μέχρι σήμερα το ιδιωτικό σύστημα υγείας. Δεν θέλει να κάνει τις απαιτούμενες προσλήψεις Υγειονομικού προσωπικού. Δεν έχει πάρει κανένα μέτρο στο χώρο της εκπαίδευσης. Δεν θέλει να επιτάξει τα ιδιωτικά λεωφορεία για την αποσυμφόρηση στις συγκοινωνίες. Η κυβέρνηση παραγγέλνει τα εμβόλια με το σταγονόμετρο, σύμφωνα με τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου επιχειρηματικού ομίλου στην φαρμακοβιομηχανία που προωθεί η Ε.Ε.

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση που έχει τη ευθύνη, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των κατόχων του πλούτου και όχι τα δικά μας, αλλά η πολιτική τους δεν κάνει αστεία. Μαραζώνει, μολύνει, σκοτώνει. Έχουμε ανάγκη από πραγματικά μέτρα περιορισμού του ιού, τέστ, εμβόλια κλπ.

Σήμερα πραγματικό συμφέρον έχουμε να παλέψουμε για:

  • Άμεση και γενναία αύξηση των δαπανών για την υγεία. Άμεση αύξηση των κλινών ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία, σε όλη την επικράτεια.
  • Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν τα κενά των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια, των ιατρείων στα χωριά μας, του Κ.Υ. Αταλαντης. Καθημερινή λειτουργία των αγροτικών ιατρείων σε όλα τα Χωριά με κλιμάκια για να γίνονται καθημερινά δωρεάν τεστ.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας σε όλη την επικράτεια
  • Επαρκή προμήθεια ασφαλών εμβολίων από πολλές πηγές.
  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος με ευθύνη του κράτους.
  • Επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, σε κοινωνικές δομές, στις σχολικές μονάδες.
  • Εμβολιασμοί στο ΚΥ Αταλάντης και άμεσα διαμόρφωση προϋποθέσεων για εμβολιασμούς και στα υπόλοιπα χωριά του δήμου Λοκρών.

ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS



ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative