Social Icons

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣυμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έξαρση της πανδημίας. Το βάρβαρο, εκμεταλλευτικό, σάπιο καπιταλιστικό σύστημα ανά τον κόσμο ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει λύση για να προστατευθούν οι λαοί. Αδυνατεί να προσφέρει τα βασικά και αναγκαία κοινωνικά αγαθά που απαιτούνται για την προστασία της υγείας των λαών. Κινείται στη λογική κόστους - οφέλους, θεωρεί τις δαπάνες για την υγεία κόστος και μη κερδοφόρες.

Οι λαοί να νοσούν, άνθρωποι πεθαίνουν και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι βασανίζονται από τα βάρη της νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, την οποία επιτάχυνε η πανδημία του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θριαμβολογεί ότι πήρε μέτρα, ότι πολύ καλά διαχειρίζεται το πρόβλημα της πανδημίας, ότι ικανοποιητικά προχωρούν οι εμβολιασμοί κ.α.

Στην ίδια ρότα κινούνται και τα στηρίγματα της στην Περιφερειακή και Δημοτική Διοίκηση, μαζί τους και ο Δήμος Λοκρών.

Προσπαθούν έτσι να καθησυχάσουν το λαό να περιορίσουν την αγανάκτησή του να κάμψουν τις αντιδράσεις του. Βέβαια τα μεγάλα λόγια και ψέματά τους είναι αδύνατο να κρύψουν αυτό που επικρατεί. Τα ίδια τα γεγονότα, η εξέλιξη της πορείας που έχει η πανδημία, οι χιλιάδες νοσούντες, οι θάνατοι από τον κορονοϊό τους διαψεύδουν.

Φαίνεται ότι μπήκαμε στο τρίτο κύμα πανδημίας που ίσως είναι και σφοδρότερο από τα προηγούμενα.

Σε αυτόν τον κυκλώνα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες και η Λοκρίδα. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί πολλές δεκάδες κρούσματα σε αρκετά χωριά, σε μεγάλα εργοστάσια παραγωγής, και άλλους χώρους εργασίας, σε Υπηρεσίες του Δήμου μας, που οδηγούν σε μια εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση που μεγαλώνει την ανησυχία και τους φόβους του λαού.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι τυχαία. Δεν είναι τυχαίο με τις φωτιές να καιγόμαστε, τις βροχές να πνιγόμαστε, τα χιόνια να παγώνουμε και με την πανδημία να πεθαίνουμε. Υπάρχει αιτία και υπεύθυνοι.

Αιτία είναι τα κέρδη των αφεντικών, η λογική του κόστους-οφέλους που εφαρμόζεται στο κοινωνικό αγαθό της υγείας και προωθείται από την ΕΕ και την Κυβέρνηση. Είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας και οι συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Με βάση αυτή τη λογική τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ήταν οι δύο πανελλαδικές και δεκάδες τοπικές καραντίνες. Κατά τα άλλα εξαντλήθηκαν στο δόγμα της ατομικής ευθύνης, στο φοράμε μάσκα και μένουμε σπίτι. Αυτά όμως ήταν μέτρα που αδυνατούσαν να φρενάρουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Δεν άκουσαν τους εργαζόμενους και το λαό, τους φορείς και τα σωματεία τους, τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, που απαιτούσαν να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την υγεία.

Έτσι άφησαν αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας. Μεσούσης της πανδημίας μείωσαν τις δαπάνες για την υγεία του 2021, κατά 572 εκατ. ευρώ. Έκαναν τα νοσοκομεία να λειτουργούν ουσιαστικά μόνο για μία νόσο. Να μην έχουν τις απαραίτητες ΜΕΘ κατάλληλο και επαρκές ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Μετακινούν διαρκώς το υγειονομικό προσωπικό από νομό σε νομό, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο,από το ένα κέντρο υγείας στο άλλο, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να υπολειτουργούν και ορισμένα από αυτά να μη λειτουργούν.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμό χελώνας γιατί δεν επαρκούν τα εμβόλια, αφού η ΕΕ δεν επιτρέπει στις κυβερνήσεις την προμήθεια εμβολίων εκτός των μονοπωλίων που έχει επιλέξει.

Αποτέλεσμα να μη μπορεί αν εμβολιασθεί ο λαός. Οι ευπαθείς ομάδες οι ηλικιωμένοι να αναγκάζονται να μετακινούνται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, από τον ένα νομό στον άλλο, από τη Λάρυμνα στο Μαντούδι και τη Στυλίδα, από το Μαρτίνο στα Καμένα Βούρλα και τη Λιβαδειά, γιατί το ΚΥ Αταλάντης το οποίο έχει προγραμματιστεί για εμβολιαστικό κέντρο ακόμα δεν ξεκίνησε την λειτουργία του λόγω έλλειψης εμβολίων και προσωπικού.

Δεν άσκησαν κανέναν έλεγχο στα μεγάλα εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς και άφησαν την εργοδοσία να διαχειρίζεται τη κατάσταση όπως αυτή θέλει και με βάση τα συμφέροντά της.

Αποτέλεσμα, οι χώροι αυτοί να γίνονται εστίες υπερμετάδοσης της νόσου αφού οι εργαζόμενοι μετακινούνται από το χώρο εργασίας προς τα χωριά τους.

Μπροστά σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση το ΚΚΕ και οι οργανώσεις του δίνουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να προστατευθεί ο λαός και να ανακουφισθεί η υγεία του.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Άμεση και γενναία αύξηση των δαπανών για την υγεία
  • Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν τα κενά των νοσοκομείων και των ΚΥ.
  • Άμεση αύξηση των κλινών ΜΕΘ
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
  • Επαρκή προμήθεια ασφαλών εμβολίων από πολλές πηγές.
  • Δωρεάν και επαρκή τεστ για όλο το λαό.
  • Καθημερινά τεστ σε μεγάλους χώρους δουλειάς, σε κοινωνικές δομές, στις σχολικές μονάδες.
  • ΑΥΡΙΟ να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο ΚΥ Αταλάντης και μαζί με άλλα κατάλληλα μέτρα να αναχαιτιστεί η έξαρση της πανδημίας που εξαπλώνεται ραγδαία στο Δήμο μας.
Καλούμε το λαό να μη δείχνει καμιά εμπιστοσύνη στα ψεύτικά και μεγάλα λόγια της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της αστικής διαχείρισης.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, οργανωμένα να παλέψει και να απαιτήσει μέσα από τα σωματεία και τους φορείς του να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας του, να του αποδοθούν όλο όσα του ανήκουν και δικαιούται.

Να συνταιριάξει τα βήματά του με τους κουμουνιστές για να ανοίξει καλλίτερους δρόμους για το σήμερα και το αύριο.

24/2/2021
  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWSΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative