Social Icons

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Εμβολιαστικά κέντρα στήνονται «στο πόδι» χωρίς καμία ενίσχυση, αναστέλλοντας άλλες λειτουργίες


Εμβολιαστικά κέντρα στήνονται «στο πόδι» χωρίς καμία ενίσχυση, αναστέλλοντας άλλες λειτουργίες

Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει το σχετικό έγγραφο των διοικήσεων των ΥΠΕ προς τα Κέντρα Υγείας

Κάθε μέρα που περνά, νέες καταγγελίες και νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που βγαίνουν στο φως επιβεβαιώνουν τις σοβαρές συνέπειες από την απόφαση της κυβέρνησης η κρίσιμη διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό να προχωρήσει χωρίς κανένα μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό. Αντίθετα, στο πλαίσιο της πολιτικής που λογαριάζει ως «κόστος» την ολοκληρωμένη προστασία της υγείας του λαού, η κυβέρνηση πορεύεται και στο θέμα των εμβολιασμών, με προσωρινά «μπαλώματα» που ανοίγουν τεράστιες τρύπες αλλού, ειδικά στην ήδη ρημαγμένη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, από την οποία κόβει φέτος, εν μέσω πανδημίας και εμβολιασμών, άλλα 96 εκατ. ευρώ!


ΑποκαλυπτικόΤο έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ να ζητά από τα Κέντρα Υγείας να προσδιορίσουν ποιες από τις δραστηριότητές τους θα ανασταλούν για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, έρχεται να επιβεβαιώσει τις αυξανόμενες καταγγελίες σωματείων, φορέων και υγειονομικών ότι ήδη χιλιάδες ιατρικά ραντεβού ακυρώνονται και χάνονται στα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας, είτε γιατί τα ίδια «μετατρέπονται» σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς καμία ενίσχυση είτε γιατί το προσωπικό τους καλείται να μετακινηθεί για να στελεχώσει τέτοια κέντρα σε άλλες δομές… 

Έρχεται ταυτόχρονα να προστεθεί στις καταγγελίες για Περιφερειακά Ιατρεία που κλείνουν ξανά λόγω των νέων «μπαλωμάτων» – μετακινήσεων προσωπικού για τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων, όπως και στις καταγγελίες για τα εμβολιαστικά κέντρα στα δημόσια νοσοκομεία, με ανακύκλωση του ίδιου εξουθενωμένου υγειονομικού προσωπικού, συνθήκες επικίνδυνου συγχρωτισμού υγιούς πληθυσμού με ασθενείς κ.ά. Αναστέλλουν τη λειτουργία Κέντρων Υγείας για τα εμβολιαστικά κέντρα Ριζοσπάστης 20 Ιαν 2021

Εμβολιαστικά κέντρα στήνονται «στο πόδι» χωρίς καμία ενίσχυση, αναστέλλοντας άλλες λειτουργίες
Ξανά εκτεθειμένος ο λαός…


Αναλυτικότερα, σε χτεσινό έγγραφο της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων προς τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) της περιοχής ευθύνης της, ζητείται από τους υπευθύνους για την επιστημονική λειτουργία τους «να προσδιορίσετε επακριβώς ποιες δραστηριότητες του ΚΥ σας ενδεχομένως θα απαιτηθεί να ανασταλούν για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων (όπως περιστολή των ιατρείων ειδικοτήτων [ΩΡΛ, χειρουργικής, δερματολογίας, ορθοπαιδικής κ.ο.κ.] με αναστολή κλεισίματος ραντεβού συγκεκριμένες ημερομηνίες, συμμετοχή των ιατρών σε ΑΥΕ και ΒΥΕ καθώς και σε ΚΕΠΑ)».

Φυσικά, ίδια είναι η κατεύθυνση σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.
Με τις ανάγκες του λαού για ιατρική περίθαλψη και φροντίδα να έχουν «απογειωθεί» από τα δύο κύματα της πανδημίας και τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε σύστημα μιας νόσου, οι εργαζόμενοι και ο λαός μένουν ξανά εκτεθειμένοι, να μην μπορούν καλά καλά να κλείσουν ένα ραντεβού στα Κέντρα Υγείας…

Την ίδια ώρα, στο «Θριάσιο», όπως και στα υπόλοιπα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία, το σχοινί τεντώνεται κι άλλο με τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων για τον γενικό πληθυσμό χωρίς καμία προετοιμασία, καμία ενημέρωση – εκπαίδευση των εργαζομένων και καμία ενίσχυση με προσωπικό.

Εμβολιαστικά κέντρα στήνονται «στο πόδι» χωρίς καμία ενίσχυση, αναστέλλοντας άλλες λειτουργίες
«Με 260 κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, έχοντας μειωθεί κατακόρυφα ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων και των ασθενών που εξετάζονται στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία – με πρόσχημα την αντιμετώπιση της επιδημίας – και η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου γίνεται με “ανακύκλωση” του ήδη ανεπαρκούς προσωπικού, καλύπτεται από συμβασιούχους και καθημερινές μετακινήσεις για τη στελέχωσή του (…)

Ακόμη χειρότερο είναι ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενημέρωση – εκπαίδευση των γιατρών που συμμετέχουν στους εμβολιασμούς και κυρίως δεν έχει εξασφαλισθεί η αναγκαία παρακολούθηση των εμβολιασθέντων για τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Σε καμία περίπτωση, η ευθύνη αυτή δεν πρέπει και δεν μπορεί να “ανατεθεί” στους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο».


atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative