Social Icons

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Μηνιαία δραστηριότητα Λιμενικών Αρχών της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής



Μηνιαία δραστηριότητα Λιμενικών Αρχών της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Μηνιαία δραστηριότητα Λιμενικών Αρχών της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής».

1. 4Η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι Περιφερειακές Διοικήσεις Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) ιδρύθηκαν το 2001, αποτελούν Περιφερειακές Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με αρμοδιότητα τον έλεγχο και τον συντονισμό της δραστηριότητας των Υπαγόμενων Λιμενικών Αρχών.

Η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρωτικές ακτές της χώρας στους λιμένες, όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής.

Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων. Στην 4Η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Βόλου, Χαλκίδας, Αιδηψού, Σκιάθου, Στυλίδας, Καρύστου και Κύμης με τα υποτεταγμένα σε αυτές κλιμάκια.
Με γνώμονα την προβολή του έργου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αφενός και αφετέρου την ικανοποίηση των αναγκών των οικείων ΜΜΕ προς επίτευξη πληρέστερης ενημέρωσης του κοινού, καθιερώνεται το παρόν Δελτίο τύπου το οποίο θα αποστέλλεται μηνιαίως.

2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ

Γνωρίζεται ότι κατά το μήνα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2020 από τις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.:

α) Συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα (11) άτομα και ειδικότερα:
  • Ένα (01) άτομο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Οκτώ (08) άτομα για οδήγηση άνευ κατοχής της σχετικής άδειας ικανότης οδήγησης .
  •  Ένα (01) άτομο για κλοπή ναυτιλιακού εξοπλισμού.
  •  Ένα (01) άτομο για ανατίναξη μηχανήματος ATM.
β) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά πέντε (05) διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:
  • Τέσσερα (04) με ιδιωτικά σκάφη από λιμάνια των Β. Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.
  • Μία (01) με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από λιμάνια των Β. Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.
γ) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά διακόσιοι σαράντα πέντε (245) έλεγχοι τροχαίας αστυνόμευσης και
βεβαιώθηκαν διακόσιες σαράντα τέσσερις (244) παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

δ) Πραγματοποιήθηκαν σαράντα τρεις (43) έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας μας με αρνητικά αποτελέσματα.
ε) Κατασχεθήκαν: 6,5 γρ. ακατέργαστη κάνναβη.

στ) Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας:

1) Βεβαιώθηκαν συνολικά εξήντα τρεις (63) παραβάσεις.

Ειδικότερα:
  • Τριάντα εννέα (39) παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα.
  • Οκτώ (08) παραβάσεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.
  • Τρεις (03) παραβάσεις λοιπών διατάξεων.
  • Δέκα τρεις (13) Αλιευτικές παραβάσεις, ενώ κατασχεθήκαν τα κάτωθι αλιεύματα:
  • 890 άτομα ολοθούριο – 59 κιλά χταπόδια – 2,8 κιλά διάφορα και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους εξήντα χιλιάδων τριακοσίων πενήντα (60.350) ευρώ.
2) Έλεγχοι εφαρμογής μέτρων περιορισμού covid-19

Για την διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωναϊού COVID-19, από την Υπηρεσία μας και τις Λιμενικές Αρχές Υπαγωγής κατά τον μήνα Δεκέμβριο διενεργήθηκαν συνολικά:

α) Εννιακόσιοι πενήντα ένας (951) έλεγχοι σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και σε τουριστικά ημερόπλοια, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.
β) Δέκα οκτώ χιλιάδες εννέα (18.009) έλεγχοι των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, βεβαιωθήκαν εκατόν τριάντα τρεις (133) παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους τριάντα εννέα χιλιάδων εξακοσίων ευρώ (39.600€).

3. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι αμφότερες οι Λιμενικές Αρχές Βόλου και Αλιβερίου (υπαγωγής Κ.Λ. Χαλκίδας) ενισχύθηκαν με αντίστοιχα ένα πλωτό περιπολικό ταχύπλοο σκάφος ικανών επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Τα εν λόγω ΠΛΣ αναμένεται να συμβάλουν τόσο στην αναβάθμιση της αστυνόμευσης όσο και στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επέμβαση σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή ευθύνης των ανωτέρω Λιμενικών Αρχών, με αποτέλεσμα την περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος νομιμότητας και ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών.
4. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.-


Ο Διοικητής

Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΑΝΑΚΗΣ Χρήστος

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ: -ΠΙΝΑΚΑΣ (Φ.01)
Πίνακας Διανομής:

Αποδέκτες προς ενέργεια:

- Έντυπα & Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Μαγνησίας – Β. Σποράδων, Φθιώτιδας, Ευβοίας.
Αποδέκτες προς κοινοποίηση:
1. Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Γ.Ε.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (υ.τ.α.)
2. Υ.ΝΑ.Ν.Π./ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (ΜΜΕ & ΔΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative