Social Icons

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

27 Γενάρη: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος


27 Γενάρη: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

27 Γενάρη: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος


Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Στις 27 του Γενάρη 1945 ο παρελαύνων προς το Βερολίνο Κόκκινος Στρατός της Σοβιετικής Ένωσης κατέλαβε το Άουσβιτς, το κολαστήριο αμέτρητων ανθρώπων και απελευθέρωσε τους εναπομείναντες κρατουμένους. Η ημέρα αυτή ορίστηκε ως Ημέρα Τιμής και Μνήμης για τα θύματα των Ολοκαυτωμάτων.

Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης η ναζιστική - φασιστική απανθρωπιά έφτασε στο ζενίθ της. Ο Φασισμός ως τρόπος διακυβέρνησης δεν ήταν μια «παρέκκλιση» στην ιστορία της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας του καπιταλισμού. Δεν ήταν ένας «παραλογισμός της ανθρωπότητας», όπως τον παρουσιάζουν αστικά-αντικομμουνιστικά «χαλκεία», Ε.Ε., αστοί απολογητές, φιλελεύθεροι, κεντρώοι, εθνικιστές και αριστεροί καιροσκόποι.

Πρόκειται για την πιο στυγνή και απάνθρωπη μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για ιμπεριαλιστική θηριωδία που αξιοποίησε μαζικά ως δούλους, ως τσάμπα εργατικό δυναμικό, τους έγκλειστους-αναλώσιμους ανθρώπους. Όλοι τους θέλουν να αποσυνδέσουν το φασισμό-ναζισμό από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, να κρύψουν την ίδια τη φύση του, αλλά και τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος -σημειωτέον- «πέρασε» από τα διάφορα Άουσβιτς και ολοκληρώθηκε με τις «δημοκρατικές» ιμπεριαλιστικές ατομικές βόμβες των ΗΠΑ σε Χιροσίμα, Ναγκασάκι που εξόντωσαν εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους στη στιγμή.

Και σήμερα, οι αντιθέσεις ανάμεσα στους ιμπεριαλιστικούς πόλους και τις συμμαχίες τους οξύνονται. Ο λυσσαλέος ανταγωνισμός των σύγχρονων παγκόσμιων μονοπωλιακών ομίλων για ενεργειακούς, εμπορικούς δρόμους, και αγορές «βάζουν φωτιά» σε πολλά μέρη του πλανήτη, και στην ευρύτερη περιοχή μας, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό.

Κατά τη διάρκεια της τριπλής Κατοχής 1940 – 1944 η χώρα μας έζησε αρκετά ολοκαυτώματα κωμοπόλεων και χωριών και εκτελέσεις κατοίκων ως αντίποινα για τα χτυπήματα και τα σαμποτάζ του θρυλικού ΕΛΑΣ, του λαϊκού στρατού που αποτελούσε το στρατιωτικό σκέλος του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου(ΕΑΜ).

Το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας τιμά τη σημερινή Διεθνή Ημέρα. Παραθέτει δε και έναν κατάλογο διάφορων καταστροφών, πυρπόλησης χωριών και εκτελεσμένων της Φθιώτιδας από τους Ιταλούς, και Γερμανούς κατακτητές.

Στην πρώτη στήλη αναγράφεται ο αριθμός των σπιτιών, στη δεύτερη ο αριθμός των σπιτιών που καταστράφηκαν ολοσχερώς(πυρπόληση ή άλλες αιτίες), στην τρίτη τα σπίτια που καταστράφηκαν μερικώς και στην τέταρτη οι υπαίτιοι της καταστροφής. Επίσης αναφέρονται και θύματα.


27 Γενάρη: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος
27 Γενάρη: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος
27 Γενάρη: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative