Social Icons

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου για κινητοποίηση σε Super Market


Δελτίο Τύπου  για κινητοποίηση σε Super Market
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: Συμβολική κινητοποίηση σε κατάστημα Super Market

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση έξω από το κατάστημα Lidl (δίπλα από τα ΚΤΕΛ) στη Λαμία, απαιτώντας να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, γιατί αυτή τη στιγμή ο χώρος έχει μετατραπεί σε μια υγειονομική βόμβα, απειλώντας τόσο την υγεία των εργαζομένων, όσο και την υγεία των καταναλωτών.

Αν και η διεύθυνση του καταστήματος ισχυρίζεται ότι έχει πάρει όλα τα μέτρα και ακολουθεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, η πραγματική κατάσταση αποδεικνύει ότι και τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή και ότι το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ με ευθύνη της κυβέρνησης έχει γίνει λάστιχο. Τα πρωτόκολλα υγείας έχουν μετατραπεί σε πρωτόκολλα της εργοδοσίας, είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους ώστε να ξοδεύουν όσο το δυνατόν λιγότερα για την ασφάλεια των εργαζομένων.

- Μέσα σε 2 βδομάδες σε ένα κατάστημα Super Market εντοπιστήκαν 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
- Άλλα καταστήματα Super Market στην πόλη μας αρνούνται να βάλουν προστατευτικό τζάμι plexiglax στα ταμεία.
- Την ίδια στιγμή, ύστερα από πολλές πιέσεις, αλυσίδα καταστημάτων ανακοινώνει ότι έχουν καταγραφεί πάνω από 100 κρούσματα σε εργαζόμενούς της σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο όλοι οι παραπάνω ισχυρίζονται ότι τηρούν αυστηρά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και παίρνουν πιστοποιήσεις σωστής λειτουργίας!

Γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, κάνοντας για διάστημα μηνών (όχι ημερών) υπερωρίες για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό. Στους Εργαζόμενους στο τέλος μένουν μόνο τα παλαμάκια από τα μπαλκόνια για την υπερπροσπάθειά τους και τα μυοσκελετικά προβλήματα, ενώ στα μονοπώλια του κλάδου τους μένουν λίγα παραπάνω δις κέρδος! Χαρακτηριστικό είναι το πρώτο 10μηνο του 2020 τα Super Market είχαν αύξηση πωλήσεων 8,5% και το Νοέμβριο αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων 26%.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο και να καταγγείλουν κάθε περιστατικό εργοδοτικής ασυδοσίας [Είναι γνωστό ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που απειλούν τους εργαζόμενους να μην αναφέρουν πουθενά αν βγουν θετικοί και ότι θα το λύσουν “ενδοεταιρικά” δηλαδή «στην ζούλα»].

ΑΜΕΣΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ LIDL ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ:
  • Το συγκεκριμένο κατάστημα να απολυμανθεί και άμεσα να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό και τις οικογένειες τους, το οποίο θα επαναληφθεί, με έξοδα της εταιρείας.
  • Να γίνεται το τεστ σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market. Να καθαρίζονται διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας τα καταστήματα, οι αποθήκες.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market .
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας

ΝΤΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative