Social Icons

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Το εμβόλιο Sputnik-V αποτελεσματικό κατά 91,4% και 100% για βαριά περιστατικά, λένε οι Ρώσοι παρασκευαστές τουΤο εμβόλιο Sputnik-V αποτελεσματικό κατά 91,4% και 100% για βαριά περιστατικά, λένε οι Ρώσοι παρασκευαστές τουΟι Ρώσοι παρασκευαστές του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα τα τελευταία αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών τα οποία βασίζονται σε νέα στοιχεία και τα οποία έδειξαν και πάλι ότι το εμβόλιο είναι κατά 91,4% αποτελεσματικό.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού στο πλαίσιο του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο παράλληλα με τις κλινικές δοκιμές που άρχισαν στην Μόσχα.

Τα τελευταία αποτελέσματα βασίζονται στα τελικά στοιχεία της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, στις οποίες συμμετείχαν 22.174 άτομα και τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα αφότου διαπιστώθηκαν 78 περιπτώσεις με κορωνοϊό μεταξύ των συμμετεχόντων, ανακοίνωσαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), το οποίο προωθεί το ρωσικό εμβόλιο στο εξωτερικό.

Από τις 78 περιπτώσεις, οι 62 ανήκαν στους εθελοντές στους οποίους δόθηκε πλασέμπο, δήλωσαν οι ερευνητές , ενώ στις κλινικές δοκιμές συνολικά η αναλογία εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο προς όσους έκαναν το εμβόλιο ήταν 1 προς 3.
Οι 20 από τους εθελοντές που μολύνθηκαν και στους οποίους δόθηκε εικονικό φάρμακο παρουσίασαν σοβαρά συμπτώματα της Covid-19, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ωστόσο δεν υπήρξαν σοβαρά περιστατικά μεταξύ των 16 εμβολιασθέντων εθελοντών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ανάλυση των νέων στοιχείων του εμβολίου Sputnik-V, που πήρε το όνομα του από τον πρώτο σοβιετικό δορυφόρο, έδειξε ότι είναι αποτελεσματικό κατά 91,4%.

Τα αποτελέσματα, που θεωρούνται ως «τελικό σημείο ελέγχου» των κλινικών δοκιμών, ήταν παρόμοια με τα ενδιάμεσα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 24 Νοεμβρίου, τα οποία βασίζονταν σε 39 περιπτώσεις κρουσμάτων μεταξύ των συμμετεχόντων εθελοντών, και έδειξαν επίσης αποτελεσματικότητα 91,4%.

«Πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να εμβολιάσουμε το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της Ρωσίας εντός του 2021», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέι Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

«Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik-V κατά των σοβαρών περιστατικών ασθένειας από την λοίμωξη του κορωνοϊού ήταν 100%. Μεταξύ των επιβεβαιωμένων περιστατικών μολύνσεων από την λοίμωξη του κορωνοϊού στην ομάδα των εθελοντών που πήραν εικονικό φάρμακο καταγράφηκαν 20 σοβαρά περιστατικά της νόσου, την στιγμή που στην ομάδα των εθελοντών που έκαναν το εμβόλιο, δεν καταγράφηκε κανένα σοβαρό περιστατικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής του RDIF Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν εμβολιασθεί, ενώ ο Γκίντσμπουργκ πρόσθεσε ότι 320.000 δόσεις εμβολίου έχουν διανεμηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέι, Ντενίς Λογκουνόφ, δήλωσε ότι 26.000 εθελοντές έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και 20.000 εξ αυτών έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, επισημαίνοντας ότι «τα περιστατικά μόλυνσης, που εντοπίσθηκαν στις ομάδες των εμβολιασθέντων, παρουσίασαν ήπια συμπτώματα. Παράλληλα στην ομάδα των εθελοντών στους οποίους δόθηκε εικονικό φάρμακο, υπήρξαν και περιστατικά με βαριά και μεσαία συμπτώματα»

Ο ίδιος διευκρίνισε, ότι τα νέα στοιχεία βασίζονται σε 78 περιστατικά μόλυνσης εθελοντών από τον νέο κορωνοϊό, που συμμετέχουν στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών και πως ελήφθησαν υπ όψιν εκείνα τα περιστατικά κατά τα οποία ο ασθενής έκανε και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Ο Λογκουνόφ είπε επίσης ότι η ανοσολογική απόκριση του οργανισμού μετά τον εμβολιασμό εμφανίζεται την 42η ημέρα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου. Σύμφωνα με τον ίδιο η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά 91,4% ενδέχεται να αναθεωρηθεί προς την κατεύθυνση της αύξησης του ποσοστού αυτού κατά την ανάλυση των αποτελεσμάτων κατά την 42η ημέρα μετά την πρώτη ενέσιμη δόση του εμβολίου.

Με τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού να αυξάνονται, οι ρωσικές ρυθμιστικές αρχές συζητούν εάν θα πρέπει να αναστείλουν την συμμετοχή νέων εθελοντών στις κλινικές δοκιμές για λόγους ηθικής ή να αλλάξουν την μορφή τους, δήλωσε ο επικεφαλής του.

Με την αύξηση των περιπτώσεων, οι Ρώσοι ρυθμιστές συζητούν εάν θα αναστείλουν την πρόσληψη νέων συμμετεχόντων στην κλινική δοκιμή για ηθικούς λόγους ή για να αλλάξουν τη μορφή της με κάποιο τρόπο, δήλωσε ο του RDIF Κιρίλ Ντμίτριεφ.

Πολλές χώρες και ρυθμιστικές αρχές αντιμετωπίζουν το θέμα υπό την οπτική του αν είναι ηθικό να συνεχισθεί να χορηγείται εικονικό φάρμακο σε άτομα που συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ο μαζικός εμβολιασμός.

Τα τελευταία στοιχεία θα δημοσιευθούν από το Ινστιτούτο Gamaleya σε ένα διεθνές ιατρικό περιοδικό για να αξιολογηθούν από ομότιμους επιστήμονες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Θα μοιραστούμε σίγουρα τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν με την επιστημονική κοινότητα και θα χαρούμε να τα συζητήσουμε με όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους», δήλωσε ο Ντενίς Λογκουνόφ του Ινστιτούτου Γκαμαλέι.

Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν επίσης για να δοθούν άδειες έγκρισης σε άλλες χώρες. Οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού Sputnik V βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λευκορωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βενεζουέλα και την Ινδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative