Social Icons

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Global Village : Ένα Παγκόσμιο Χωριό στις Ράχες Φθιώτιδας!


Global Village : Ένα Παγκόσμιο Χωριό στις Ράχες Φθιώτιδας!
Μια ιδέα, πέντε θεματικές βραδιές, χιλιάδες χαμόγελα! Η εθελοντική ομάδα Wheeling2Help πραγματοποίησε φέτος στο NISI Πολυχώρος το Global Village, υπό την αιγίδα του Erasmus+ και του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (ESC). Σε μία περίοδο όπου τα ταξίδια έχουν σημειώσει παύση, λόγω της πανδημίας, καταφέραμε να μηδενίσουμε τις αποστάσεις και να σας μεταφέρουμε μέσα από την γεύση και τον ρυθμό σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Εκείνες, λοιπόν, οι ζεστές βραδιές του καλοκαιριού που έδιναν μια νότα από διάφορες περιοχές του πλανήτη, μας μύησαν σε διαφορετικές κουλτούρες μέσω της γαστρονομίας, της μουσικής και παιδικών δραστηριοτήτων. Όπως θα παρακολουθήσετε και στο παρακάτω βίντεο, οι θεματικές βραδιές πλημμύρισαν το NISI με το κέφι και την ενέργεια των συμμετεχόντων. Αρκετοί καλλιτέχνες υποστήριξαν την συγκεκριμένη ενέργεια και παρευρέθηκαν στον χώρο για να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές απόλαυσης. Η μεγαλύτερη στήριξη, βέβαια, ήταν από όλους εσάς που αγκαλιάσατε και αγαπήσατε τη συγκεκριμένη δράση όσο κι εμείς.

Το Παγκόσμιο Χωριό δημιουργήθηκε στα πλαίσια μιας ανάγκης για εξερεύνηση, απελευθέρωση και οικειοποίηση διαφορετικών περιοχών ανά τον κόσμο. Μέσα από αυτή την εκδήλωση είχαμε την δυνατότητα να ταξιδέψουμε έστω και νοερά από την μαγευτική Αφρική μέχρι την πολύχρωμη Ινδία και την μυστηριώδης Μέση Ανατολή. Ενώ, δεν παραλείψαμε την μοναδική Βραζιλία και την εξωτική Καραϊβική.

Αρχικά, με την πρώτη θεματική βραδιά κατεβήκαμε λίγο στον χάρτη και αγγίξαμε την μαγευτική μητέρα Γη, την Αφρική. Στην African night, η ομάδα της Seli Kanou μας ξεσήκωσε με τα κρουστά και τους παραδοσιακούς αφρικανικούς χορούς.

Στη συνέχεια, σε μια όχι λιγότερο ξεσηκωτική ατμόσφαιρα, η Βραζιλία είχε την τιμητική της. Η ομάδα Casa de Besouro παρευρέθηκε στην Brazilian night και έδωσε εξαιρετικές παραστάσεις Capoeira, μια πολεμική τέχνη που έγινε δυναμικός χορός και σταθμός στην πολυτάραχη ιστορία της Βραζιλίας.

Η επόμενη εκδήλωση ήταν τόσο καυτή όσο και η κουζίνα της συγκεκριμένης περιοχής. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Bollywood night. Η ινδική κουζίνα σε συνδυασμό με τον εκρηκτικό χορό της Cleopatra's Dance School ανέβασε αισθητά την θερμοκρασία.

Σειρά είχε η δροσερή Τζαμαϊκανή βραδιά, γεμάτη κοκτέιλ και χαλαρούς ρυθμούς υπό τους τόνους της Reggae. Σε μια μοναδική μουσική παράσταση που έδωσε ο MC YINCA μας ταξίδεψε σε μια ονειρική παραλία γεμάτη φοινικόδεντρα.

Τέλος, στα βάθη της Ανατολής, σε μια νύχτα γεμάτη αρώματα και μπαχάρια πήραμε μια μεθυστική γεύση από την Αραβική κουλτούρα. Στην Arabian night, η Νατάσα από το Dare2Dance μας σαγήνεψε με το χορό της κοιλιάς, διεθνώς αναγνωρισμένο είδος χορού ως "Belly dance".

Ένα μεγάλο ευχαριστούμε σε όλη την ομάδα του NISI Πολυχώρος που βοήθησε να γίνουν όλες αυτές οι βραδιές πραγματικότητα, στους εθελοντές που είχαμε μέσω των προγραμμάτων του Erasmus+ και του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και φυσικά σε όλους εσάς που έχετε αγαπήσει αυτές τις θεματικές βραδιές και το Global Village γίνεται πλέον θεσμός!


Η εθελοντική ομάδα Wheeling2help

Elpidoforos Chrysovergis
Founder of Wheeling2help, Accommodation and Events Manager at NISI Πολυχώρος

+30-698-7757-229 | el.chrysovergis@gmail.com
www.wheeling2help.com | Skype: elpidoforosc
Global Village : Ένα Παγκόσμιο Χωριό στις Ράχες Φθιώτιδας!
Global Village : Ένα Παγκόσμιο Χωριό στις Ράχες Φθιώτιδας!
Global Village : Ένα Παγκόσμιο Χωριό στις Ράχες Φθιώτιδας!
Global Village : Ένα Παγκόσμιο Χωριό στις Ράχες Φθιώτιδας!
Global Village : Ένα Παγκόσμιο Χωριό στις Ράχες Φθιώτιδας!
Global Village : Ένα Παγκόσμιο Χωριό στις Ράχες Φθιώτιδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative