Social Icons

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Η Ιταλία ζητά πάλι τη βοήθεια της Κούβας για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα Covid


Η Ιταλία ζητά πάλι τη βοήθεια της Κούβας για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα Covid
Η Ιταλία ζητά πάλι τη βοήθεια της Κούβας για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα Covid
Τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός σύμβουλος υγείας Ruggero Razza ανέθεσε στο Policlinico di Palermo να κάνει κατανομή στη δυτική Σικελία των πιθανών έκτακτων 40 προσλήψεων νοσηλευτών που «προγραμματίζονται» και αφορούν αποφοίτους πρώτου έως τέταρτου και πέμπτου έτους, «στους οποίους θα προσφερθεί συμβόλαιο ορισμένου χρόνου μετατρέψιμο σε αορίστου αμέσως μετά την απόκτηση της εξειδίκευσης»

Η Ιταλία, όπως όλα τα καπιταλιστικά κράτη, είναι αντιμέτωπη με μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, καθώς λόγω των μεγάλων περικοπών και τις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, το 2017 το μόνιμο ιατρικό προσωπικό έφτασε να είναι κατά 48.000 λιγότερο από ότι το 2008.

Αν το πρώτο κύμα της πανδημίας, αποκάλυψε τις τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό στην Ιταλία, το δεύτερο κύμα τις επέτεινε: Πολλοί γιατροί επέλεξαν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα ή να πάρουν πρόωρη συνταξιοδότηση, μετά την τραυματική εμπειρία που βίωσαν την περασμένη άνοιξη.

Η ομοσπονδία των γιατρών της Ιταλίας ανέφερε ότι 27 γιατροί έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 10 ημέρες, ενώ 27.000 εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας είχαν μολυνθεί τον τελευταίο μήνα.

🇨🇺 Η «μικρή» Κούβα, ιατρική υπερδύναμη

Η Ιταλία ζητά πάλι τη βοήθεια της Κούβας για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα Covid
Από την άλλη, η «μικρή» Κούβα, παρά το πολυετές εμπάργκο που υφίσταται από τις ΗΠΑ, όχι μόνο έχει καταφέρει να επιδείξει απίστευτες επιδόσεις στην καταπολέμηση της πανδημίας στο εσωτερικό της χώρας (8.284 κρούσματα, 135 θάνατοι, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού πανεπιστημίου «John Hopkins»), αλλά την ίδια ώρα εξάγει ιατρική βοήθεια σε όλο τον κόσμο και αναδεικνύεται σε μία ιατρική υπερδύναμη.

Στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, οι κουβανικές ιατρικές ομάδες προσγειώθηκαν σε ορισμένες από τις περιοχές της Ιταλίας που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως η Λομβαρδία και το Πιεμόντε, για να ενισχύσουν τους Ιταλούς υγειονομικούς.
Ιατρικές ταξιαρχίες της Κούβας αναπτύχθηκαν σε όλο τον κόσμο για να πολεμήσουν το Covid-19 σε 20 άλλες χώρες, από τη Νότια Αφρική έως το Σουρινάμ, οδηγώντας μαζικούς φορείς από όλο τον πλανήτη να απευθύνουν το αίτημα στην Επιτροπή των Νόμπελ, να τους αποδοθεί το Νόμπελ Ειρήνης το 2021.

Στη βοήθεια της Κούβας λοιπόν, προστρέχει ξανά η Ιταλία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζει και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.
Στο αίτημα εκτός από ην εφημερίδα «La Repubblica», αναφέρεται και ο διεθνής τύπος («Guardian» κλπ), μιλώντας και για τις γνωστές σε όλο τον κόσμο ιατρικές ταξιαρχίες «Henry Reeve», καθώς τα νοσοκομεία στο ιταλικό νησί βρίσκονται αντιμέτωπα με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού κατά το δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative