Social Icons

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Στις καλένδες η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και της εστίασης…


Στις καλένδες η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και της εστίασης…

Στις καλένδες η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και της εστίασης… 

Στα όρια της καταστροφής βρίσκονται οι επιχειρηματίες στις μικρές & πολύ μικρές επιχειρήσεις και στην εστίαση. Εικόνα καταστροφής, μια καταστροφή στην οποία η Κυβέρνηση απάντησε με …Click Away. Μέτρο που οι επιχειρηματίες εκλαμβάνουν ως εμπαιγμό καθώς δρα μεροληπτικά υπέρ των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που ήταν ανέκαθεν δικτυωμένες, ενώ ταυτόχρονα διευθετεί και το χάος που δημιουργήθηκε με τις ταχυμεταφορές και που στην πλειοψηφία εξυπηρετούσαν πάλι αυτού του μεγέθους τις επιχειρήσεις.

Για τον μικρό όμως επιχειρηματία κάθε μέρα που περνά ο κλοιός στενεύει, η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για «αποψίλωση» των μικρών επιχειρήσεων, και πρόβλεψη 1στις 3 να οδηγηθεί σε οριστικό λουκέτο. Στην έλλειψη ρευστότητας και τις μηνιαίες τους υποχρεώσεις που συνεχίζουν να τρέχουν (ενοίκια, οφειλές προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ) η αναμενόμενη αδυναμία τους να πληρώσουν τους προμηθευτές που με τη σειρά τους πρέπει να πληρώσουν το μεταποιητικό κλάδο και αυτοί τις βιομηχανίες κ.ο.κ πολλές φορές για προϊόντα εποχιακά, δηλαδή με ημερομηνία λήξης, δημιουργεί ένα τεράστιο ντόμινο.

Από την Κυβέρνηση δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση να σχεδιάσει έγκαιρα και ουσιαστικά για την προστασία του κλάδου, τουναντίον, επιτρέπει στη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε κλειστές επιχειρήσεις εστίασης και στην Εφορία να χρεώνει πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών στοιχείων. Με το σκεπτικό αυτό και δεδομένου ότι το πρόγραμμα στήριξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που μετά κόπο και βασάνων έφτασε τα 25 εκατομμύρια (από τα πιο χαμηλά στην Ελλάδα) για να καλύψει μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι επιχειρήσεων, δηλαδή μόνο 1.118 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, επαναφέραμε στην προηγούμενη Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το αίτημα στήριξης αυτών των επιχειρήσεων. 

Αίτημα για ουσιαστική και καθολική στήριξη που δεν θα αποκλείει αυτή τη φορά την πλειοψηφία των επιχειρήσεων λόγο προδιαγραφών που δεν μπορούσαν να εξασφαλιστούν και χωρίς τον απαράδεκτο αποκλεισμό εκείνων που έκαναν έναρξη εργασιών από 1/1/2020.

Στο αίτημα μας, κατανόηση βρήκαμε, λύση δεν βρήκαμε! Η Περιφέρειες όπως είπε ο Περιφερειάρχης «στέγνωσαν και ήδη ξύνουν τον πάτο του βαρελιού» οπότε τα παράπονά μας και τα αιτήματα μας στην Κυβέρνηση… Ποια Κυβέρνηση; Σκέπτομαι πόσο «άτυχη» μπορεί να είναι μια Αυτοδιοικητική Αρχή που για να λειτουργήσει, πρέπει να συνεργαστεί με την πιο ανάλγητη Κυβέρνηση όλων των εποχών… και πόσο «άτυχοι» είμαστε εμείς οι πολίτες που η οι αρχές του τόπου μας κομματικά ομογάλακτοι με τη ΝΔ δεν κατορθώνουν να ορθώσουν το ανάστημα τους. Από χέρι χαμένοι…

Ακριώτου Θεοδώρα

Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας – Στερεά Υπεροχής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative