Social Icons

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Μέτρα προστασίας στο LIDL και όλα τα άλλα σουπερμάρκετ ΤΩΡΑ για να μην υποστεί κανένας τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την τελευταία παρέμβαση του σωματείου στον χώρο των σουπερμάρκετ για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Τα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκή ή ανύπαρκτα την στιγμή που οι ειδικοί κάνουν λόγο για έξαρση της πανδημίας. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται με το χειρότερο τρόπο:

Τέσσερις (4) συνάδελφοί από κατάστημα της επιχείρησης LIDL στη Λαμία βρέθηκαν θετικοί στον ιό και έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Άμεσα η διοίκηση του σωματείου επιδίωξε υπεύθυνη ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο χώρο και απαίτησε περισσότερα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό. Η απάντηση της διεύθυνσης του εν λόγω καταστήματος ήταν «πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρήσαμε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για να περιορίσουμε το κακό».
Τα μέτρα αυτά είναι όπως αποδείχτηκε ανεπαρκή, δεν μπορούν να περιορίσουν σε μεγάλη έκταση την διασπορά του ιού και είναι κοινό μυστικό ότι ‘κόβονται και ράβονται’ στα μέτρα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων του κλάδου.

Ως Σωματείο απαιτούμε άμεσα να διενεργηθούν μαζικά τεστ και μάλιστα επαναλαμβανόμενα ανά τακτά χρονικά διαστήματα διότι οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες κόσμου που μπαίνουν στα καταστήματα, άρα είναι επικίνδυνα εκτεθειμένοι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάποιος εργαζόμενος εμφανίσει συμπτώματα και βγει θετικός, χρειάζεται όλο το προσωπικό να κάνει το rapid test, όμως αν αυτό δεν επαναληφθεί σε μικρό χρονικό διάστημα δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι δεν είναι φορέας, τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν σε δεύτερο χρόνο ή να είναι και ασυμπτωματικός. 

Στο αίτημά του Σωματείου για επανάληψη του τεστ σε όλο το προσωπικό η εταιρεία ήταν αρνητική με το επιχείρημα ότι δεν προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ(!), όμως η πραγματικότητα απέδειξε ότι ενώ το Σάββατο υπήρχε μόνο ένα κρούσμα και όλο το υπόλοιπο προσωπικό βγήκε αρνητικό, μετά από μόλις πέντε μέρες εμφανίστηκαν ακόμα 3 κρούσματα.

Ως Σωματείο απαιτούμε απολυμάνσεις σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στα καρότσια σε καθημερινή βάση από πιστοποιημένα συνεργεία απολύμανσης, γιατί δεν γίνεται το ήδη αποδεκατισμένο προσωπικό σε όλα τα καταστήματα των σουπερμάρκετ να επιβαρύνεται και με αυτό το φορτίο. Ήδη δεκάδες συνάδελφοί μας λείπουν από τα πόστα τους λόγω καραντίνας, για να προσέξουν τα παιδιά τους με αναστολή σύμβασης, άλλοι λείπουν γιατί έχουν κανονική άδεια, άλλοι γιατί εμφάνισαν μυοσκελετικά προβλήματα από την τεράστια πίεση που δέχτηκε ο οργανισμός τους στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ως Σωματείο απαιτούμε να μπουν προστατευτικά τζάμια στα ταμεία και τους χώρους των κρεοπωλείων και αλλαντικών γιατί είναι ένα στοιχειώδες μέτρο προστασίας σε πόστα που οι εργαζόμενοι έρχονται σε πολλή κοντινή επαφή με τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε σε εργαζόμενους και καταναλωτές ότι υπάρχουν ακόμα καταστήματα που αρνούνται να βάλουν προστατευτικά τζάμια (My MARKET, ΜΑΣΟΥΤΗΣ).

Ως Σωματείο απαιτούμε να υπάρχει μέριμνα ώστε να μην υπερβαίνονται τα όρια πληρότητας μέσα στα καταστήματα διότι δημιουργούνται συνθήκες συγχρωτισμού ιδιαίτερα μπροστά στα ταμεία που το προσωπικό δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο και να καταγγείλουν κάθε περιστατικό εργοδοτικής ασυδοσίας [Είναι γνωστό ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που απειλούν τους εργαζόμενους να μην αναφέρουν πουθενά αν βγουν θετικοί και ότι θα το λύσουν ‘ενδοεταιρικά’ δηλ. «στην ζούλα»].

ΑΜΕΣΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ LIDL ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ:
  • Το συγκεκριμένο κατάστημα να απολυμανθεί και άμεσα να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό και τις οικογένειες τους, το οποίο θα επαναληφθεί, με έξοδα της εταιρείας.
  • Να γίνεται το τεστ σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market. Να καθαρίζονται διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας τα καταστήματα, οι αποθήκες.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market .
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative