Social Icons

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

«Χριστούγεννα στην ΛΑΡΚΟ»


«Χριστούγεννα στην ΛΑΡΚΟ»
Θέμα: «Χριστούγεννα στην ΛΑΡΚΟ»

Κύριοι

Το Φλεβάρη του 2020 εισηγηθήκατε, ψηφίσατε και διοριστήκατε να εφαρμόσετε τον «εγκληματικό» νόμο εκποίησης της ΛΑΡΚΟ. Η εκτέλεση αυτής της «εγκληματικής» ενέργειας έχει απέναντι τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, της Ελληνικής οικονομίας και των παραγωγικών δυνατοτήτων της Χώρας μας.

Αυτός ο νόμος είναι το «μεταξωτό τραπεζομάντηλο» στο πλούσιο «τραπέζι που έχετε στρώσει». Επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου «ακονίζουν τις μασέλες για ένα μεγάλο φαγοπότι». Με «ορεκτικά» πάνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, «κυρίως πιάτο» δε και προοπτική «επιδορπίου», τρισεκατομμυρίων, οι φίλοι σας, ετοιμάζονται να κατασπαράξουν τα «φιλέτα» του Ορυκτού Πλούτου αφήνοντας «αποφάγια» για τον λαό.
Οι προσκλήσεις (ενδιαφέροντος) του «γλεντιού» ξεκίνησαν. 1.200 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μόνιμοι και εργαζόμενοι στις εργολαβίες, λείπουν από τα τεφτέρια σας.Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ότι θεωρείτε τους εργαζόμενους «βαρίδι». Για αυτό το λόγο άλλωστε μέχρι σήμερα δεν έχετε κοινοποιήσει τίποτα για τη διασφάλιση συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Μέσα σε αυτό το «έγκλημα» εις βάρος όλου του ελληνικού λαού, μέσα από αυτόν το νόμο, εφόσον διάφοροι κονδυλοφόροι σας μας επιτέθηκαν με συκοφαντίες, «λάσπη», χυδαία, παρουσίασαν την ΛΑΡΚΟ ως «βαρέλι δίχως πάτο» και εμάς ως «προνομιούχους», καταργήσατε όλα τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Επιπλέον, εξοντώσατε το μηνιαίο εισόδημα μας πάνω από 30%.

Αυτή σας η πράξη δείχνει το «σεβασμό» σας απέναντι σε αυτούς που έχουν κουβαλήσει στις πλάτες τους 80 νεκρούς την ώρα εργασίας, εκατοντάδες άλλους νεκρούς από επαγγελματικές ασθένειες, εκατοντάδες άλλους που έχουν μείνει ανάπηροι και σακατεμένοι από τη δική σας έλλειψη μέτρων. Αυτός είναι ο «σεβασμός» σας απέναντι στον ιδρώτα που έχει χυθεί μέσα από σκληρή δουλειά για την παραγωγή δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι σήμερα.

Μέσα από αυτήν την επιστολή δεν περιμένουμε να σας πιάσουν ευαισθησίες. Δεν έχουμε αυταπάτες για το ποιον και ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε. Σίγουρα όχι των εργαζομένων. Μέσα από αυτή την επιστολή θέλουμε να σας τονίσουμε μία παράλειψη που κάνατε στους νόμους σας και στις διατάξεις.

Εσείς λοιπόν κύριοι, που εισηγηθήκατε, ψηφίσατε και εκτελείτε αυτούς τους νόμους και τις διατάξεις, «ξεχάσατε» να βάλετε στο περιεχόμενο αυτών, τις διευθύνσεις των σπιτιών σας έτσι ώστε:
  • Να σας στείλουμε τα γράμματα του Άη Βασίλη που έχουν κρεμάσει τα παιδιά μας στα δέντρα. Απαντήστε τους εσείς. Μπορείτε να τους πείτε ότι «δεν είχε τα κατάλληλα έγγραφα μετακίνησης». Ενδεχομένως να τα κοροϊδέψετε.
  • Να σας επιστρέψουμε τα τέλη κυκλοφορίας που δεν ξεχάσατε να μας τα στείλετε. Παρά το γεγονός ότι όλο αυτό το έτος και από ότι φαίνεται και στο επόμενο, τα οχήματα είναι σε μερική, έως και σε καθολική ακινησία.
  • Να σας στείλουμε τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων που κανένα μέτρο δεν πήρατε έτσι ώστε οι ασφαλιστικές να τα μειώσουν.
  • Να σας στείλουμε το χρέος που έχουμε στον χασάπη από το Πάσχα, τον αριθμό λογαριασμού του για να τον αποπληρώσετε και να πληρώσετε επιπλέον αυτό που χρειάζεται η κάθε οικογένεια για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
  • Να σας στείλουμε τους λογαριασμούς που αναγκαστήκαμε να χρεώσουμε όλοι μας για ίντερνετ, laptop, εκτυπωτές κ.α, ενοίκια και κοινόχρηστα στα άδεια φοιτητικά σπίτια, για να συνεχίσουμε να λέμε ότι τάχα «μορφώνονται τα παιδιά μας» από το σπίτι. Γιατί εσείς δε πήρατε μέτρα.
  • Να σας στείλουμε όλες τις αποδείξεις πληρωμής που έχουμε μαζέψει από μάσκες, αντισηπτικά και όλα τα μέτρα που πήραμε απέναντι στην πανδημία με ατομική ευθύνη, γιατί η κρατική είναι ανύπαρκτη ή μάλλον καλύτερα ταξική. 136 εκ στην AEGEAN κ.ο.κ, εξαθλίωση στην εργατική τάξη.
  • Να σας στείλουμε τις αποδείξεις των ιδιωτικών γιατρών που αναγκαζόμαστε να τους φωνάζουμε στο σπίτι ή πηγαίνουμε στους μεγαλοκλινικάρχες, οι οποίοι θέλουν και άλλα, εσείς τους «μπουκώνετε» και μας λέτε «δεν φτάνουν για όλους».
Για την παράλειψη σας αυτή είστε υπεύθυνοι, κατ’επέκταση και υποχρεωμένοι, είτε να καταβάλλεται στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ 1.500 ευρώ εφάπαξ στον καθένα ως έκτακτο επίδομα( αντί για δώρο που κόψατε), είτε όπως σας τονίσαμε να στείλετε τις διευθύνσεις σας για να πληρώσετε εσείς τα χρεολύσια μας.

Τονίζουμε. Μην τολμήσετε να κρυφτείτε πίσω από την επιστροφή αναδρομικών από τις περικοπές μας. Αυτά για την πλειοψηφία των εργαζομένων είναι «ψίχουλα» και τα χρωστούν στα πρατήρια. Βλέπετε το «κλειστείτε σπίτι», θέλει θέρμανση και εμείς δεν είμαστε σαν τους «εξαθλιωμένους» εφοπλιστές να παίρνουμε καύσιμα χωρίς φόρο.

Σας έχουμε και 3η λύση. Μπορείτε με μια fasttrack τροπολογία, που είστε «μανούλες», να αποσύρετε τα πάντα. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Σε κάθε περίπτωση. Είτε απαντήσετε, είτε δεν απαντήσετε στην επιστολή, «φιλικά» σας λέμε να έχετε κατά νου ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ξέρουν που θα σας βρουν. Το «άστρο» της ενότητας, της αποφασιστικότητας, του αγώνα, της αλληλεγγύης, είναι «πιο φωτεινό» παρά ποτέ. Θέλουμε δεν θέλουμε, μας οδηγεί στο δρόμο του αγώνα και σε σας. Τους «μεσσίες».

«Συγνώμη» αν σας κουράσαμε, δεν είχαμε αυτή την πρόθεση. Σας ευχόμαστε καλές γιορτέςκαι σας δηλώνουμε ότι και του χρόνου οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα είναι μέσα στην εργασία τους.

Για σας δε.... δεν γνωρίζουμε. Όπως στρώνεις κοιμάσαι.


Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative