Social Icons

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Εργαζόμενοι Ευαγγελισμού: «Η υγεία δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται»- Ηλ. Σιώρας: «Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα»



Εργαζόμενοι Ευαγγελισμού: «Η υγεία δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται»- Ηλ. Σιώρας: «Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα»

Ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης η χθεσινή για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, με φόντο τον θάνατο 10 υγειονομικών που έδιναν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Άλλοι 9 είναι διασωληνωμένοι, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν νοσήσει από τον ιό και εκατοντάδες όσοι νοσηλεύτηκαν σε κλινικές κορωνοϊού Νοσοκομείων. Ζητούν μέτρα προστασίας για τους ίδιους και στήριξη του δημόσιου συστήματο Υγείας και επίταξη των ιδιωτικών δομών.

Στο «Ευαγγελισμό», η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.30 το πρωί στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Με συνθήματα όπως «Η υγεία δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι μ’ αγώνες κατακτιέται» και «Οι υγειονομικοί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν υγεία», οι εργαζόμενοι βγήκαν έξω από τη μονάδα και πραγματοποίησαν μικρή πορεία επί των δρόμων Μαρασλή και Βασ. Σοφίας.
Ηλ. Σιώρας: «Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα»

Στις μαζικές συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, όπως και στον «Ευαγγελισμό», αναφέρθηκε σε δήλωσή του μετά την κινητοποίηση ο Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» και γραμματέας της ΕΙΝΑΠ. «Τα αιτήματά μας, κόντρα στην αναλγησία και την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης, είναι πραγματική ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά χωρίς να βάλουν “κόφτες” σε κανένα επίπεδο, όπως ακριβώς το ζητάει το συνδικαλιστικό κίνημα» τόνισε, ενώ επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομείο ζητούν να χορηγηθεί σε όλους δώρο Χριστουγέννων και με αφορμή αυτό επανέναρξη χορήγησης 13ου και 14ου μισθού.

Εννέα μήνες από την πανδημία δεν είχαμε προβάλει ποτέ μισθολογικά αιτήματα. Τώρα είναι καιρός να διεκδικήσουμε αυτά που επί δέκα χρόνια με τα μνημόνια μας έχουν στερήσει και επίσης να πούμε ότι βάζουμε φρένο στον διαχωρισμό των εργαζομένων» υπογράμμισε ο Ηλ. Σιώρας. «Ζητάμε την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, και στα νοσοκομεία και στην αλυσίδα των διαγνωστικών κέντρων γιατί η αισχροκέρδειά τους δεν λέγεται. Έχουν βυζάξει κυριολεκτικά τα ταμεία και τις τσέπες των εργαζομένων. Καιρός είναι και αυτοί να πληρώσουν» κατέληξε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».

Συγκεντρώσεις έξω από τις πύλες των νοσοκομείων διοργάνωσε το πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, ενώ στις 12 το μεσημέρι συνδικαλιστικά στελέχη θα δώσουν το «παρών» έξω από το υπουργείο Υγείας. Τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία στηρίζει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative