Social Icons

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Νέα 4ωρη στάση εργασίας στη ΛΑΡΚΟ



Νέα 4ωρη στάση εργασίας στη ΛΑΡΚΟ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς…

Διεκδικώντας το δώρο Χριστουγέννων αλλά και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, στο «αύριο» της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, προχωρούν σε 4ωρη στάση εργασίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί τις τέσσερις τελευταίες ώρες της κάθε βάρδιας. Η κινητοποίηση μας θα έχει έναρξη από τις 31/12/2020 στις 6:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 01/01/2021 στις 6:00 το πρωί, ενώ θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, για τη συγκεκριμένη τους απόφαση έλαβαν υπόψη τους τα εξής:

• Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μετά από 56 χρόνια λειτουργίας δεν πήραμε Δώρο Χριστουγέννων.  Είμαστε αντιμέτωποι με την οικογενειακή οικονομική χρεοκοπία.

• Δεν γνωρίζουμε για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, της εργασίας μας, των εργασιακών δικαιωμάτων μας.  Εμπαίζεται μαζί μας. Ζούμε στην ανασφάλεια.

• Οι εγκληματικοί διαγωνισμοί εκποίησης της ΛΑΡΚΟ «περπατούν». Οι «μνηστήρες» που καλέσατε  «τσακώνονται για το ποιος θα πάρει σειρά». Ζητούν παράταση στο «νυφοπάζαρο». «Τσακώνονται» για το ποιος θα  γίνει κάτοχος σε ένα «βαρέλι δίχως πάτο», σε μια «προβληματική επιχείρηση» όπως αποκαλούσατε την ΛΑΡΚΟ.

• Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι  «ακονίζουν τις μασέλες τους»  για την αρπαγή του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας. Η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ «παίζεται» κυριολεκτικά στα ζάρια  και εσείς, παρά το γεγονός ότι έχετε δεσμευτεί δημόσια, δεν  κοινοποιείται τι έχετε σχεδιάσει  για τις ζωές μας.

• Σε μία περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι στα 18.000  δολάρια ο τόνος και η ΛΑΡΚΟ μπορεί να προσφέρει 35 εκατομμύρια το μήνα στην Ελληνική οικονομία, εμείς εδώ στη ΛΑΡΚΟ, βιώνουμε καθημερινά την εγκληματική,  συνειδητή, απαξιωτική πολιτική σας. Βιώνουμε την πολιτική που έχει  συρρικνώσει την παραγωγή της ΛΑΡΚΟ στο 15% των δυνατοτήτων της  και παράλληλα  έχει μετατρέψει τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας στη ΛΑΡΚΟ, σε άκρως επικίνδυνες. Τόσο ως προς τα μέτρα ασφαλείας, όσο και προς το κλίμα ανασφάλειας και σύγχυσης των εργαζομένων.

Σε περίπτωση που καταβληθεί έκτακτο επίδομα στο ύψος του μισθού σε κάθε εργαζόμενο και ενημερωθούν για το τι θα γίνει τελικά με τους εργαζόμενους, η στάση δε θα πραγματοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative