Social Icons

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

17 Δεκεμβρίου - Τρείς Παίδες εν Καμίνω - Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος



17 Δεκεμβρίου - Τρείς Παίδες εν Καμίνω - Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος

                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 17η Δεκεμβρίου τιμούμε με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη τους Άγιους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίους Τρείς Παίδες εν Καμίνω.

Οι Άγιοι Τρεις Παίδες εν Καμίνω , ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορ , σύρθηκαν αιχμάλωτοι στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη.


Όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του Βασιλιά Ναβουχοδονόσωρ, αυτός εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε από την φωτιά , απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του. Έκπληκτος ο Ναβουχοδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιων του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω , είναι οι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου.

Με το Π.Δ. 1186/1981 οι Άγιοι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και καθιερώνεται η 17η Δεκεμβρίου, ως η επίσημη ημέρα εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ αργότερα με το Π.Δ. 329/ 1993, η 17η Δεκεμβρίου καθιερώνεται ως επίσημη Αργία για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη μακρόχρονη πορεία προσφοράς του , το Πυροσβεστικό Σώμα , σε κάθε περίπτωση αντιμετώπισης επικίνδυνου συμβάντος πυρκαγιάς , πέρα από το φιλότιμο του Έλληνα Πυροσβέστη έχει υπό την σκέπη του και ένα χέρι Θείας Προστασίας στην δύσκολη αναμέτρηση με τις φλόγες των πυρκαγιών και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος έχει βρει στα πρόσωπα των «Αγίων Τριών Παίδων των εν τη Καμινω βληθέντων» , τους ακοίμητους προστάτες του , οι οποίοι μεσιτεύουν διαρκώς στον Ύψιστο για την προστασία τους.

«Προστάται θερμοί, πυροσβεστών υπάρχοντες, ω Παίδες Θεού και θείοι αντιλήπτορες, πυροσβεστών επαρήγεις αεί τω σώματι, και δύναμιν και θάρρος αεί τούτοις παρέχεις, ορμωσι πρός την σβέσιν πυρκαϊών, μη ελλείπητε Άγιοι ότι υμάς αντιλήπτηρας και θερμούς, εν παντί έχομεν φύλακας.»


Χρόνια πολλά σε όλους

Χρόνια πολλά στο Πυροσβεστικό Σώμα

17 Δεκεμβρίου - Τρείς Παίδες εν Καμίνω - Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative