Social Icons

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Φύση VS Κορωνοϊός - Εθελοντική ομάδα Wheeling2help


Φύση VS Κορωνοϊός - Εθελοντική ομάδα Wheeling2help
Είναι γεγονός πως όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας με την κλιματική αλλαγή και τον covid, μας κάνουν να συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο πόσο σημαντική είναι η επαφή μας και ο σεβασμός στη Μητέρα Φύση.

Με το σκεπτικό αυτό, η εθελοντική ομάδα Wheeling2help με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, διοργάνωσε το Sustainable Living Week φέροντας κοντά μας ομάδες ανθρώπων που ασχολούνται με την Φυσική Δόμηση και την Περμακουλτούρα για μια μοναδική εβδομάδα στις Ράχες Φθιώτιδας, στο NISI Πολυχώρος.

Άραγε, πόσοι δεν αναπολούμε την ηρεμία και την ενέργεια που μας δίνει η φύση στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε; Σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η τεχνολογία και ο φόβος ενός απρόσωπου ιού, ο άνθρωπος έχει την επιτακτική ανάγκη να στραφεί ξανά προς την φύση και να υιοθετήσει βιώσιμες πρακτικές στην καθημερινότητά του. Με τα εργαστήρια που δόθηκαν μέσα στα πλαίσια του προγράμματος, συμμετέχοντες διαφόρων ηλικιακών ομάδων, ήρθαν σε επαφή με την γη, μοιράστηκαν γνώσεις, ιδέες, εμπειρίες, αλλά και προβληματισμούς γύρω από την βασική αρχή όλων, πως να δημιουργήσουμε μια ζωή εναρμονισμένη με την φύση.

Στην Φυσική Δόμηση, ανακαλύψαμε τον τρόπο με τον οποίο φυσικά υλικά που μπορεί να βρει κανείς στη γη, (όπως, άχυρο, χώμα και άμμο) μπορούν να δημιουργήσουν από μικρές κατασκευές μέχρι και ολόκληρη κατοικία. Στο εργαστήριο της Περμακουλτούρας, θέσαμε τις βάσεις για την παραγωγή ενός οικοσυστήματος στο οποίο όλα θα λειτουργούν προς όφελος δικό μας αλλά και της φύσης. Πειραματιστήκαμε, επίσης, με την δημιουργία ενός Θερμοκηπίου, με πλαστικά μπουκάλια που μαζέψαμε από την περιοχή των Ραχών.

Ωστόσο, και για τους μικρούς μας φίλους ήταν μια εβδομάδα γεμάτη περιβαλλοντικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Στα πλαίσια της μη τυπικής εκπαίδευσης δημιουργήσαμε κυνήγι θησαυρού με τους κάδους της ανακύκλωσης, αναγνώριση και τοποθέτηση των απορριμμάτων, καθώς και ενασχόληση με την γη στον λαχανόκηπο μαθαίνοντας για την διατροφική αξία αλλά και για την φροντίδα των λαχανικών και των φρούτων.

Μετά την δύση του ηλίου και την πρακτική άσκηση των εργαστηρίων στη φύση, σειρά είχαν οι θεωρητικές εκπαιδεύσεις αλλά και η οργάνωση ενημερωτικών ομιλιών γύρω από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, αλλά και το Erasmus+. Σκοπός των ομιλιών ήταν η ευρύτερη ενημέρωση του κοινού για τις αμέτρητες δυνατότητες που έχει κάποιος μέσω του Erasmus+ είτε ως μεμονωμένο άτομο, είτε ως οργανισμός.

Ένα μεγάλο ευχαριστούμε στις Σταγόνες για το εργαστήριο Φυσικής Δόμησης, στην ομάδα Το Νότιο Σέλας για το εργαστήριο της Περμακουλτούρας, το NISI Πολυχώρος για την φιλοξενία και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης για την υποστήριξη και συγχρηματοδότηση του προγράμματος.

Δείτε εδώ ένα σύντομο βίντεο με τις δράσεις:

https://youtu.be/6l1gpshxkes


Η εθελοντική ομάδα,

Wheeling2help

Φύση VS Κορωνοϊός - Εθελοντική ομάδα Wheeling2help
Φύση VS Κορωνοϊός - Εθελοντική ομάδα Wheeling2help
Φύση VS Κορωνοϊός - Εθελοντική ομάδα Wheeling2help
Φύση VS Κορωνοϊός - Εθελοντική ομάδα Wheeling2helpElpidoforos Chrysovergis
Founder of Wheeling2help, Accommodation and Events Manager at NISI Πολυχώρος
+30-698-7757-229 | el.chrysovergis@gmail.com

www.wheeling2help.com | Skype: elpidoforosc

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative