Social Icons

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Σωματεία ΛΑΡΚΟ: Υπόμνημα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση...



Σωματεία ΛΑΡΚΟ: Υπόμνημα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση...
Σωματεία που Δραστηριοποιούνται στην ΛΑΡΚΟ 06/11/2020

Υπόμνημα αγωνίας και διαμαρτυρίας


Για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Κυρίες και κύριοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στους νόμους Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Καστοριάς, Ευβοίας και Αττικής. 56 χρόνια τώρα πραγματοποιεί εξόρυξη μεταλλεύματος σιδηρονικελίου.
56 χρόνια τώρα με τη μέθοδο της πυρομεταλλουργίας στο εργοστάσιο της Λάρυμνας παράγει ατόφιο σιδηρονικελίου, πλούσιο σε κοβάλτιο. Η παραγωγή της είναι πρώτη ύλη για την κατασκευή διαφόρων, μεγάλης υπεραξίας, τελικών προϊόντων, όπως ανοξείδωτος χάλυβας, προϊόντα στην αυτοκίνητοβιομηχανία, οικιακές συσκευές, ιατρικός εξοπλισμός, κατασκευές, μπαταρίες κ.α

Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει σιδηρονικελιο μέσα από τα δικά της εγχώρια μεταλλεύματα. Επίσης, η χώρα μας κατέχει το 90% των κοιτασμάτων σιδηρονικελίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αν και υπάρχουν προϋποθέσεις και οι δυνατότητες το προϊόν που παράγει η ΛΑΡΚΟ να μεταποιείται στη χώρα μας, με διαχρονική πολιτική ευθύνη αυτό δεν έχει γίνει ποτέ. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να έχουν χαθεί δισεκατομμύρια από το ΑΕΠ, χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η ΛΑΡΚΟ γνώρισε την απαξίωση από όλους τους εργοδότες. Αρχικά από τον Μποδοσάκη που την εγκατάλειψε υπερχρεωμένη. Μετέπειτα από τις τράπεζες που την ξεζούμισαν παίρνοντας πίσω τέσσερις φορές τα θαλασσοδάνεια που είχανε δώσει στον Μποδοσάκη. Και από το 1989 μέχρι σήμερα από όλες τις κυβερνήσεις που συνειδητά την εγκατέλειψαν, δεν την ανάπτυξαν, ενώ παράλληλα την υπερχρέωσαν μέσα από διάφορες μεθοδεύσεις που ως κύριους πυλώνες είχαν τις σκανδαλώδεις συμβάσεις με τη ΔΕΗ, πρόστιμο ανύπαρκτων «κρατικών ενισχύσεων», πώληση του προϊόντος στην μισή τιμή.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως εκτελεστικό όργανο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και στην κατεύθυνση που της έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, το Φλεβάρη του 2020 έβαλε την ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με στόχο να την εκποίηση σε κομμάτια.
56 χρόνια οι εργαζόμενοι έχουνε κρατήσει τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, με 80 νεκρούς στην εργασία , εκατοντάδες θανάτους από επαγγελματικές ασθένειες και άλλους τόσους σακατεμένους

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της και την παραπέρα ανάπτυξη της. Έχει την υποχρέωση να κοινοποιήσει στους εργαζόμενους, τι σχέδια έχει για τους ίδιους, πως διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας μέσα από την πολιτική που επέλεξε να περπατήσει.

Οι εργαζόμενοι έχουν τεκμηριωμένες θέσεις πού τις έχουν κοινοποιήσει στην κυβέρνηση, σε όλα τα κόμματα, στη Βουλή, σε όλους τους εργαζόμενους στη Χώρα.
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έβαλε την ΛΑΡΚΟ σε «αχαρτογράφητα νερά» το Φλεβάρη του 2020, οι εργαζόμενοι, ακόμη και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, την έχουνε κρατήσει ανοιχτή μέχρι σήμερα.

Με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης στο δεύτερο εικοσαήμερο του Νοέμβρη ξεκινούν οι εγκληματικοί διαγωνισμοί εκποίησης. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να διασφαλιστεί η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα μας.
Σε αυτή τη βάση καταγγέλλουμε την τακτική της Κυβέρνησης όπου μέχρι σήμερα παίζει με την αγωνία των εργαζομένων, δεν μας λέει επίσημα πώς θα διασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, δεν μας λέει γραπτώς, συγκεκριμένα και επίσημα τι έχει σχεδιάσει για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν συγκεκριμένα για το μέλλον τους. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να παίζει με την αγωνία μας και στο τέλος να ανακοινώνει και να νομοθετεί με fast track διαδικασίες για εμάς χωρίς εμάς. Όσο και να μην μπορεί να αντιπαρατεθεί στην τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία μας είναι υποχρεωμένη να τοποθετηθεί επίσημα.

Σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στην ΛΑΡΚΟ καταθέτουμε αυτό το υπόμνημα στην Κυβέρνηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον συνειδητό εμπαιγμό που κάνει.

Ζητούμε άμεσα να τοποθετηθεί γραπτός και επίσημα.
Απορρίπτουμε την τακτική των δεδομένων ανακοινώσεων.
Συνεχίζουμε των αγώνα μας, για να αποβάλουμε την αγωνία που δημιουργεί η πολιτική σας, για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων που Δραστηριοποιούνται στην ΛΑΡΚΟ

Υπουργείο Εργασίας -  06/11/2020  - 12:30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative