Social Icons

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση «πήρε την πάσα» από τους προβοκάτορες και επιβάλλει μέτρα αυταρχισμού στα πανεπιστήμια


ΚΚΕ: Η κυβέρνηση «πήρε την πάσα» από τους προβοκάτορες και επιβάλλει μέτρα αυταρχισμού στα πανεπιστήμια
«Η κυβέρνηση ‘πήρε την πάσα’ που της έδωσαν οι προβοκατόρικες δράσεις ύποπτων ομάδων, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, και την αξιοποιούν για να συκοφαντήσουν τους φοιτητικούς αγώνες και να επιβάλλουν νέα μέτρα αυταρχισμού στα πανεπιστήμια. Μάλιστα ο πρωθυπουργός πήγε και ένα ακόμη βήμα παραπέρα, μιλώντας για αριστερό ‘φασισμό’ κι αναπτύσσοντας τη γνωστή θεωρία των άκρων, που είναι τελικά θερμοκήπιο του φασισμού. Αφού ο κ. Μητσοτάκης βλέπει το παρακράτος ως την ρίζα τέτοιων ομάδων, καλά θα κάνει να ψάξει και στο ίδιο το κράτος, αφού τα δύο τους αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά «με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις».

“Το σίγουρο είναι ότι οι νέοι μηχανισμοί καταστολής και τα ειδικά σώματα που στήνει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, δεν φτιάχνονται για να αντιμετωπίσουν τη δράση αυτών των ομάδων, όπως άλλωστε δεν την αντιμετώπισε και η άρση του ασύλου, που διαφημίστηκε από την κυβέρνηση ως η λύση του προβλήματος. Όλα αυτά έχουν άλλο στόχο, το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες μέσα στα ιδρύματα.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι λεφτά μπορεί να υπάρχουν για security, κάρτες εισόδου, κ.ά., αλλά λείπουν όταν πρόκειται για διορισμούς εκπαιδευτικού προσωπικού για τα ΑΕΙ, για να καλυφτούν οι ανάγκες για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που τα ΑΕΙ σε λίγο θα συμπληρώσουν σχεδόν έναν χρόνο κλειστά. Όμως αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση, αφού δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη λειτουργία τους, παίζοντας με την αγωνία χιλιάδων νέων φοιτητών και των οικογενειών τους. Τα παχιά λόγια για την αριστεία και την καινοτομία δεν απαντούν στο κύριο ζήτημα: πώς θα μορφωθούν επαρκώς οι αυριανοί επιστήμονες της χώρας μας» προσθέτει το κόμμα στην ανακοίνωσή του και καταλήγει:

«Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις της νεολαίας για να ανοίξουν τα ΑΕΙ με όλα τα αναγκαία μέτρα και για να αντιμετωπιστεί ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας, είναι η απάντηση, τόσο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, όσο και απέναντι σε προβοκατόρικες ενέργειες που την σιγοντάρουν».
Κυρ. Μητσοτάκης: Επενδύοντας στην θεωρία των «δύο άκρων», ανακοίνωσε νέα μέτρα καταστολής κατά του φοιτητικού κινήματος

Σαν έτοιμη από καιρό, αξιοποιώντας την …ευκαιρία που της έδωσε η απαράδεκτη προβοκατόρικη ενέργεια κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει νέα μέτρα καταστολής, αυτή τη φορά σε βάρος των φοιτητικών αγώνων.
Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη διαπόμπευση του πρύτανη «ωμή προσβολή της δημοκρατίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και του πολιτισμού μας», μίλησε για «νάρκη στην ομαλότητα» την οποία «πρέπει να την αφοπλίσει το κράτος δικαίου» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «έχει έρθει η ώρα πια για κάποιες πιο τολμηρές αποφάσεις και για κάποιες άμεσες δράσεις» προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της καταστολής.

Μάλιστα, πέρα από την προσπάθεια να τσουβαλιάσει τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες με τους φοιτητικούς αγώνες, πήγε ένα βήμα παραπέρα αναπαράγοντας την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» και τα περί «αριστερού» φασισμού. «Μετά την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους, αυτού που, αυτή τη φορά, φορά αριστερό προσωπείο. Και ο φασισμός μπορεί να αλλάζει χρώματα αλλά έχει την ίδια ουσία», τόνισε προκλητικά, προσθέτοντας ότι «αυτός ο ιδιότυπος φασισμός -γιατί περί φασισμού πρόκειται άσχετα αν φορά άλλον ιδεολογικό μανδύα- θα τελειώσει. Και καθώς η Ελλάδα θα μπει στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν θα φοβηθεί αυτούς τους εκφραστές του παρακράτους και θα αναμετρηθεί μαζί τους και τελικά θα τους νικήσει».

Ο Κυρ, Μητσοτάκης ανακοίνωσε τρεις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της καταστολής και της κρατικής βίας σε βάρος των φοιτητικών αγώνων:

– Θα ιδρυθεί σώμα «προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων». Αυτό θα είναι «ένα σώμα το οποίο θα έχει ειδική εκπαίδευση, θα εδρεύει στις σχολές, το οποίο θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών στο χώρο των ΑΕΙ και όταν απαιτείται θα ζητά τη συνδρομή της Αστυνομίας» όπως είπε.

– Θα «αναβαθμιστούν» τα «μέτρα ασφαλείας που διαθέτουν τα πανεπιστήμια, από τον « έλεγχο της εισόδου και της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, μέχρι το φωτισμό, τις περιφράξεις, τη χρήση τεχνικών μέσων όπως κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των χώρων», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

– Θα αυστηροποιηθεί η ποινική νομοθεσία για αδικήματα τα οποία τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας, θεσπίζοντας ένα ακόμη ιδιώνυμο.

«Εννοείται ότι μέχρι να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές θα πρέπει να ενεργοποιηθούν διατάξεις που ήδη ισχύουν, όμως συναντούν τον δισταγμό ή μερικές φορές και τον φόβο εκείνων που οφείλουν να τις θέσουν σε κίνηση», πρόσθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, εμφανίζοντας τα πανεπιστήμια ως «ορμητήρια βίας» που «τώρα χρειάζεται χρόνος και πολιτική βούληση ισχυρή για να κατεδαφιστούν αυτές οι γιάφκες».

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative