Social Icons

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Έως τις 2 Δεκεμβρίου παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης για τους ελαιοπαραγωγούς


Έως τις 2 Δεκεμβρίου παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης για τους ελαιοπαραγωγούς

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο εν λόγω μέτρο

Παρατείνεται έως και την επόμενη Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού με 126 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ η απόφαση ελήφθη λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής από την πλευρά των ελαιοπαραγωγών καθώς έως σήμερα το πρωί, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία της Πρόσκλησης, είχαν υποβληθεί πάνω από 135 χιλιάδες αιτήσεις ενίσχυσης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο εν λόγω μέτρο έχουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (ΚΚΕΑ) με βάση το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (εισοδήματα έτους 2019), και είχαν δηλώσει στο ΟΣΔΕ (έτους 2019), καλλιέργεια ελιάς (ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης με εξαίρεση την Καλαμών διπλής κατεύθυνσης). Τονίζεται ότι η εγγραφή στο «Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)» είναι υποχρεωτική, καθώς και η επικαιροποίησή της, η οποία και συνιστά υποχρέωση των παραγωγών σύμφωνα με τον Ν. 3874/2010.

«Τέλος, διευκρινίζεται ότι λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις του σχετικού Κανονισμού της Ε.Ε., η ενίσχυση χορηγείται ως κατ΄ αποκοπή εφάπαξ ποσό και όχι ανά στρέμμα, καθώς έχει την έννοια της έκτακτης στήριξης για τη διατήρηση της γεωργικής δραστηριότητας και την παροχή ρευστότητας, στη βάση τεκμηρίωσης των συνολικών επιπτώσεων της πανδημίας στον συγκεκριμένο κλάδο παραγωγής και όχι της εξατομικευμένης απώλειας εισοδήματος» αναφέρει το ΥΠΑΑΤ και προσθέτει ότι «Για τον λόγο αυτό και η ενίσχυση χορηγείται σε κλάσεις επιλέξιμης έκτασης και όχι ανά στρέμμα».

Πηγη: Newsbest .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative