Social Icons

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Τ.Ε για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος στις 17 Νοέμβρη


Ανακοίνωση Τ.Ε για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος στις 17 Νοέμβρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 102 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΟ

Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου παίρνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα εκ των πραγμάτων. Παίρνει το χαρακτήρα «του κατεπείγοντος» αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού που συνθλίβονται στις μυλόπετρες των κερδών της αστικής τάξης. Παίρνει το χαρακτήρα της πάλης να ενισχυθεί η πάλη του λαού ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν φωτιές σ΄ όλη την περιοχή. 

Το χτύπημα στα δικαιώματα του λαού όχι μόνο δεν περιορίζεται στην περίοδο της καραντίνας αλλά γίνεται οξύτερο, πιο βάναυσο καθώς η πανδημία αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία να εκπληρωθούν πάγιες ανάγκες του κεφαλαίου, να χτυπηθούν κεκτημένα ακόμα και προηγούμενου αιώνα όπως το οχτάωρο. Άλλωστε η διαχείριση της πανδημίας δεν γίνεται με γνώμονα την υγεία και συνολικά τη ζωή του λαού, αλλά τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
 
Τα συνθήματα του χτες ενώνονται με τα συνθήματα του σήμερα. Τα διδάγματα του χτες εμπλουτίζονται από τα διδάγματα του σήμερα. Η ίδια η εξέγερση του Πολυτεχνείου διδάσκει ότι κανένας εχθρός όσο και ισχυρός και αν φαίνεται δεν είναι ανίκητος, ότι ο λαός είναι γίγαντας αρκεί να πιστέψει στην δύναμή του και να οργανώσει την πάλη του, ότι η διδακτορία του κεφαλαίου μπορεί να αλλάζει μορφές δεν αλλάζει όμως ουσία γιατί η εναλλαγή στρατιωτικής διδακτορίας και κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, παρά τις όποιες διαφορές τους δεν αλλάζει το χαρακτήρα αυτού του άδικου συστήματος, ότι το ΝΑΤΟ και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, όχι μόνο δεν είναι ασπίδα προστασίας των λαών αλλά θανάσιμος εχθρός.

Σ΄ αυτές τις πραγματικά δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός μας, υπάρχει ένα κόμμα που αταλάντευτα 102 χρόνια παλεύει για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, για να βγει από την μέση ό,τι πιο ακραίο, πιο βάρβαρο, πιο απάνθρωπο υπάρχει, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Είναι το κόμμα που κουβαλά στις πλάτες του αμέτρητες θυσίες. Είναι το κόμμα που πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί - καθήκον άλλωστε που προκύπτει από την ίδια τη φυσιογνωμία του- για να οργανώνεται η πάλη του λαού σε κάθε φάση, όσο δύσκολη και να είναι αυτή, όσες προσαρμογές και θυσίες και αν απαιτούνται. Έτσι και σήμερα το ΚΚΕ, η πρότασή του, η δράση του αποτελούν πραγματική ελπίδα, αποκούμπι για το λαό, «όαση» μέσα στις σειρήνες της «εθνικής ομοψυχίας», του «κάτσε στα αυγά σου», του θα «λογαριαστούμε μετά», του αποδέξου τελικά την βαρβαρότητα, λες και είναι απόλυτα φυσιολογικό και μοιραίο στον 21ο αιώνα να πεθαίνουμε κατά εκατοντάδες από τον κορωνοϊό, να μας πνίγουν οι πλημμύρες, να μας πλακώνουν οι σεισμοί, να αυξάνεται η ανεργία, να μεγαλώνει η φτώχεια του λαού. 

 Αποκούμπι, ελπίδα γιατί δεν έπαψε στιγμή να βροντοφωνάζει ότι και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή, δεν παύει να διεκδικεί, να ασκεί πιέσεις μέσα και έξω από την βουλή να ενισχυθούν αποφασιστικά οι δομές υγείας, να παρθούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΜΜΜ, γιατί αντιπαλεύει με όλα τα μέσα αυτό το αντεργατικό-αντιλαϊκό τσουνάμι, γιατί φωτίζει τελικά τις σύγχρονες ανάγκες και τις σύγχρονες δυνατότητες.

Η 17η Νοέμβρη είναι μια πολύ σημαντική μέρα. Είναι μέρα τιμής και μνήμης για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, είναι συνάμα μέρα που 102 χρόνια πριν γεννήθηκε αυτό το «ώριμο τέκνο της ανάγκης και το ώριμο τέκνο της οργής», το ηρωικό ΚΚΕ. Σήμερα πιο πολύ από ποτέ κρίνεται αναγκαία η ενίσχυσή του με όλους τους τρόπους, γιατί όσο ενισχύεται το ΚΚΕ τόσο ενισχύεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, τόσο ενισχύονται οι αγώνες.

Όσο ενισχύεται το ΚΚΕ τόσο αναδεικνύεται η πραγματική ιστορία του εργατικού- λαϊκού κινήματος, αναπτύσσεται η διεθνής δράση και αλληλεγγύη, δυναμώνει η πάλη ενάντια στον φασισμό-ναζισμό και το σύστημα που τον γεννά. Όντας μέσα στη μάχη της οικονομικής εξόρμησης, ως κομματική οργάνωση τιμάμε αυτή τη μέρα ενισχύοντας οικονομικά το Κόμμα μας με προσφορές και καλώντας παράλληλα τους φίλους του Κόμματος αλλά και άλλους ανθρώπους που αναγνωρίζουν την ανιδιοτέλεια, την καθαρότητα, τη μαχητικότητα του να το ενισχύσουν οικονομικά με τον τρόπο που μπορούν. Δίνουμε τη μάχη με το κουπόνι στο χέρι για την αποφασιστική κάλυψη του πλάνου της Τομεακής Επιτροπής.


Λαμία, 12/11/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative