Social Icons

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΛΑΡΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11/11/2020 - Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει


ΛΑΡΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11/11/2020 - Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει

Ανακοίνωση


Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει.
Μετά από 10 μήνες αγώνα είμαστε εδώ. Δεν λυγίσαμε μέχρι σήμερα, δεν θα λυγίσουμε ποτέ.
«Ταμπουρωνόμαστε» μέσα στην εργασία μας, δεν θα μας βγάλει κανένας από αυτή.

Η Κυβέρνηση και ειδική διαχείριση αξιοποιούν την πανδημία για να σταματήσουν την λειτουργία και να αδειάσουν την ΛΑΡΚΟ από εργαζόμενους. Εμείς τους γράφουμε στα «παλιά μας τα παπούτσια». Δεν υπακούμε στους περιορισμούς φίμωσης και προετοιμαζόμαστε για εργατικό lockdown στην πολιτική εξαθλίωσης.
Προετοιμαζόμαστε για μαζικές Γ.Σ και απεργία. Συμμετέχουμε στην πανεργατική - πανελλαδική στις 26 Νοεμβρίου.
Τιμούμε τις εκδηλώσεις της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Συσπειρωνόμαστε και συμμετέχουμε καθημερινά στις δράσεις των Σωματείων.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Κυβέρνηση και ειδική διαχείριση αξιοποιούν την Πανδημία, παίζουν με την υγεία μας, για να κρύψουν την παύση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ που έχουν σχεδιάσει από την πρώτη στιγμή. Αντί να δώσουν ένα πενιχρό ποσό ανά εργαζόμενο για προληπτικά τεστ έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε υγεία και λειτουργία, ύπουλα και μεθοδευμένα δίνουν την δυνατότητα αναστολής συμβάσεων που στοιχίζει πολλά περισσότερα στο Κράτος.

Για ακόμη μια φορά τους πιάνουμε με την «γίδα στην πλάτη». Την στιγμή που το νικέλιο έχει καλές τιμές και η ΛΑΡΚΟ μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί προσφέροντας εργασία και εισόδημα σε εμάς , οικονομική ανάσα στις τοπικές οικονομίες και στην Χώρα, αυτοί μηδενίζουν μεθοδευμένα την παραγωγή. Προετοιμάζουν το έδαφος για τα «κοράκια». Απαξιώνουν την ΛΑΡΚΟ μέχρι τελικής πτώσεως. Ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί τα φιλέτα της απαξιωμένα , χωρίς το «βάρος» των εργαζομένων.

Αυτή είναι η αλήθεια και βγαίνει από τα δικά τους λόγια και πράξεις:

Η Κυβέρνηση μέσω του Σταϊκούρα (16/10/2020) είπε: «η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ έχει ζητήσει χρηματοδότηση για να συνεχίσει τη λειτουργία, είναι δύσκολο, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα πάτε την Τρίτη 21 Οκτωβρίου να σας παρουσιάσουν το περιεχόμενο του (αντι)κοινωνικού πακέτου στο υπουργείο εργασίας».

Και έκανε… Με αφορμή την Πανδημία έδωσε τη δυνατότητα (διευρυμένη ΚΑΔ 30/10/2020) στην ειδική διαχείριση να μπορεί να μας αναστείλει σε όλους τις συμβάσεις και να αδειάσει την ΛΑΡΚΟ από εργαζόμενους.

Όσο αφορά το τι περιέχει το «(αντι)κοινωνικό πακέτο» (το διαβατήριο της ανεργίας δηλαδή)… μέχρι και σήμερα 11 Νοεμβρίου, παίζουν με τις ημερομηνίες ( τα γνωστά…«την άλλη Τρίτη, την άλλη Πέμπτη, ζήσε Μάη να φας τριφύλλι» κ.ο.κ). Στόχο έχουν, εφόσον μας βγάλουν έξω από την εργασία, να μας «ωριμάσουν» και να δούμε το σφάξιμο με «ρεαλισμό». Να «φάμε πακέτο» δηλαδη.

Η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ (05/11/2020) είπε :«δεν «μπορούμε να συνεχίσουμε τη λειτουργία αν δεν μας χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση. Στο τέλος του έτους θα μας λείπουν 8,000,000 ευρώ (πέταξε ο Φεβρουάριος του 2021). Δεν υπάρχουν λεφτά για να σας επιστρέψω (πέταξαν και αυτά μαζί του). Θα μπείτε στη λίστα πιστωτών. Θα προσπαθήσω να αποφύγω την αναστολή συμβάσεων»

Και «προσπαθεί»… Δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο απέναντι στο κορονοϊό όπως π.χ. προληπτικά τεστ σε όλους μας, εντατικές απολυμάνσεις κτλπ. Κοτζάμ ΛΑΡΚΟ, μια πάνινη μάσκα ανά εργαζόμενο έχει δώσει (0.30 ευρώ «καταξοδεύτηκαν»), τίποτα άλλο. (Πληροφορίες λένε ότι η προσπάθεια τους φτάνει μέχρι και στο τάμα για να πέσει η πανδημία στην ΛΑΡΚΟ. Μάλιστα διαρρέει ότι έχουν απευθυνθεί στο Τσόδρα για να δουν αν είναι φυσιολογικό που δεν έχουμε ακόμη κρούσμα. Τα έχουν «παίξει» με την ράτσα μας). Παίζουν με την υγεία μας για να φανεί ως «ρεαλιστικό», ότι τάχα «δεν μπορεί να αποφύγει» την παύση λειτουργίας και την αναστολή συμβάσεων (για το «καλό μας» θα πουν. Στο τέλος θα του χρωστάμε).

Έχουμε τους παραπάνω, έχουμε και τα «παπαγαλάκια» τους που παίζουν νέα «κασέτα» στο ράδιο (τρύπια, από το 2018 έχουμε να πάρουμε) αρβύλα και λένε: «Πήραμε παράταση μέχρι τον Ιούλιο. Κλείσαμε παραγγελίες. Μην φοβάστε θα τη χρηματοδοτήσουν». Και η νέα κασέτα πάει «πακέτο» (πολλά τα πακέτα μπάρμπα) με τα προβοκατόρικα, αποπροσανατολιστικά ρουσφέτια που γίνονται κατά εντολή του Υπουργού. (Αυτή την στιγμή δεν βρίσκουν εργαζόμενους να τους «υποχρεώσουν», οι παπαγάλοι τα έχουν «παίξει». Έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν βγει στην γύρα και να ψάχνουν να βρουν εργαζόμενους και να τους ρωτούν «αν θέλουν να τους μεταθέσουν σε καλύτερα πόστα»).

Ρε πόσο (τσάμπα) «μάγκες» είναι αυτοί. Νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι τρώμε κουτόχορτο. Νομίζουν ότι ξέχασαν οι εργαζόμενοι ότι ήταν οι ίδιοι «παπαγάλοι» που έλεγαν: «Τώρα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την διοίκηση Τζιτζου, μη φοβάστε, όλα θα πάνε καλά». «Μη φοβάστε, με τον ειδικό διαχειριστή θα πάρουμε φουλ παραγωγή και δεν θα γίνουν περικοπές των μισθών, θα πάρουμε δώρο Πάσχα κτλπ». «Μη φοβάστε, θα την πάρει ιδιώτης, οι νέοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν, θα πάρετε όλοι αποζημιώσεις και από 51 χρόνων και πάνω θα πάρετε σύνταξη». Και ενώ τελικά άνθρακας ο θησαυρός, τώρα παίζουν τη νέα «κασέτα» μπλα..μπλα...μπλα..

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Θα συνεχίσει να λειτουργεί η ΛΑΡΚΟ; Με τι ρεύμα; Με τι πρώτες ύλες; Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες που φεύγουν οι εργολάβοι τέλος του έτους; Τι έχουν σχεδιάσει στο Υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους;

Η απάντησή σε αυτά τα ερωτήματα «κρύβεται» πίσω από τα λόγια τους, τις πράξεις τους, τις μεθοδεύσεις τους. Πίσω από την εικόνα που βλέπουμε όλοι γύρω μας και δεν είναι άλλη από την πλήρη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ και την γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης στην εργατική τάξη όλης της χώρας.

Δέστε. Τίποτα δεν είναι ξεκομμένο . Όλα αυτά που ζούμε στην ΛΑΡΚΟ συνδέονται με την επιδίωξη της Κυβέρνησης να θέλει να νομοθετήσει για όλους τους εργαζόμενους της χώρας, την κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση της πληρωμένης υπερωρίας, να θεσμοθετήσει το ποσό των 200 ευρώ ως μισθό. Αυτές τις συνθήκες σκλαβοπάζαρου και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, είτε αυτή μείνει ανοιχτή και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, είτε κλείσει και πάμε αλλού για εργασία, θα τις έχουμε μπροστά μας. Κατά εντολή των βιομηχάνων και των εφοπλιστών και ως συνέχεια όλων των προηγούμενων, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει νέους περιορισμούς του δικαιώματος του εργαζόμενου να είναι σε σωματείο και να αγωνίζεται.

Μην έχει κανένας την παραμικρή αμφιβολία. Είναι ζορισμένη, την έχουμε καθυστερήσει. Με τους αγώνες κρατήσαμε σε λειτουργία τη ΛΑΡΚΟ μέχρι σήμερα. Από την πρώτη στιγμή ήθελε να σταματήσει τη λειτουργία και να το φορτώσει στους εργαζόμενους. Με τους αγώνες, στο 1 lockdown, αποτρέψαμε εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητες , απολύσεις εργαζομένων στις εργολαβίες και επιπλέον περικοπές.

Δεν είμαστε σε αδιέξοδο. Μονόδρομος είναι να συνεχίσουμε το δρόμο του αγώνα μέχρι το τέλος, μέχρι το ξέφωτο της νίκης. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, χωρίς να χάνουμε άλλο χρόνο στην αναμονή και στην αγωνία, συνεχίζουμε δυναμικά, ψύχραιμα και αποφασιστικά. Αυτοί θα μας απαγορεύουν να βγαίνουμε στους δρόμους και εμείς θα είμαστε κάθε μέρα και όλη μέρα στο δρόμο. Γιατί «ο δρόμος έχει την δική του ιστορία», την δική μας, τίμια ιστορία. 

ΛΑΡΚΟ 11/11/2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative