Social Icons

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Πάνω από 1 εκατομμύριο οι άνεργοι στη χώρα μας – Μόλις 1 στους 6 λαμβάνει το επίδομα ανεργίας



Πάνω από 1 εκατομμύριο οι άνεργοι στη χώρα μας – Μόλις 1 στους 6 λαμβάνει το επίδομα ανεργίας

   ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Σταθερά πάνω από 1 εκατομμύριο είναι οι άνεργοι στην χώρα μας, ενώ μόλις 1 στους 6 λαμβάνει το επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ για τον Οκτώβρη 2020.

Συγκεκριμένα, οι άνεργοι ανέρχονται σε 1.043.718 και κατανέμονται ως εξής:

993.934 άτομα αποτελούν το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία)

Από αυτά 527.387 (53,06%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 466.547 (46,94%) είναι εγγεγραμμένα για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Οι άνδρες ανέρχονται σε 360.439 (36,26%) και οι γυναίκες σε 633.495 (63,74%).
49.775 άτομα αποτελούν το σύνολο των εγγεγραμμένων «λοιπών» -«μη αναζητούντων εργασία», που σημαίνει απλά πως δεν έχουν τις προϋποθέσεις εγγραφής στις λίστες.

Η ανεργία σε ένα χρόνο (Οκτώβρης 2019 – Οκτώβρης 2020) αυξήθηκε κατά 6,15% ή κατά 60.509 άτομα, ενώ η αύξηση της ανεργίας σε ένα μήνα (Σεπτέμβρης 2020 – Οκτώβρης 2020) κυμαίνεται στο +1,26% ή κατά +13.298.

Τέλος το επίδομα ανεργίας λαμβάνουν 166.035 άτομα, δηλαδή μόλις 1 στους 6 άνεργους.
Πάνω από 1 εκατομμύριο οι άνεργοι στη χώρα μας – Μόλις 1 στους 6 λαμβάνει το επίδομα ανεργίας
Όπως φαίνεται από τον πίνακα, εκτός από τα % |> εποχικοί τουρισμού (~9%) και εκπαιδευτικοί (5+%) η μεγάλη πλειοψηφία (~82,5%) είναι οι λεγόμενοι «κοινοί» άνεργοι -βλ αναλυτικά στο τέλος συνημμένο αρχείο: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΟΑΕΔ – ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020
  • Κοινοί: Περιλαμβάνονται οι άνεργοι που προέρχονται απ’ όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, πλην αυτών που εντάσσονται στις λοιπές κατηγορίες, και των οποίων η σχέση εργασίας ήταν αορίστου χρόνου.
  • Ακόμα περιλαμβάνει τους ανέργους που απασχολήθηκαν στους αναφερόμενους τομείς με σύμβαση ορισμένου χρόνου και δεν εντάσσονται σε μία από τις λοιπές κατηγορίες.
  • Οικοδόμοι: Όσοι απασχολούνται στον κατασκευαστικό κλάδο και ασφαλίζονται στον κλάδο εργατοτεχνιτών – οικοδόμων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
  • Εποχικοί Τουρισμού: Περιλαμβάνονται στην κατηγορία αυτή οι εποχικοί από ξενοδοχειακές, τουριστικές, επισιτιστικές επιχειρήσεις συνεχούς ή εποχικής λειτουργίας. Οι συγκεκριμένοι άνεργοι μπορούν να απασχολούνται σε μία ή περισσότερες συνεχείς σεζόν.
  • Εποχικοί λοιποί (Αγροτικά): Περιλαμβάνονται στην κατηγορία αυτή οι εποχικοί μιας ή περισσότερων σεζόν που απολύθηκαν από επιχειρήσεις μεταποίησης/διαλογής αγροτικών προϊόντων.
  • Εκπαιδευτικοί: Περιλαμβάνονται στην κατηγορία αυτή οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
  • Λοιποί: Περιλαμβάνονται στην κατηγορία αυτή οι απολυθέντες λόγω επίσχεσης, λόγω απόλυσης από μεταφερόμενες ή συγχωνευόμενες επιχειρήσεις, λόγω διακοπής λειτουργίας επιχείρησης.

Για να εισπράξει κάποιος επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ:

  • Πρέπει να είναι μισθωτός και να έχει λήξει ή να έχει καταγγελθεί από τον εργοδότη (με απόλυση – όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) η σύμβαση εργασίας του.
  • Να είναι ως εργαζόμενος ασφαλισμένος στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ
  • Να έχει συμπληρώσει μέσα στο 14μηνο ή 12μηνο που προηγείται της αίτησής του τον αριθμό των ημερομισθίων που προβλέπονται ανάλογα με το επάγγελμά του – και τουλάχιστον 125 ημερών εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες
  • Πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από από την έναρξη της επιδότησής του -ή
  • Πραγματοποίηση 200 ημερών εργασίας κατά τα δύο προηγούμενα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής σχέσης έτη (χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής)
  • (από 01.01.2014) να μην έχει επιδοτηθεί εντός της 4ετίας πριν την ένταξη στην επιδότηση πάνω από 400 ημέρες.
  • Να μην αυτοαπασχολείται με οποιοδήποτε τρόπο
  • κλπ κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative