Social Icons

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Μια οφειλόμενη απάντηση σε κάθε άρθρο που χτυπά «κάτω από τη ζώνη» τους δίκαιους αγώνες των μαθητών…


Μια οφειλόμενη απάντηση σε κάθε άρθρο που χτυπά «κάτω από τη ζώνη» τους δίκαιους αγώνες των μαθητών…
Του Παναγιώτη Μερτίκα*

Η αλήθεια είναι, όπως αναφέρεται σε ένα ακόμα άρθρο στον τοπικό Τύπο, ότι η λαϊκή οικογένεια πάντα βγαίνει πολλαπλώς χαμένη. Χαμένη όμως όχι, όπως ισχυρίζεται προκλητικά ο αρθρογράφος, από τα προβλήματα που προκαλούν οι καταλήψεις των μαθητών (και γενικά οι κινητοποιήσεις που πολλάκις έχουν στοχοποιηθεί σε αντίστοιχης λογικής άρθρα, στο παρελθόν!), αλλά από τα προβλήματα που γεννούν χρόνια τώρα οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Γιατί είναι το κριτήριο του κόστους - οφέλους και της κερδοφορίας που ενώ πάντα ικανοποιεί τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων, αφήνει …μετεξεταστέες τις λαϊκές ανάγκες. 

Γιατί η πραγματικότητα βοά ότι οι «οικονομικά αδύναμοι» στενάζουν από την ανεργία και την απληρωσιά, στενάζουν από την υπερφορολόγηση, στενάζουν από τη δημόσια υγεία που παραπαίει προς όφελος των κλινικαρχών, μιας και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει μετατραπεί σε ακριβό εμπόρευμα, στενάζουν από την κατάσταση στη Δημόσια Παιδεία που συνειδητά την υποβαθμίζουν για να αυγατέψουν τα κέρδη ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, φροντιστηρίων, κολεγίων. Είναι οι λαϊκές οικογένειες που είναι εκτεθειμένες στον κορονοϊό, γιατί σαρδελοποιούνται στα λεωφορεία, στα καράβια, γιατί στους χώρους δουλειάς δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας από κράτος και εργοδοσία. Ενώ από την άλλη το χρήμα πάει κι έρχεται για λογαριασμό εφοπλιστών, βιομηχάνων και τραπεζιτών…

Για να χτυπήσουν τους αγώνες απέναντι στα πιο πάνω προβλήματα, βγαίνουν σε διατεταγμένη υπηρεσία τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης, οι γνωστοί υμνητές των πολιτικών του ΣΕΒ και μιλούν αποκλειστικά για την ατομική ευθύνη των πολιτών, λοιδορούν τα αιτήματα των εργαζομένων, στοχοποιούν τις κινητοποιήσεις των μαθητών, τρομοκρατώντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και η τάξη.

Αλήθεια, κύριοι, όσον αφορά την Παιδεία είναι ψέμα ότι εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται δεκαετίες τώρα κάθε χρόνο χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες λόγω των κενών που δημιουργούνται από τις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών και τη μη αναπλήρωσή τους από μόνιμες προσλήψεις (εδώ και μια δεκαετία ούτε ένας νέος φυσικός, μαθηματικός, φιλόλογος…!!), μιας και οι προσλήψεις αναπληρωτών με το σταγονόμετρο είναι κάτω από τις ανάγκες; 

 Είναι ψέμα ότι πολλά σχολεία δεν έχουν ελεγχθεί για τη στατική τους καταλληλότητα, για την επαρκή και ασφαλή λειτουργία των εργαστηρίων τους (όπου υπάρχουν!!!); Ότι για τα αναλώσιμα βάζουν πολλές φορές βαθιά το χέρι στην τσέπη οι γονείς; Ότι σε πολλές τάξεις και εν μέσω πανδημίας, στοιβάζονται μέχρι και 27 παιδιά και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα με μια τρίωρη καθαρίστρια να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Αυτά διεκδικούν τα παιδιά μέσα από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους, τα αυτονόητα. 

Κι εσείς, για λογαριασμό της κυβέρνησης, αναλαμβάνετε το άθλιο έργο της κατασυκοφάντησης και σπίλωσής τους, πότε ταυτίζοντάς τα με σκοταδιστικές αντιλήψεις του τύπου «δεν υπάρχει κορονοϊός» και «δεν φοράμε μάσκα» ή τα παρουσιάζετε ως οκνηρά που απλά δεν θέλουν να κάνουν μάθημα. Σε συγχορδία με όσους διευθυντές επιλέγουν τον ρόλο του αστυνόμου δίπλα στους λίγους γνωστούς «αγανακτισμένους» γονείς, σπάζοντας καταλήψεις (πάντα «παιδαγωγικά»!!!) και απειλώντας με καταγγελίες τους μαθητές, λες και είναι κοινοί εγκληματίες του Ποινικού Κώδικα! 

Μαζί με την υπουργό που από τη μία απειλεί ότι οι μαθητές στα υπό κατάληψη σχολεία θα τιμωρούνται με μαθήματα στις αργίες, ενώ εξαγγέλλει «απεργοσπαστικά» εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους «μη καταληψίες» και απουσίες στους αγωνιζόμενους μαθητές!

Η αθλιότητα αυτή δεν θα περάσει! Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν βορά στο στόμα του λύκου! Τα παιδιά διεκδικούν το δικαίωμά τους σε σχολεία ασφαλή, το δικαίωμά τους στη μόρφωση. Και για να μιλάμε σοβαρά, δείχνουν το δρόμο πώς να αναλαμβάνει κανείς την πραγματική «ατομική ευθύνη», αυτή του να μη σκύβει το κεφάλι στα προβλήματα και να απαιτεί λύσεις! Τον μόνο δρόμο τελικά που μπορεί να βγάλει τον λαό κερδισμένο!

*Ο Παναγιώτης Μερτίκας είναι Φυσικός στο ΓΕΛ Πεταλιδίου, μέλος του ψηφοδελτίου της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στην Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, γραμματέας του ΝΤ Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative