Social Icons

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Τρίμετρος ανδριάντας του Στάλιν θα ανεγερθεί σε πόλη της Νότιας Οσσετίας



Τρίμετρος ανδριάντας του Στάλιν θα ανεγερθεί σε πόλη της Νότιας ΟσσετίαςΤην στιγμή που σε μια σειρά χώρες-μέλη της Ε.Ε. (Πολωνία, χώρες της Βαλτικής, κλπ.) εντείνεται ο αντικομμουνισμός, σε μια γωνιά της Γεωργίας πρόκειται να ανεγερθεί ανδριάντας του Ιωσήφ Στάλιν.

Το άγαλμα ύψους τριών μέτρων του μπολσεβίκου επαναστάτη και ηγέτη της ΕΣΣΔ θα στηθεί στο χωριό Τσόρμπισι, στην πρώην σοβιετική αυτόνομη περιφέρεια της Νότιας Οσσετίας. Την πρωτοβουλία για την ανέγερση του ανδριάντα του Στάλιν είχε ο Ζαμπολάτ Τεντέεβ, προπονητής της Ρωσικής εθνικής ομάδας ελευθέρας πάλης, ο οποίος χρηματοδότησε και το έργο.

Ο Τεντέεβ έχει ξαναπάρει ανάλογη πρωτοβουλία στο παρελθόν, χρηματοδοτώντας την κατασκευή της κεντρικής πλατείας του Τσόρμπισι, η οποία ονομάστηκε «Πλατεία Στάλιν». Παρά το γεγονός ότι ο Στάλιν ήταν γεωργιανός, γεννημένος στο Γκόρι, δεν είναι λίγοι αυτοί στην Νότια και Βόρεια Οσσετία που τον θεωρούν «δικό τους». Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως από το 1934 έως το 1961, η επίσημη ονομασία της πρωτεύουσας της Νότιας Οσσετίας (Τσκινβάλι) ήταν Σταλίνιρ, προς τιμή του σπουδαίου ηγέτη.

Η ανέγερση αγάλματος του Στάλιν στο Τσόρμπισι θεωρείται γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, αν ληφθεί υπ’ όψη ότι τα τελευταία χρόνια στην Γεωργία κυριαρχεί ο αντικομμουνισμός και η προώθηση της αντιδραστικής και ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, με τις κυβερνήσεις της Τυφλίδας να έχουν περάσει μια σειρά νομοθετήματα απαγόρευσης των κομμουνιστικών συμβόλων, βάζοντας εμπόδια στη δράση των κομμουνιστών της χώρας.

Θυμίζεται ότι η Δημοκρατία της Νότιας Οσσετίας, με πληθυσμό περίπου 54.000 κατοίκους, αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητη κρατική οντότητα μόνο από τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και το Ναουρού, ενώ η Γεωργία την θεωρεί ως τμήμα της δικής της επικράτειας.

Με πληροφορίες από idcommunism.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative