Social Icons

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Λαμία : Διαμαρτυρία για « …Να μην πληρώσει ξανά ο λαός…»


Λαμία : Διαμαρτυρία για « …Να μην πληρώσει ξανά ο λαός…»Συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική και τα μέτρα της Κυβέρνησης στα θέματα υγείας , στα εργασιακά, στα θέματα παιδείας διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης (13/10) το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας στην Πλατεία Ελευθερίας στην Λαμία.

Την εκδήλωση –διαμαρτυρία χαιρέτησε εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ καλώντας τους πολίτες και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί του ερχομένου Σαββάτου (17/10) στις 11:00 στην πύλη του Εργοστασίου στην Λάρυμνα .

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας Αλέξης Αλεξόπουλος που αναφέρθηκε στην πολιτική της Κυβέρνησης σε μια σειρά ζητημάτων

Αλέξης Αλεξόπουλος

«Η μεγάλη πείρα που έχουμε συγκεντρώσει τους τελευταίους μήνες δείχνει πως καμία ασφάλεια δεν μπορούμε να αισθανόμαστε από την πολιτική της κυβέρνησης. Δεν μπορεί ούτε θέλει να προστατέψει την ζωή και τα δικαιώματα μας.Από την μια έκανε τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία την δική μας και των οικογενειών μας για χάρη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο τουρισμό, επισιτισμό, στις μεταφορές.

Δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδήθηκε με την συμβολή του λαού, για πάρει αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης για το δημόσιο σύστημα υγείας. Αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας στην υγεία και την παιδεία ως κόστος με αποτέλεσμα να εξακολουθούμε να ήμαστε απροστάτευτοι μπροστά στην πανδημία. Είναι χαρακτηριστικές οι ελλείψεις και στο νομό μας στην Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Μόνο στο νοσοκομείο Λαμίας λείπουν 75 νοσηλευτές, 20 γιατροί και λειτουργεί με μόνο 17 ΜΕΘ, ενώ είναι αναπληρωματικό νοσοκομείο αναφοράς. Πολλά σχολεία του νομού λειτουργούν με 25άρια και 27άρια τμήματα, τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη και κλειστά σχολεία όπως το Λύκειο Λάρυμνας.

Το ίδιο συμπέρασμα επιβεβαιώνουν και οι τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή μας (Δυτ. Φθιώτιδα, Λίμνη Ξυνιάδας κ.α) που έδειξαν πως ήμαστε κυριολεκτικά ανοχύρωτοι απέναντι σε τέτοια φυσικά φαινόμενα αφού τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δεν θεωρούνται «επιλέξιμες δαπάνες» γιατί δεν είναι κερδοφόρες επενδύσεις.
Από την άλλη έχει εξαπολύσει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας νέα επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα.
Δεν είναι μόνο το νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση με την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της που θα οδηγήσει σε ακόμη ποιο άσχημη κατάσταση τα ασφαλιστικά ταμεία και τις παροχές των εργαζομένων-συνταξιούχων.

Είναι η δουλειά ήλιο με ήλιο με την καταστρατήγηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου με την δυνατότητα υπέρβασης ακόμη και του ανώτατου ορίου υπερωριακής απασχόληση. Είναι η επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων όπως γίνεται με το πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία. Είναι η υποχρέωση για τζάμπα δουλειά-απλήρωτες υπερωρίες για όσους εργαζόμενους υποχρεώθηκαν σε καραντίνα λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ την προηγούμενη περίοδο αφού θα είναι αναγκασμένοι να αναπληρώσουν δωρεάν τις μισές από αυτές τις ώρες. Είναι το χτύπημα του λεηλατημένου εισοδήματος με την μείωση του δώρου Χριστουγέννων στο όριο των 534 ευρώ για όσους εργαζόμενους ήταν-είναι σε αναστολή συμβάσεων.

Όλα αυτά δεν ξεπερνιούνται με τα ψίχουλα που μοίρασε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους. Όπως δεν μπορεί να κρύψει πως μοιράζει χρήματα στους εργοδότες από τις τσέπες των εργαζομένων με την εφαρμογή αυτού που λέει «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», τα διάφορα προγράμματα αφαιρώντας ακόμη κι αυτό πενιχρό επίδομα ανεργίας που το παίρνει 1 στους 10 άνεργους.

Με αυτούς τους όρους χτίζεται στις πλάτες των εργαζομένων το «σταθερό έδαφος» για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει «κοινό μέλλον της ευημερίας, της ασφάλειας» για τους εργαζόμενους και τα μονοπώλια. Είναι μέτρα για να επωμιστεί ξανά ο λαός τα βάρη της νέας κρίσης. Αν υπήρχε τέτοιο κοινό μέλλον δεν θα υπήρχε αυτή η κατάπτυστή απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η ΛΑΡΚΟ, να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι, και να κάνει κοινωνική πολιτική με τις αποζημιώσεις τους.

Την ίδια στιγμή που εμπλέκει όλο και πιο βαθιά την χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα πλαίσια των ανταγωνισμών για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου στην περιοχή, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τον λαό μας, που καλείται να πληρώσει το τίμημα.

Στην βαρβαρότητα αυτή οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να απαντήσουν μόνο με μαζικό, μαχητικό, αγώνα . Δυναμώνοντας το ταξικό εργατικό κίνημα . Αυτός είναι και μόνος φόβος της κυβέρνησης, του ΣΕΒ , της ΕΕ.

Γι’ αυτό ψηφίζουν νόμους ενάντια στις διαδηλώσεις κι απεργίες παρεμβαίνοντας ακόμη και στην λειτουργία των Σωματείων, προσπαθώντας να βάλουν το κίνημα στο γύψο, να προλάβουν κάθε διάθεση για αγώνα.

Αυτοπεποίθηση οι εργαζόμενοι θα νοιώσουν μόνο γνωρίζοντας την δύναμή τους, μέσα από το δυνάμωμα της οργάνωσης τους σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή στην πάλη για την διεκδίκηση της ικανοποίησης των δικών τους σύγχρονων αναγκών. 

Εδώ και τώρα να απαιτήσουμε :

  • Μέτρα υγειάς και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους, με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών διατάξεων των ΠΝΠ.
  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% για τις καταστροφές που υπέστησαν από τι πλημμύρες οι λαϊκές οικογένειες. Απαλλαγή των πληγέντων από εφορία, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και δάνεια προς τις τράπεζες.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών.
  • Αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Έκτακτα κονδύλια για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων για την αναβάθμιση υποδομών, καθαριότητα, μέτρα υγιεινής και ατομικά μέσα προστασίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα και άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.
  • Πύκνωση δρομολογίων, ειδικά στις ώρες αιχμής, σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Όχι στην ιδιωτικοποίηση.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative